Todt a rămas unicul candidat pentru funcţia de preşedinte al FIA

de Daniel Popescu
Joi, 14.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
David Ward şi-a retras candidatura de la funcţia de preşedinte al FIA, astfel că Jean Todt are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a obţine un nou mandat.

Lupta pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) era animată în acest an de Dacid Ward, fostul preşedinte al Fundaţiei FIA.

Acesta a promis o restructurare majoră a forului mondial care să răspundă mai bine necesitaţilor din lumea sporturilor cu motor, însă britanicul a anunţat joi că se retrage din cursă pentru acest post. Ward şi-a justificat decizia prin faptul că nu a reuşit să-şi alcătuiască echipa de vicepreşedinţi regionali necesară pentru a putea participa la alegeri.

"Nu s-a dovedit posibil pentru mine să-mi asigur numărul necesar de viceresedinti regionali pentru a asigura legitimitatea listei mele. Prin urmare, doresc să-l felicit pe Todt, care îşi va asigura al doilea mandat fără să fie contestat, chiar dacă nu va avea opoziţie", a declarat el.

În plus, Ward a solicitat o reformare a sistemului de alegeri, în condiţiile în care un candidat are nevoie de şapte vicepreşedinţi şi o echipă totală de 37 de persoane.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIA sunt programate în 9 decembrie.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru