Tilke: "Europa va rămâne nucleul calendarului Formulei 1"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.10.2011
Hermann Tilke, designerul circuitelor din Formula 1, susţine că Europa va rămâne cel mai important continent în calendar, în ciuda extinderii spre Asia şi Orientul Mijlociu.

Calendarul Formulei 1 a cunoscut o expansiune accelerată spre Asia şi Orientul Mijlociu în ultimul deceniu, iar numeroase ţări din aceste regiuni organizează curse chiar dacă afluenţa de public este redusă. Principala explicaţie este dorinţa de promovare a unor ţări din Asia şi Orientul Mijlociu, la care se adaugă dificultăţile financiare înregistrate de circuitele europene.

Hermann Tilke designerul care a realizat toate circuitele care au debutat în competiţie din 1999, insistă că Europa va continua să joace un rol esenţial în calendar, însă admite că Formula 1 va continua extinderea în Asia.

"India (n.r - care va debuta în F1 în acest weekend) este o ţară mare cu mulţi fani şi potenţial. Este logic să mergem în India. Este un campionat mondial, aşa că ar trebui să aibă loc pe fiecare continent. Probabil ca Europa va continua să fie nucleul, dar este firesc ca Formula 1 să meargă pe pieţe noi datorită sponsorilor. Bernie Ecclestone se pricepe foarte bine să judece dezvoltarea.

Trebuie să gândeşti înainte", a declarat germanul pentru agenţia de presă DPA.

În trecutul apropiat au existat speculaţii privind o potenţială revenire în Africa de Sud, ţara care a mai găzduit Formula 1 până în 1993. Tilke a evitat să confirme acest lucru, însă a admis că Africa de Sud este binevenită în calendar şi că acest lucru se va pretrece mai devreme sau mai târziu. "Nu pot spune când, pentru că alţi oameni trebuie să decidă. Aceste decizii sunt politice. Dar are sens să pilotezi şi acolo mai devreme sau mai târziu, dacă este posibil", a mai precizat el.

În acest sezon, doar nouă dintre cele 19 curse incluse în calendar s-au desfăşurat pe continentul european, în timp ce alte sapre au avut loc în Asia şi Orientul Mijlociu.

Via | DPA

Taguri: Tilke, calendar

Comentarii (1)

  • Ciprian
    Dar sa fim sinceri, cele din Europa sunt mai reusite cumva si e alta atmosfera. China, Montreal si Malaezia sunt ok, restul din afara Europei, hm.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru