Teste Jerez, ziua 1: Button, cel mai bun timp

de Daniel Popescu
Marti, 05.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button a stabilit cel mai bun timp în prima zi de teste de la Jerez, în ciuda unei defecţiuni tehnice care l-a forţat să rămână în garaj în cea mai mare parte a timpului.

McLaren a început prima sesiune de teste din această iarnă în acelaşi mod în care a încheiat sezonul precedent: cu un monopost rapid, dar puţin fiabil.

Jenson Button nu a efectuat niciun tur cronometrat în cursul dimineţii din cauza unei defecţiuni la pompa de ulei, însă a revenit pe circuit după-amiază şi, la capătul a 37 de tururi parcurse, a stabilit timpul de referinţă al zilei.

Cronometrat cu 1:18.861, britanicul a fost cu peste opt zecimi de secundă mai rapid decât Mark Webber, care după o dimineaţă în care nu a ieşit în evidenţă a mărit semnificativ ritmul la volanul noului monopost Red Bull Racing.

Australianul a fost urmat în clasament de Romain Grosjean de la Lotus, în timp ce Paul di Resta, liderul dimineţii pentru Force India, a coborât pe locul patru în faţa lui Daniel Ricciardo de la Toro Rosso.

Urmareste Automarket
Ferrari nu a acordat o atenţie sporită timpilor, astfel că Felipe Massa a ocupat doar locul şase la peste o secundă şi jumătate în spatele lui Button, iar brazilianul a fost urmat de Nico Hulkenberg, care a debutat oficial la Sauber. Nico Rosberg s-a poziţionat pe opt cu timpul stabilit în cursul dimineţii înainte de defecţiunea tehnică la sistemul electric care a forţat Mercedes să anuleze întregul program pentru prima zi de teste, în timp ce Pastor Maldonado a fost al nouălea la volanul monopostului Williams din sezonul precedent.

Giedo van der Gardo a oferit locul 10 celor de la Caterham, astfel că ultima poziţie în clasament i-a revenit debutantului Max Chilton.

Pilotul Marussia a ieşit în decor în cursul după-amiezii în urma unei defecţiuni la suspensia spate, iar echipa a anulat de asemenea programul pentru restul zilei.

Sesiunea de teste de la Jerez va continua miercuri între orele 10:00-18:00 (ora României), iar principala atracţie va fi debutul lui Lewis Hamilton la Mercedes. Programul complet al echipelor pentru ziua de miercuri este disponibil aici.

TESTE JEREZ - CLASAMENT ZIUA 1:

 1.  Jenson Button        McLaren      1m18.861s            37
 2.  Mark Webber          Red Bull     1m19.709s  + 0.848s  73
 3.  Romain Grosjean      Lotus        1m19.796s  + 0.935s  54
 4.  Paul di Resta        Force India  1m20.343s  + 1.482s  89
 5.  Daniel Ricciardo     Toro Rosso   1m20.401s  + 1.540s  70
 6.  Felipe Massa         Ferrari      1m20.536s  + 1.675s  64
 7.  Nico Hulkenberg      Sauber       1m20.699s  + 1.838s  79
 8.  Nico Rosberg         Mercedes     1m20.846s  + 1.985s  11
 9.  Pastor Maldonado     Williams     1m20.864s  + 2.003s  84
10.  Giedo van der Garde  Caterham     1m21.915s  + 3.054s  64
11.  Max Chilton          Marussia     1m24.176s  + 5.315s  29

Comentarii (9)

  • cat de frumos este monopostul McLaren in comparatie cu cel Mercedes! acela parca e facut cu barda...
    11 0
  • Declaratii ale pilotilor Ferrari, Red Bull, Lotus despre timpul lui Button:
    The competition judged the best time differently. "The time I could not go to," admitted Felipe Massa to. Romain Grosjean on the other hand said, "The time to make us afraid." Nico Hulkenberg applauded ". time is already very strongly" Mark Webber added: "A 1:18 time in Jerez he - that's very useful."
    1 11
  • Jolerto
    Yea yea yea... already ahead of you, mate.
    "Vad ca vi-a cam pierit piuitul. Daca masina Ferrari e Varza cu "V" iar Red Bull nu mai sunt in pozitia dominanta va ascundeti toti ca sobolanii cand Mclaren este in forma. Anul acesta va voi umili. O sa va distrug. Nu va las nici sa respirati, cu Lewis dominand pur si simplu va voi decima din punct de vede psihologic. O sa va lovesc (la figurat) in cap cu superioritatea Mclaren pana o sa va iasa fumurile pe nas. Asemeni picaturii chinezesti veti auzi la nesfarsit: " He is the fastest man on the track" " (2012)
    Bahahahahahahaah

    PS. FORZA FERRARI
    3 3
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Fiind si eu fan McLaren si fan Button ma bucur sa vad ca a scos acel timp,dar trebuie sa constientizezi ca timpii nu sunt atat importanti in aceasta prima sesiune de teste(Vezi articolul lui Daniel Popescu de pe F1 Blog).Vedem noi in Australia daca reuseste sa scoata timpi la fel de buni in raport cu competitia.
    7 1
  • @adycd11

    Uitate ce zice James Allen referitoare la corelarea intre numarul de tururi parcuse si timpii pe tur. Mclaren pare competitiva. Ii mancam anul asta ai incredere.
    3 12
  • Jolerto
    Mersi, am si eu quote-ul pentru anul viitor.
    Same time, same place. :)
    2 0
  • Ne mancati, Mircea, d.p.d.v. al timpilor dar nu uita ca aveti motoare Mercedes despre care nu mai trebuie sa spun mare lucru ca deja il stim cu totii. Ti-am mai zis si-ti mai spun: recunosc ca anul trecut McLaren a avut un monopost rapid, dar au stat prost la capitolul fiabilitate. Deci? Te astept sa te"umfli in pene" cand vor incepe cursele si vor trage pe dreapta! Nu le doresc asta dar cel putin pe mine cei de la Mercedes nu m-au convins c-au rezolvat problema fiabilitatii.
    7 0
  • Ce nu inteleg eu este de ce sterg comentarii decente si nu se sterg comentarii care implica jigniri, frustrare si greseli gramaticale. Comentariile decente nu cred ca instiga la violenta sau aduc jinigi pe cand comentariile unora ca McLaren_Mircea_1984, sunt pline de jigniri, frustrari si mai ales jigniri aduse unor fani al altor echipe. Si totusi comentariile lui nu sunt niciodata supuse unei investigatii, chiar daca aduc injurii, in schimb ce comentariile altora, comentarii decente si fara injurii sunt sterse probabil pentru ca nu aduc spam si instiga la violente verbale. Considerand ca site-ul acesta are o comunitate destul de restransa, o curatare a comentariilor care aduc jigniri ar putea duce, in timp, la cresterea comunitatii, plus la cresterea calitatii comentariilor, ceea ce nu are cum sa strice. Sunt curios cand cei care au grija de acest site, vor lua atitudine si vor incepe sa-si faca treaba? Presupun ca sunt platiti pentru munca lor, chiar daca nu castiga mii de euro, totusi sunt platiti pentru munca lor si pana la urma, nu-i asa de rau sa-ti faci treaba pentru ca esti platit nu? Sau poate, sunt platiti prea putin si nu intra in atributiile lor, sa aiba grija de acest site? Altfel nu pot sa-mi dau seama cum se face ca sunt atatea comentarii ale unor indivizi, pline de injurii, jigniri la adresa unor/altor fani si totusi persoanele care au grija de acest site nu fac nimic. De fapt nu au facut niciodata nimic si nici nu s-au stresat, au mers pe idea ca "mai bine ne facem ca nu le vedem, este mai bine daca le ignoram".
    5 1
  • @ATM, stii proverbul ala "spune-mi cu cine esti prieten ca sa-ti spun ce vrei sa fi".Ai reusit sa descifrezi mesajul si sa-l intelegi? Poate ca asta e motivul,din pacate...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru