Sutil: "Fiabilitatea, mai importanta decat KERS"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.03.2009
Adrian Sutil a dezvaluit ca Force India a decis sa nu utilizeze sistemul KERS in primele curse ale sezonului pentru ca fiabilitatea este mult mai importanta pentru echipa.

Force India a anuntat recent ca nu va utiliza sistemul KERS in debutul acestui sezon, desi tehnologia furnizata de Mercedes este complet operationala.

Adrian Sutil, unul dintre pilotii echipei, a explicat ca la baza acestei decizii au stat temerile legate de fiabilitatea monopostului VJM02 si nu crede ca Force India va fi dezavantajata de acest mod de abordare.

"Nu vom folosi KERS in primele curse, asa ca nu l-am testat la Jerez. Nu este un dezavantaj major sa concurezi la inceput fara KERS, pentru ca am vazut ca unele echipe au probleme. Cel putin stim ce avem si concuram fara KERS. Pot fi probleme de fiabilitate daca concurezi cu KERS fara sa il intelegi complet", a declarat el pentru site-ul oficial al echipei Force India.

Pilotul german a sugerat ca principalul obiectiv pentru Force India la debutul in noul sezon este ca monopostul VJM02 sa fie cat mai fiabil. "Asa cum am vazut anul trecut, fiabilitatea este foarte importanta la inceputul sezonului. Am ratat cateva ocazii bune din cauza fiabilitatii, mai ales in prima cursa de la Melbourne.

Au fost multe incidente si cred ca si in acest an putem asista la o cursa haotica. Sper ca masina sa fie fiabila penttru a putea termina cat mai multe curse", a adaugat el.

Pe langa sistemul KERS, Sutil a marturisit ca inca nu a evaluat noua aripa ajustabila, insa anticipeaza ca prima cursa a sezonului va aduce numeroase incidente intre piloti din cauza latimii foarte mare a acesteia. "Nu am evaluat inca aripa ajustabila, dar o vom testa la Barcelona. Nu este un lucru chiar atat de important, pentru ca pana la urma e vorba doar de apasatul unui buton de doua ori pe tur. Cu siguranta vom vedea multe opriri la boxe in primul tur de la Melbourne. Aripa fata este foarte mare si trebuie sa te obisnuiesti putin cand lupti pentru pozitii si te apropii foarte mult. Este o schimbare foarte mare", a mai precizat Sutil.

Via | Force India

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru