Telmex rămâne sponsor la Sauber. Va fi promovat Gutierrez?

de Daniel Popescu
Vineri, 05.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber a dezvăluit că Telmex va sponsoriza echipa şi în sezonul 2013, în ciuda plecării lui Sergio Perez la McLaren. Strategia l-ar putea propulsa pe Esteban Gutierrez ca unul dintre piloţii echipei.

Plecarea lui Sergio Perez la McLaren în sezonul 2013 a condus imediat la speculaţii cu privire la situaţia financiară a celor de la Sauber. Echipa este sprijinită financiar de grupul de telecomunicaţii Telmex deţinut de Carlos Slim, care l-a propulsat pe Perez în Formula 1, însă parteneriatul devenise incert după ce mexicanul a semnat cu McLaren.

Cu toate acestea, Sauber a dezvăluit prin vocea CEO-ului Monisha Kaltenborn că Telmex va rămâne sponsorul echipei şi în sezonul 2013.

"Am fost informaţi de Telmex de această schimbare (n.r - plecarea lui Perez la McLaren), dar Telmex ne-a spus că au un proiect pe termen lung cu Sauber care nu va fi afectat de plecarea lui Perez de la echipă. Au o viziune globală asupra sporturilor cu motor şi vor să se stabilească mai mult în sporturile cu motor în această parte a lumii. Ei folosesc Formula 1 ca platformă de marketing pentru brandurile uriaşe pe care le au, aşa că au o viziune majoră asupra implicării în sporturile cu motor", a declarat ea.

Urmareste Automarket
Există două motive principale pentru care Telmex este interesată să rămână sponsorul celor de la Sauber.
Primul este că McLaren este sponsorizată până la finalul sezonului 2013 de Vodafone, companie care activează pe aceeaşi piaţă ca şi Telmex.

Al doilea este că Sauber îl are drept pilot de rezervă pe Esteban Gutierrez, un pilot mexican care a ajuns la echipă în 2010 împreună cu Perez. Astfel, Telmex ar putea condiţiona contractul de sponsorizare cu Sauber de promovarea lui Gutierrez ca pilot titular pentru 2013. Un astfel de scenariu ar garanta o linie de piloţi formată din Gutierrez şi Jaime Alguersuari pentru sezonul următor, în condiţiile în care Kamui Kobayashi nu a reuşit să impresioneze echipa în acest an.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru