Red Bull dezvăluie de ce l-a atacat Vettel pe Webber în turul 40

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.05.2010
Sebastian Vettel a încercat să-l depăşească pe Mark Webber în turul 40 al cursei din Turcia pentru ca australianul fusese nevoit să economisească combustibil.

La finalul Marelui Premiu al Turciei, Red Bull Racing a efectuat o analiză asupra circumstanţelor care au stat la baza atacului efectuat de Sebastian Vettel asupra lui Mark Webber în turul 40 şi a constatat că cei doi piloţi concurau într-un ritm diferit.

Astfel, Webber a fost nevoit să reducă performanţa începând cu turul 40 pentru a economisi combustibil, în timp ce Vettel a mai putut concura pentru încă un tur la capacitate maximă.

Abordarea diferită este justificată de faptul că Webber a fost lider în prima parte a cursei şi a forţat pentru a nu fi atacat de Lewis Hamilton, în timp ce Vettel a putut economisi combustibil întrucât a concurat în spatele pilotului McLaren până la intrarea la boxe.

Ulterior, germanul a fost înştiinţat că va fi nevoit la rândul său să reducă consumul de combustibil începând cu turul 41. Astfel, singura şansă a lui Vettel de a câştiga Marele Premiu al Turciei era reprezentată de depăşirea coechipierului său în turul 40, motiv pentru care germanul a forţat trecerea în virajul 12.

Cei doi echipieri s-au acroşat însă, iar Vettel a fost nevoit să abandoneze, în timp ce Webber nu a putut termina decât pe locul 3.

Via | Red Bull

Comentarii (9)

  • probabil din cauza asta Webber isi imbunatatea timpii de la un tur la altul , pe final , ca economisea benzina :)
    14 15
  • Andrei
    Incearca sa acopere totul cei de la RedBull. Iti dai seama cam ce tensiune e acum in cadrul echipei. Cred ca au nevoie de bodyguarzi sa nu se bata:))
    20 4
  • red bull
    Nu-mi vine sa cred ce prostie au facut.
    15 0
  • red nebunul Weber
    i-mi pare rau de Vettel merita sa castige dar nebunul de Webber , nu a putut inghite sa fie depasit ,,si era clar ca Vettel era mai rapid decat el. sa-i fie rusine la Webber. incepe razboiul... pt fani este super.. va mai amintiti de razboiul dintre : SENNA - PROST ; MANSELL - PIQUET ; HAMILTON - ALONSO .... acuma incepe altul :)
    11 9
  • marros
    red bull
    Cred ca este gafa ultimilor ani in F1. N-ar fi exclus sa-i coste titlul.
    13 1
  • fan rosu
    cupluri
    In timp ce unii preziceau un razboi Alonso-Massa...taman din partea linistitului cuplu de la red bull!
    13 1
  • corect
    Cine se plangea de plictiseala in F1?
    8 0
  • frustratul de Vettel
    Fara sa fim partinitori:
    Se vede din Chinaaaaaaaaaaaaaa ca Vettel e ofticat si frustrat...dar sa si intri in propriul coechipier deja e prostalan mareeeeeeeeeeeee....colac peste pupaza...D-zeul F1 tot celui drept si cinstit ii face parte...l-a lasat ep locul 3..in timp ce frustratul.....pe tusa!
    Nu-i mai ajungeeeeeeeeeeeeee !!!
    9 1
  • sharky_raduku
    Sunt total de acord cu tine.Acum conducerea RBR incearca sa mascheze prostia junelui Vettel.Daca isi vedea de treaba lui nu aveau cum sa-i depaseasca pilotii Mclaren.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru