Teste Barcelona: între revenirea lui Alonso şi lansarea noului monopost Williams

de Daniel Popescu
Luni, 18.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul test al lui Fernando Alonso cu noul Ferrari F138 şi lansarea noului monopost Williams sunt captele de afiş ale celei de-a două sesiuni de teste de la Barcelona.

Circuitul de la Barcelona găzduieşte în această săptămână a doua sesiune de teste premergătoare sezonului 2013 al Formulei 1.

Considerat cel mai bun circuit de teste prin prisma configuraţiei, Barcelona are potenţialul de a aduce o mai bună imagine asupra performanţelor monoposturilor înaintea cursei de debut de la Melbourne. De altfel, se spune că un monopost rapid pe circuitul spaniol va fi rapid pe orice alt circuit, chiar dacă acest lucru nu ia în calcul numeroşi factori importanţi.

Principalul punct de reper al săptămânii va fi revenirea în prim-plan a lui Fernando Alonso. Pilotul Scuderiei Ferrari a preferat să nu participe la prima sesiune de teste de la Jerez pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică, iar marţi va urca pentru prima oară la volanul noului monopost F138.

Urmareste Automarket
Un alt punct de atracţie va fi Williams, singura echipă care nu şi-a lansat încă noul monopost pentru sezonul 2013.
Britanicii au participat la Jerez cu monopostul de anul trecut pe care au aplicat culorile utilizate în acest an, însă este cert că echipa va implementa un panou din fibră de carbon intre şasiu şi restul monopostului.

Nu în ultimul rând, Force India se află în centrul atenţiei ca urmare a faptului că este singura echipă care nu şi-a definitivat încă linia de piloţi pentru sezonul 2013 al Formulei 1. Echipa urmează să anunţe luni linia de piloţi cu care va aborda aceasta sesiune, existând şanse ca Adrian Sutil să testeze în cel puţin una dintre zile.

Germanul este unul dintre cei trei piloţi credidati cu şanse să devină coechipierul lui Paul di Resta, pe lângă francezul Jules Bianchi sprijinit de Ferrari şi indianul Narain Karthikeyan, sprijinit financiar de constructorul indian Tata.

Întrucât circuitul de la Jerez a avut parte de un asfalt foarte abraziv, echipele nu au putut obţine date preţioase despre comportamentul pneurilor, însă speră să recupereze terenul pierdut la Barcelona. În plus, echipele vor evalua în premieră la Barcelona pneurile de supersoft, care teoretic au o compoziţie similară cu cea de anul trecut, la care se adaugă şi cauciurile soft, medium şi hard.

Fiecare pilot va avea la dispoziţie cel mult 35 de seturi de pneuri, cele mai multe fiind soft, medium şi hard.

Din păcate, doar câteva echipe au confirmat programul complet al piloţilor care vor testa pe parcursul sesiunii de teste de la Barcelona, care va avea loc în perioada 19-22 februarie.

TESTE BARCELONA - 19-22 FEBRUARIE:

Echipa Marti Miercuri Joi Vineri
Red Bull
Ferrari Alonso Alonso Alonso Massa
McLaren
Lotus Raikkonen
Mercedes Rosberg Hamilton Rosberg Hamilton
Sauber Gutierrez Hulkenberg Hulkenberg Gutierrez
Force India di Resta di Resta Sutil Bianchi
Williams Bottas Maldonado Mald./Bottas Bottas/Mald.
Toro Rosso
Caterham Pic van der Garde van der Garde Pic
Marussia Chilton

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru