Todt: "Schumacher îşi maschează sentimentele"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.10.2010
Jean Todt susţine că Michael Schumacher îşi maschează sentimentele despre rezultatele modeste din 2010, însă nu crede că acesta îşi distruge reputaţia.

Michael Schumacher a afirmat insistent că nu este dezamăgit de rezultatele modeste înregistrate pe parcursul sezonului, considerând că 2010 este doar un un de acomodare înainte de a reveni în lupta pentru titlul mondial în 2011.

Cu toate acestea, Jean Todt, preşedintele FIA şi fostul său şef de la Ferrari, afirmă că germanul îşi ascunde adevăratele sentimente pe care le are în privinţa propriilor rezultate.

"Nu cred că este atât de relaxat, dar este un tip foarte mândru şi trebuie să-l cunoşti foarte bine înainte ca el să-ţi spună exact ce simte. Se protejează singur şi pot înţelege asta, dar este foarte uman, o persoană foarte fragilă, şi nu este în niciun caz un robot, aşa cum a fost portretizat foarte des în cariera sa", a declarat francezul.

O parte a presei internaţionale susţine că Schumacher îşi va distruge treptat reputaţia pe care a câştigat-o în Formula 1 în cazul în cazul nu va reuşi să revină în lupta pentru titlul mondial anul viitor, însă Todt exclude din start această ipoteză.

"Schumacher este un septuplu campion mondial cu 91 de victorii şi nimeni nu îi poate lua asta.

În ziua în care se decide să se oprească ori nu-şi va fi îmbunătăţit statistica, ori îşi va fi înmulţit numărul de succese, dar aceste performanţe vor rămâne în CV-ul lui. Dacă coechipierul său câştiga curse, iar el nu, probabil că va fi mai dificil. Dar pentru el, pentru echipă, pentru sport şi pentru toţi oamenii care îl sprijină, sper că este în măsură să piloteze din nou o maşină capabilă de victorii", a mai precizat şeful FIA.

Via | Reuters

Taguri: FIA, Schumacher, Todt

Comentarii (8)

  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Presa internationala spune multe, putin calitativ si din pacate... intelege si mai putin. Si Napoleon a pierdut batalii, dar asta nu inseamna ca a fost sters din istoria rasei umane, oricat de mult ar vrea anumiti ziaristi.

    Hitler a cucerit tari, omorat milioane de oameni, dar in acelasi timp le-a aratat germanilor (si mapamondului de fapt) cam ce se poate face cu o tehnica impecabila si cu vreo 5 milioane de soldati, probabil 75% din ei de elita.

    Nici Hitler nu a fost sters din istoria rasei umane, pentru ca nu se stie niciodata cand avem ceva de invatat din acei ani.

    Schumacher are 7 titluri + 91 de victorii. Nu stiu cat de iubit este, dar nici nu conteaza. Nu stiu nici cat de bun este in camparatie cu cine, dar nici asta nu conteaza.

    In marea carte a Formulei 1, el ocupa vreo 7 pagini (figurativ) mai mult decat orice alt pilot, iar aceste pagini nu se pot sterge sau rupe, oricat de mult as vrea presa internationala.

    Cartile care descriu istoria rasei umane, nu pot sa contina numai fapte bune, pentru ca nu asta este istoria noastra, iar asa cum exista fapt bune, asa exista si esecuri, distrugeri sau pur si simplu lucruri urate.

    Pana la urma Schumacher stie mai bine ce vrea sa faca cu restul de 2 ani in Formula 1. Probabil o sa traga o linie la sfarsitul lui 2010 si o sa vada atunci ce este de facut. Pana la urma nu cred ca exista vreun fan care se uita la Formula 1 pentru a vedea ce scrie presa (fie ea si internationala) dupa o cursa, ci se uita pentru a vedea evolutia(iile) pilotului(ilor) favorit(i).
    30 2
  • dragos
    schumi
    numai in pielea lui sa nu fii!! e mare lucru sa fii mereu cu zambetul pe buze si sa incerci sa dai tot ce ai mai bun; o povara grea sunt si cele 7 titluri si faptul ca alearga printre niste "copii" si sa nu te ajute foarte mult nici masina. jos palaria pentru maestru! nu cred ca si-ar distruge reputatia prin rezultatele modeste-ar trebui laudat pentru curajul de care da dovada si pentru ambitie
    17 2
  • Spartanu
    schumy
    foarte bine ca este mandru,ca are cu ce.oricare pilot ar fi mandru daca ar avea palmaresu lui schumy.chiar daca in prezent nu mai are rezultate bune,schumy a intrat in istoria F1.bravo lui.
    7 1
  • SCHUMY
    Inca odata afirm urmatoarele: sa aiba masina si mai vorbim .....
    Pana la urma webber are masina si nu stie ce sa faca cu ea....asta este exemplul ce imi trece acum in minte.Cand vreodata Scumy va face greseala care a facut-o webber? Cand vreodata v-a face greseala pe care a facut-o rosberg care a tras de pneuri ca sa nu fie depasit si a clacat? Schumy daca era in locul lui rosberg cred ca gasea solutia optima sa nu intre in coliziune cu webber.De ce barichello este tot timpul in spatele lui Schumy in clasament? Nu are masina eu cred ca are in comparatie cu mercedes gp. Simt ca Schumy incepe sa urce usor dar sigur in frunte chiar daca cu 3 abandonuri a fost doar pe 4 . Ce el nu a avut prb tehnica si a abandonat sau aia nu se pune........Doresc sa vad opinia celor care il critica si in momentul in care v-a fi intre primii 3 .
    4 4
  • MichaelSchumacher
    Sint multe chestii, noi le vedem dar explicatia o are doar Sch, poate cindva ne va explica, acum nu cred ca o va face. Orice ar spune nu prea simt ca acesta e tot adevarul. In fraza asta, ca e in virsta sau ca e acea lipsa d 3ani in F1, nu cred in nici una, virsta poate ca ii incurca la doar un lucru-adaptarea, trecerea de la un monopost la altul, unul mai fraged o pote prinde mai repede. In l-jum a sezon + antrenamentele din iarna au fost destule pu recuperare. Sint sigur ca motivul e altul, adaptarea la trecerea unui monopost diferit de cel p care la avut (diferenta d monoposturi), capacitatile slabe ale monopostului, ale cauciucurilor, poate si altele... Aaa!...Rosberg!?...va spun si aici ca poate fi si astea, cuiva ii poate cuveni monopostul(sau ciar si cauciucurile, care au un rol important) ca o manusa, altuia nu. Poate in 2011monopostul ii va fi p plac!
    MSch a intrat in istorie cu reusite si acum cam cu esecuri, sper ca urmatorul capitol va cuprinde doar reusite si succesele mult asteptate de catre el, tara sa si nu in ultimul rind de fani. Succes si cel mai bun monopost!!!
    2 1
  • bogdan
    Atentie la nuante
    Din dorinta de a aduce senzationalul in fata multi spun prostii.
    Cati au vorbit despre curajul lui de a se intoarce in sportul asta? Cati au vorbit despre ce dorinta, pasiune si incredere presupune intoarcerea lui ? De aruncat cu pietre este foarte usor.
    Nu sustin nici ca este Dumnezeu pe pamant si nici ca la anul o sa ii rupa pe micuti. Spun doar ca trebuie ceva mai multa decenta in comentarii. Si ceva mai multa minte in analizarea situatiilor.
    Daca vreti sa faceti vreo comparatie ... intrebati-va cati dintre protagonistii actulalului sezon ar fi in stare sa revina asemenea lui. Atentie, nu am spus sa castige sapte titluri, ci sa revina asa cum a facut-o el.
    Eu inca am incredere ca am sa il revad sarind in sus de bucurie pe prima treapta a podiumului in urma unor curse castigate pe drept.
    7 1
  • Schumi maximux
    Interesant mi se pare ca Schumi e blamat doar de cei ce au incercat, dar n-au putut sa-i atinga performantele. In schimb cei de la Mercedes, cei care risca banii, il lauda. Asta spune multe.
    Personal, il admir pe Schumi tocmai pt tenacitatea sa. Nu a avariat nici o masina, iar trendul performantelor sale e ascendent. Deci nu pierde vremea.
    Succes Schumi!!!
    6 1
  • RE: Atentie la nuante
    Foarte bun comentariul lui Bogdan ... nu stiu cati dintre actualii piloti ar fi in stare sa revina dupa 3 ani de pauza ... dar stiu ca in calendarul competitional 2010 sunt patru curse la care LapRecord-ul inca ii apartune lui Michael Schumacher (Australia, China, Ungaria si mai ales Monaco) ... asta spune mult ...nu credeti?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru