Statistici pentru Marele Premiu al Germaniei

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.07.2009
Va prezentam cele mai interesante statistici inaintea Marelui Premiu al Germaniei ce va avea loc in acest weekend pe circuitul de la Nurburgring.

Marele Premiu al Germaniei este prefatat de lupta directa dintre Jenson Button si Sebastian Vettel pentru titlul mondial. Chiar daca raportul victoriilor este net in favoarea pilotului echipei Brawn GP, Vettel are in continuare sanse reale la titlul mondial.

Iata insa care sunt cele mai interesante statistici inaintea cursei din acest weekend.

VICTORII:

Toti pilotii care au avut un debut de sezon asemanator cu cel al lui Jenson Button au devenit campioni. Cu toate acestea, 7 piloti care au obtinut cate 6 victorii intr-un sezon au ratat titlul mondial.

PODIUMURI:

Button este singurul pilot care a parcurs toate tururile in toate cursele acestui sezon. Totusi, el a ratat in Marea Britanie sansa de a termina primele 8 curse ale anului pe podium.

McLaren a ajuns la 9 curse consecutive in care nu reuseste sa termine pe podium. Brawn GP au ocupat primele doua pozitii ale podiumului de 3 ori in acest sezon, in timp ce Red Bull a realizat aceasta performanta de doua ori.

GERMANIA:

Desi exista 5 piloti germani in Formula 1, Vettel este singurul dintre ei care a obtinut o victorie in acest an, acumuland mai multe puncte decat toti ceilalti 4 conationali la un loc.

Ultimul german care a castigat acest Mare Premiu a fost Michael Schumacher in 2006.

POLE POSITION

Button, Vettel si Jarno Trulli sunt singurii piloti care au obtinut pole position-uri in acest sezon. Pilotul echipei Red Bull Racing are ocazia sa ajunga la 3 pole-uri consecutive daca va fi cel mai rapid in calificarile de sambata.

Pilotul care a plecat de pe prima pozitie a grilei de start a castigat 6 dintre cele 8 curse ale anului.

Michael Schumacher este singurul pilot din 1995 care a castigat cursa de la Nurburgring plecand din pole position.

PUNCTE

McLaren traverseaza cea mai neagra perioada din 1980, nereusind sa castige puncte timp de 4 curse consecutive. Recordul negativ a fost inregistrat in 1971, cand au concurat 6 curse consucutive fara sa obtina vreun punct. Button este singurul pilot care a castigat puncte in fiecare cursa din 2009.

FINISH

Nick Heidfeld continua sa isi imbunatateasca recordul de consistenta in Formula 1. Pilotul echipei BMW-Sauber a ajuns la 36 de curse consecutive in care a fost mentionat in clasamentul final al cursei.

Germanul a suferit ultimul abandon in iunie 2007, la Marele Premiu al Statelor Unite.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • @admin
    cum adica button este singurul pilot care a efectuat toate turuile adin cursele de anu asta...heifeld nu e la fel??
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru