Teste Jerez, ziua 3: Rosberg, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.02.2012
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp în a treia zi de teste de la Jerez, însă Romain Grosjean a fost cel mai rapid dintre piloţii care au concurat cu monoposturi din sezonul 2012.

Cea de-a treia zi de teste de pe circuitul de la Jerez din sudul Spaniei a adus mai multe evenimente neprevăzute pe circuit, însă Mercedes AMG a rămas pe prima poziţie.

Aflat la volanul unui monopost W02 din sezonul 2011, Nico Rosberg a stabilit timpul de referinţă după ce a fost cronometrat cu 1:17.613.

Totuşi, dintre piloţii care au concurat cu monoposturi noi, cel mai rapid a fost Romain Grosjean, pilotul echipei Lotus. Francezul, care a parcurs nu mai puţin de 117 tururi pe parcursul zilei, a adus un final timpuriu pentru sesiune după ce a rămas blocat pe circuit intre virajele 3 şi 4 cu aproximativ 10 minute înainte de finalul sesiunii. Aparent, el a rămas fără combusitibil în cadrul unui test efectuat de Lotus pentru a evidenţia comportamentul monopostului în astfel de situaţii.

Campionul mondial Sebastian Vettel a terminat sesiunea pe locul trei pentru Red Bull Racing şi a fost urmat de Lewis Hamilton la volanul unui McLaren, în timp ce Toro Rosso a continuat parcursul bun şi a încheiat pe locul cinci prin Jean-Eric Vergne.

După ce dimineaţă a pierdut două ore din cauza unor defecţiuni hidraulice la monopostul Ferrari F2012, Fernando Alonso a încheiat sesiunea pe locul şapte în spatele lui Sergio Perez de la Sauber, dar în faţa lui Bruno Senna.

Pilotul echipei Williams a efectuat joi cel mai mare număr de tururi (125). Un alt steag roşu al zilei a fost arătat după o ieşire în decor suferită de Giedo van der Garde, care a încheiat pe ultima poziţie a clasamentului la capătul a 74 de tururi parcurse.

Jules Bianchi, pilotul de rezervă al echipei Force India, nu apare în clasament, întrucât a suferit un accident înainte să efectueze un tur cronometrat. Mecanicii nu au reuşit să repare monopostul, astfel că Nico Hulkenberg nu a mai avut oportunitatea să urce în cockpit în cursul după-amiezii.

Rezultate teste Jerez, ziua a treia:

  Pilot Monopost Timp Tururi Diferenta
1 Nico Rosberg Mercedes W02 1’17.613 118  
2 Romain Grosjean Lotus-Renault E20 1’18.419 117 0.806
3 Sebastian Vettel Red Bull-Renault RB8 1’19.297 96 1.684
4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes MP4-27 1’19.464 80 1.851
5 Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari STR7 1’19.734 79 2.121
6 Sergio Perez Sauber-Ferrari C31 1’19.770 48 2.157
7 Fernando Alonso Ferrari F2012 1’20.412 67 2.799
8 Bruno Senna Williams-Renault FW34 1’21.293 125 3.680
9 Giedo van der Garde Caterham-Renault CT01 1’23.324 74 5.711
10 Jules Bianchi Force India-Mercedes VJM05 fara timp 3

 

Testele de la Jerez se încheie vineri, circuitul urmând să fie disponibil piloţilor între orele 10:00 - 18:00.

Comentarii (14)

  • hihihihihahahahoooo
    si urat, .....(cel mai urat monopost!!!!!!!), si necompetitiv, si pilot incompetent (Alonso!)................doamne, doamne, reteta ideala pentru esecul absolut.
    Cred ca isi vor aduce aminte cu nostalgie sezonul 2011 cand au terminat pe trei :))))))))))))
    15 16
  • Stabilitate
    Sunt in delir! Vreau shocuri electriceeeee! Dushuri reci!
    8 11
  • tracto
    voi n ati observat ?
    ca nico are nasul masinii specificatie 2012 ? Tare imi e ca mercedes mascheaza defapt masina de anul asta.
    12 2
  • Nu cred ca monopostul e necompetitiv, iar locurile ce le au in teste, atat Massa, si Alonso, nu cred ca pot spune ceva despre cum va decurge sezonul pentru ei. Sunt teste, ceea ce inseamna ca sunt preocupati de monopost, nu de timpii pe care ii scot. Poate de aceea sunt mereu altii pe primul loc...
    6 3
  • Didernes
    ??!!??
    Voi pe cine simpatizati pana la urma ca n-am inteles... Sunteti fani Rosberg? Sau anti-fani Alonso? Cand veti pricepe ca testele ,in general vorbind, n-au nici o legatura cu adevarata performanta a monopostului sau viitoarele clasificari in campionat, asta e si menirea lor in fond......
    5 0
  • @mavrick
    Cu dedicatie de la mine pentru mavrick: " you made anothe dog". Fara numar pentru mavrick cu multa patima articolul din autosport intitulat: " Ferrari 'not happy' with early progress" Fara numar pentru domnul mavrick prima fraza a articolului: " Ferrari has admitted its new car is not delivering what it had been hoped for so far " . Si din fundul gradinii printre aburi de rachiu iarasi dedicatia anului " you made another dog" :))))))))))))))).
    P.S. Tot in autosport: "Hamilton pleased with 'positive' start"
    10 12
  • pt. senilu'
    E frumos Ferrari-ul.Frumos ca un tractor.Si rapid este,ca un Logan.
    14 8
  • mobius
    ...
    Astept cu nerabdare si declaratiile lui Alonso (sper ca vor fi), dupa ziua de maine si banuiesc ca vom pute judeca mai bine situatia in care se afla monopostul. Cele doua declaratii, de la Tombazis si Massa nu sunt de loc incurajatoare. Sunt teste este adevarat, dar tocmai de aceea noile componente se incearca si in regim de viteza maxima, trebuie sa vezi la ce viteza maxima poti ajunge cu noua componenta, interpretand in aceasta situatie comportamentul monopostului.
    8 0
  • Sa fie Lotus si Kimi surpriza sezonului?
    21 1
  • Laurentiu
    din start se preconizeaza un sezon greu pentru Ferrari.Un monopost inestetic si neperformant.
    3 0
  • @no-name
    Cred ca Lotus are sansa ei....totusi presimt ca se vor bate pt puncte cu Force India si Mercedes.
    5 0
  • ferrari este urat, .....(cel mai urat monopost!!!!!!!), si necompetitiv, si pilot incompetent (Alonso!)................doamne, doamne, reteta ideala pentru esecul absolut.... Alonsao nu are nevasa.... E clar Lupta de clasa se ascute
    Cred ca isi vor aduce aminte cu nostalgie senzoriala de sezonul 2011 cand au terminat pe trei :)))))))))))) Moartte lu' Ferrari, lu' Alonso... Vreau apa
    2 4
  • AndreiF1
    @Teste
    Comic este ca realitatea nu este in ceea ce spune Massa si nici in ceea ce spune Hamilton. Prima cursa o sa fie ceea ce ne va interesa, acolo nu se vor mai putea ascunde. Red Bull pare ca nu prea apasa pedala, cei de la Ferrari la fel, doar cei de la Lotus se schinuie sa para mai rapizi decat o sa fie in realitate, exact cum altii faceau anul trecut in teste si au picat de fraieri.
    6 1
  • f1
    ce ai frate cu alonso,el si cu hamilton sant cei mai tari piloti actuali ansa nu i ajuta bolizii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru