Susie Wolff va deveni prima femeie care concurează într-un Mare Premiu de F1 după 22 de ani

de Daniel Popescu
Luni, 24.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Susie Wolff va continua în rolul de pilot de dezvoltare pentru Williams şi va concura în două sesiuni de antrenamente în 2014, astfel că va deveni prima femeie după 22 de ani care participă la un Mare Premiu.

Aştept cu nerăbdare oportunitatea de a ajunge în spatele volanului monopostului FW36 într-un weekend de curse.

Susie Wolff
Pilot de dezvoltare Williams
Williams a anunţat luni că Susie Wolff va rămâne pilotul de dezvoltare al echipei şi în sezonul 2014 al Formulei 1, însă rolul acesteia va fi extins.

Astfel, soţia lui Toto Wolff, directorul de motorsport al rivalilor de la Mercedes, va concura în două sesiuni de antrenamente libere de pe parcursul acestui sezon, fără ca Marile Premii în cauză să fie nominalizate.

"Sunt recunoscătoare pentru sprijinul şi încrederea pe care Williams continuă să mi-o arate, iar 2014 se anunţă o piatră de hotar în cariera mea. Să concurez în două sesiuni de antrenamente în acest sezon, pe lângă o zi de teste completă, va reprezenta un mare pas înainte şi aştept cu nerăbdare oportunitatea de a ajunge în spatele volanului monopostului FW36 într-un weekend de curse", a declarat ea.

Esential 22 de ani au trecut de cand o femeie a concurat intr-un Mare Premiu de Formula 1
Wolff va deveni astfel prima femeie care va concura într-un Mare Premiu de Formula 1 în ultimii 22 de ani, întrucât ultima prezenţă feminină în Marele Circ a fost Giovanna Amati, care a ratat calificarea pe grila de start pentru Brabham în 1992.

▶ Femeile care au concurat în Formula 1

Scoţianca nu va fi însă la prima experienţă la volanul unui monopost de Formula 1, întrucât a participat la o sesiune oficială de teste şi a efectuat mai multe evaluări aerodinamice în linie dreaptă.

Wolff nu va fi pilotul de rezervă al echipei în situaţia în care unul dintre titularii Valtteri Bottas şi Felipe Massa vor deveni indisponibili, întrucât această sarcină îi va reveni lui Felipe Nasr.

Via Williams

Comentarii (6)

  • asta daca tot stie sa piloteze nu se multumeste cu shopping la Dubai, vrea weekend in F1
    6 9
  • Asta inseamna sa fii nevasta lui Toto Wolff.
    Ocupa locul unor piloti mai tineri si mult mai talentati.
    16 4
  • sa vedeti ce-o sa chiloteze Zuzi
    8 0
  • nedumerire
    pai cum poti sa lupti la un razboi si sa fii in ambele tabere!? Todo la merc si Suzana la wiliam (sot si sotie). Sau alt exemplu ar fi ca ei traiesc intr-o familie si fiecare cu religia sa. Nu-mi pot explica cum astia de la Williams pot accepta una ca asta, sau poate cred ca le va impartasi secretele celor de la Merc.. or poate e o varianta inversa, Todo se gindeste usor la acapararea echipei Williams oferindu-le motare, o sotie... :))))
    3 0
  • lamurire
    tabere diferite, religie diferita, scopul casatoriei diferit, sex cu persoane diferite, etc.; cuplul perfect
    1 1
  • daci76
    Nu sunt misogin,dar parca totusi nu este un sport pt femei.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru