FIA nu exclude o nouă anulare a cursei din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.06.2011
Jean Todt a confirmat că FIA va anula cursa din Bahrain reprogramată pentru 30 octombrie dacă situaţia politică din această ţară nu se va stabiliza.

Decizia Consiliului Mondial al FIA de a reprograma Marele Premiu al statului Bahrain în 30 octombrie a fost primită cu numaroase critici din partea presei internaţionale şi a organizaţiilor pentru drepturile omului, ceea ce l-a determinat inclusiv pe Bernie Ecclestone să fie sceptic în această privinţă.

Aflat la Paris într-o campanie de PR, Jean Todt, preşedintele FIA, nu a exclus posibilitatea ca forul mondial să anuleze din nou cursa în cazul în care situaţia politică din această ţară nu se va calma. "Dacă avem dovezi clare că există o situaţie riscantă, este evident că vom lua acest lucru în considerare", a declarat francezul în cadrul unui amplu interviu acordat postului britanic de televiziune BBC.

Declaraţiile lui Todt vin la numai câteva zile după ce Avaaz, un grup international care luptă pentru drepturile omului, a criticat în termeni duri anunţul FIA potrivit căruia în Bahrain este pace. "Afirmaţiile potrivit cărora calmul a fost reinstaurat şi că viaţa a revenit la normal în Bahrain sunt complet false.

Decizia FIA de a merge înainte cu cursa arată că banii sunt mai importanţi decât aspectele morale", a precizat Alex Wilks, directorul campaniei din cadrul Avaaz.

O reacţie dură a venit şi din partea Ministerului Sporturilor din Marea Britanie, care a catalogat reprogramarea cursei drept un "dezastru". "Nu poţi avea o situaţie în care politica depăşeşte sportul. Dacă se întâmpla asta ai un dezastru în mâini. Poţi înţelege de ce grupurile de opoziţie vor ca evenimentul să aibă loc dacă plănuiesc proteste, iar ăsta este un pericol", a declarat Hugh Robertson, ministrul sportului.

Nu în ultimul rând, The Independent a publicat marţi un reportaj care dezvăluie că 47 de medici din Bahrain au fost sechestraţi de autorităţi sub pretextul că le-au acordat îngrijiri medicale protestatarilor care au fost răniţi de forţele de ordine. Medicii au fost bătuţi şi forţaţi să semneze declaraţii false pentru ca forţele de ordine să nu fie puse sub acuzare.

Via | Reuters | BBC Sport | The Independent

Comentarii (1)

  • marian0904
    Todt greseste
    Desi siguranta celor implicati (echipe, spectatori, etc) primeaza, in acest caz se pune si problema politica, cursa de F1 confirmand un sprijin fata de un regim care are probleme.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru