Alonso nu renunţă la cucerirea titlului mondial

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.08.2010
Fernando Alonso susţine că are în continuare 50% şanse să devină campion mondial, deşi este la 41 de puncte de liderul Lewis Hamilton.

Fernando Alonso a abandonat în Marele Premiu al Belgiei după ce a pierdut controlul volanului pe un circuit ud în urma rafalei puternice din finalul cursei.

În urma rezultatului, pilotul Scuderiei Ferrari a rămas la 41 de puncte în urma liderului Lewis Hamilton şi la 38 de puncte de Mark Webber, ocupantului locului doi, cu numai şase curse înainte de finalul sezonului.

Cu toate acestea, spaniolul continua să susţină că are 50% şanse de a câştiga titlul mondial, declaraţie similară cu cea făcută înainte de această cursă.

"Pentru noi exista încă o posibilitate. Există aceeaşi cinci piloţi care pot câştiga şi şansele noastre sunt 50/50, la fel ca înainte de cursă. Aşa cum am spus înainte de acest Mare Premiu, erau şapte curse şi acum mai sunt şase în care orice contează şi cel care va face cea mai bună treabă va fi campion. În prima dintre cele şapte nu am mers suficient de bine, iar alţii au mers mai bine. Jenson Button, Sebastian Vettel şi eu nu am fost suficient de buni, aşa că în următoarele şase curse trebuie să recuperăm terenul pierdut aici", a declarat spaniolul.

Pentru Alonso urmează una dintre cele mai importante curse ale sezonului, întrucât peste două săptămâni va concura în fata fanilor Scuderiei Ferrari în Marele Premiu al Italiei.

Via | Ferrari

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (12)

  • Matematica
    Imi place atitudinea de "never give up" a lui Alonso. Dar se pare ca la orele de matematica a cam lipsit d'l Alonso ... ca isi calculeaza pobabilitatea de a castiga intr-un mod foarte poetic :D
    16 2
  • e simpatic omul asta bravo lui ca e optimist!
    14 4
  • Fernando
    Si speranta moare ultima :D
    11 4
  • Alonso
    Nici nu are de ce sa renunte pentru ca este pur si simplu bun. Ma bucur sa vad asta din partea lui .
    7 9
  • bucuria lui massa
    pentru massa aceasta cursa a fost ca o victorie prin prisma abandonului lui alonso, oare ce bucurie a fost pe felipe..... nimai el stie si inca ceva: NU UITATI SEZONUL 2008 CAND MASSA A PIERDUT CAMPIONATUL LA 1PCT, MAI ALES STARTUL DIN MARELE PREMIU AL UNGARIEI 2008 si acum Ferrari l-a dat pe 2 pt un alonso plin de greseli.... oricum o sa-l eclipseze massa pana la sfarsitul campionatului.....
    9 3
  • mobius
    Fernando
    Alonso nu are decat atitudinea normala a oricarui campion, atata vreme cat mai exista o sansa trebuie sa crezi in ea. Este drept ca in acest sezon la Ferrari a facut mai multe greseli si a avut mai multe ghinioane decat in toata cariera sa de pilot de F1, dar si mai multe au fost insa greselile de strategie ale echipei si raman la parerea ca Ferrari are nevoie urgent de un bun conducator de echipa. Sezonul actual aproape ca s-a sfarsit, dar urmeaza un altul in care Ferrari ar trebui sa revina acolo unde si-a obisnuit fanii.
    10 2
  • Cred ca Hamilton castiga titlul. El se lupta pentru fiecare cursa. nu imi place de el, da este bun.
    12 2
  • Alonso
    Alonso are atitudine de campion, dar parerea mea este ca LH va iesi campion anul acesta. Are masina, talent, bafta si pe deasupra sustinerea neconditionata a echipei.
    7 2
  • buna
    ce te face sa crezi asta?
    1 3
  • @iulianimi
    E frumos sa visezi... O sa-l depaseasca Massa pe Alonso cand o sa aiba Hamilton 8 titluri mondiale(banuiesc ca esti suficient de inteligent ca sa-ti dai seama ca niciodata:)) )
    Cum am mai spus... A trecut timpul lui Massa. 2 ani la rand a fost favorit, chiar si in 2009, pacat de accidentare. In 2 ani n-a confirmat, sa fie sanatos... O echipa nu sta in Massa si mai ales Ferrari. Un Massa care n-a aratat nimic in cursa de la Spa, doar a avut noroc si Alonso ghinion.
    Cred ca s-a vorbit Massa cu Bari(doar sunt brazilieni) ca rubens sa-l scoata pe Alonso ... Si sa nu uitam ce a facut Massa campionatul asta(nimic, doar a dormit!)
    3 8
  • boaska
    sal
    alonso e VARZA e la ferarri datorita banci santander care a bagat malaiu nu il vad pe alonso campion nici o data nu are stofa de asa ceva
    4 0
  • ctlnmihai
    Alonso nu renunţă la cucerirea titlului mondial
    Titlul se joaca dar in acelasi timp titlul mai depinde si de alti factori:
    1. nr. de motoare disponibile ptr. acest sezon ptr. pilotii Ferrari
    2. verdictul dat de Fia in cazul Hockenheim
    3 Mark Webber si Sebastian Vettel
    4.Lewis Hamilton si Jenson Button
    Oricum daca nu va castiga titlul la piloti ,Alonso sigur nu va pierde titlul neonorific de campion al declaratiilor..aici chiar ca spaniolul conduce detasat si adversarii sai n-au nicio sansa..
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru