Teste Barcelona, ziua 2: Perez, cel mai bun timp

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez a stabilit cel mai bun timp în a doua zi de teste de la Barcelona, în care Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen au terminat pe poziţia a doua.

McLaren a revenit în forţă în testele de la Barcelona după o primă zi mai puţin prolifică din punct de vedere al timpilor, iar Sergio Perez a fost cel mai rapid miercuri după ce a fost cronometrat cu 1:21.848 într-un moment în care concura cu pneuri soft.

Mexicanul l-a devansat astfel pe Sebastian Vettel de la Red Bull, în timp ce Kimi Raikkonen a parcurs 43 de tururi după-amiază şi a terminat pe trei după ce dimineaţă echipa a schimbat cutia de viteze a monopostului Lotus.

Vettel a provocat însă un steag roşu după ce a oprit monopostul pe circuit la capătul unor simulatori de curse, pentru ca spre finalul sesiunii Max Chilton să producă un incident similar la volanul monopostul Marussia.

Urmareste Automarket
În rest, sesiuna a fost lipsită de incidente majore, iar Lewis Hamilton a obţinut locul patru pentru Mercedes, urmat de Fernando Alonso de la Ferrari şi de Valtteri Bottas, care a debutat la volanul noului monopost Williams FW35.

Clasamentul a fost completat de Daniel Ricciardo (Toro Rosso), Paul di Resta (Force India) şi Nico Hulkenberg (Sauber), în timp ce Marussia şi Caterham au ocupat ultimele două poziţii.

Testele de la Barcelona continua şi pe parcursul zilei de joi.

TESTE BARCELONA - CLASAMENT ZIUA 2:

 1.  Sergio Perez       McLaren         1m21.848s           97  
2. Sebastian Vettel Red Bull 1m22.197s +0.349 84
3. Kimi Raikkonen Lotus 1m22.697s +0.849 43
4. Lewis Hamilton Mercedes 1m22.726s +0.878 121
5. Fernando Alonso Ferrari 1m23.247s +1.399 76
6. Valtteri Bottas Williams 1m23.561s +1.713 98
7. Daniel Ricciardo Toro Rosso 1m23.718s +1.870 70
8. Paul di Resta Force India 1m23.971s +2.123 62
9. Nico Hulkenberg Sauber 1m24.205s +2.357 88
10. Max Chilton Marussia 1m25.115s +3.267 67
11. Charles Pic Caterham 1m26.243s +4.395 102

Comentarii (12)

  • poate anticipam eronat... dar cele mai bune masini par a fi si anul acesta redd bull si mc laren! probabil mercedes va lupta cu lotus iar ferrari inca nu se stie exact ce poate... probabil intre red bull/ mc laren si lotus/ mercedes
    13 1
  • ghita444
    Fiind un fan Ferrari cred ca si anul acesta inotam in mediocritate.Dupa Bigois,Bester,Sanchez, mai angajam vreo patru in departamentul de aerodinamica, vreo doi cu vremea....... clonati-l fratiilor pe Newey.Singurul lucru bun cu adevarat este ca apar sponsori peste sponsori , ultimul UPS [logistica] merita si ei sa fie promovati pe cea mai inalta treapta a podiumului
    16 4
  • @ghita444 nici eu nu am mari sperante totusi ma uitam pe un alt site in care Alonso declara ca acum verifica mai multe componente in scopul dezvoltarii si mai mult a monopostului pe plan aerodinamic si cel mai important lucru pentru el este de a inregistra progrese in MP. al Australiei, sa nu mai repete istoria de anul trecut cand cu totii ne aducem aminte ce prost au inceput. Vom vedea ce va fi. Uite sursa de informare: http://www.formula1.com/news/interviews/2013/2/14277.html
    6 3
  • ma bucur foarte mult, fanii Ferrari frustrati ca de obicei cand au inceput testele anul asta se bucurau enorm de problemele McLaren Mercedes, acum este foarte bine, in continuare spre frustrarea lor au inceput sa posteze despre Ferrari pe pagina unde McLaren Mercedes a scos cel mai bun timp, baietasi comenati-va frustrarile unde aveti si voi ceva rezultate bunicele :))
    8 15
  • Stai mai X-ZONE linistit bine ar fi pentru Ferrari sa fiemai lenti cu 1/3 secunda decat sa fie cei mai rapizi dar sa nu termine cursa. Asa ca iti doresc frustrare placuta si lauda-te cu timpii caci la capitolul nr-ul de curse terminate...mai vedem noi. ;)
    11 4
  • De ce gandesc asa? Pentru ca anul trecut McLaren a avut cea mai rapida masina (http://formula1.automarket.ro/stiri/mclaren-echipa-cu-cel-mai-rapid-monopost-in-2012-48411.html) insa a terminat pe locul 3 la constructori iar Hamilton pe locul 4 la 91pcte diferenta fata de Vettel, pe cand Alonso cu al 4 monopost la capitolul viteza a terminat la doar 3pcte de lider. Asa deci, iti urez inca o data "frustrare placuta"!
    10 5
  • ghita444
    Mi-am spus parerea ca fiind un simplu fan, nu ca as fii frustrat. Ma intereseaza strict scuderia nu alte echipe.Frustrat am fost pe data de 1 mai 1994 ,cand Ayrton Senna disparea,nu discut despre cauzele s-au vinovatii,orce iubitor de f1 le cunoaste.Deci so lasam mai moale cu frustrarile.
    10 0
  • Testele ca testele dar ce sa-i faci daca "Oracul" Formulei 1, McLaren Bla Bla Mircea, a decretat ca cei de la McLaren sunt deja campioni mondiali, atat la piloti cat si la constructori, chiar daca evident... nici macar nu a inceput sezonul si suntem doar in perioada testelor. Singura chestie trista este ca fanii de abia asteptau noul sezon, dar daca "Oracul" si-a spus parerea... ce putem face noi... simplii muritori?

    Ce pot sa zic... la final,... cele mai sincere felicitari celor de la McLaren, pentru posibilul dar imposibilul rezultat, probabilul dar foarte irealistic obiect de a castiga ambele titluri, ceva ce nu le-a mai reusit din 1998... adica de foarte multi ani.

    Sincere urare de sanatate si "Oracului" sper ca si-a luat pastilele... fara ele... este mort.
    13 4
  • Dany ,

    Sal, cred ca ai uitat de LOTUS, vor fi puternici cred eu. Referitor la acesta stire numai pneurile soft fac difrenta la timpul facut de Perez.
    2 1
  • Perez si Vettel au cel mai bun timp de ieri pe pneuri soft. Raikkonen medium, Hamilton HARD !!!, Alonso medium, Bottas SOFT !!!. Acum puteti analiza un pic altfel cei mai buni timpi. Desi nu prea au nici acum relevanta. Depinde foarte mult ce urmareste echipa. Majoritatea incearca tot felul de mixuri de aerodinamica ca sa vada care lucreaza mai bine pe monopost.
    Orice anticipari faceti in perioada de teste pot fi lovite de nulitate in primele curse ale sezonului. Sint prea multe variabile pe care nu le poti cuantifica.
    Va dau si un exemplu concret: in prima zi de teste de la Barcelona
    Perez McLaren 1m24.124s +0.834 (fata de Vettel)
    Vettel Red Bull 1m23.290s
    Ai zice ca e binisor in urma, totusi e aproape o secunda.
    Rezultat a doua zi de teste de la Barcelona:
    1. Sergio Perez McLaren 1m21.848s 97
    2. Sebastian Vettel Red Bull 1m22.197s +0.349 84
    Adica cum ? Perez a dormit bine noaptea si a "gasit" de undeva doua secunde jumatate fata de acelasi Vettel care si el a imbunatatit timpul cu mai bine de o secunda ? Aveti o explicatie logica ?
    3 2
  • Culmea ar fi, ca Perez sa nu aibe genu de problemele( fiablilitate de monopost) ca ale lui Hamilton anul trecut (ar fi suspecta treaba ).
    2 1
  • @x-pozne-Flacaule, esti exact in "x zone" cand vorbesti de F1. N-ai habar pe langa asta eu ca fan Ferrari sunt cat se poate de linistit. Alonso e acolo si va bate pentru titlu. De asta sa fii tu sigur. De cate ori postezi spui cate o "duma", dar, asta esti, spui cat te pricepi. Sanatate, daca se poate sa-ti mai schimbi vreo doua tigle de pe sapca, acolo sunt niste probleme la tine;)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru