Todt: "Omologarea circuitelor va depinde de potenţialul depăşirilor"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 19.11.2010
Jean Todt susţine că noile circuite vor fi omologate numai dacă potenţialul pentru efectuarea depăşirilor va fi ridicat.

Sezonul 2010 a fost unul dintre cele mai pasionante din punct de vedere al numărului de piloţi implicaţi în lupta pentru titlu, însă pe de altă parte numărul depăşirilor a fost limitat. Situaţia, care se perpetua în Formula 1 de mai mulţi ani, s-ar putea schimba în viitorul foarte apropiat, potrivit declaraţiilor lui Jean Todt, preşedintele FIA.

Francezul susţine că noile circuite vor fi omologate pentru Formula 1 numai dacă vor prezenta oportunităţi reale de depăşire şi nu exclude efectuarea unor modificări şi pe actualele circuite din calendar.

"Trebuie să favorizăm depăşirile. De acum, înainte de omologarea unui circuit, vom evalua potenţialul său pentru spectacol, pe lângă siguranţă. În 23 noiembrie vom discuta problema depăşirilor în comisie. Vina este a monoposturilor şi a circuitelor. Vom crea un raport privind gradul de competitivitate al circuitelor şi vom vedea dacă vom putea face modificări pentru 2011", a declarat el pentru publicaţia italiană La Stampa.

După decesele suferite de Roland Ratzenberger şi Ayrton Senna în 1994, FIA a implementat un program sever de sporire a securităţii, motiv pentru care toate noile circuite din calendarul competiţional au fost "desenate" cu scopul de a fi sigure pentru piloţi.

Acest lucru a condus la eliminarea potenţialului pentru depăşiri, fapt remarcat pe aproape toate circuitele care au debutat în Formula 1 începând din 1999.

Unul dintre cele mai bune exemple este Yas Marina din Abu Dhabi, care deşi se bucură de entuziasmul echipelor şi jurnaliştilor pentru facilităţile oferite, nu are aproape nicio oportunitate reală pentru depăşiri.

Via | Autosport

Taguri: FIA, Todt

Comentarii (3)

  • Superman Jean
    foarte bine punctat....o propunere de nota10.
    11 0
  • ASA DA!!
    foarte buna ideea micutului napoleon!ne-am saturat de curse anoste,in care pilotii se invart unul in spatele altuia timp de vreo 50 de tururi si...atat.e nevoie de un suflu nou,si se pare ca todt e pe drumul cel bun.da-i inainte cu tupeu,jeane!
    11 0
  • Interesant dar....
    Pana acum este doar la nivel declarativ. Sa vedem si ce se va intampla in mod concret. Momentan, nu se prea poate face mare lucru: ori se modifica configuratia circuitelor actuale ori se vor omologa altele... daca vor avea de unde si daca tataia Berny va fii de acord.
    Toata lumea vrea depasiri, numai ca nu stiu daca acestea vor fi posibile in viitorul apropiat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru