Todt va candida pentru functia de presedinte al FIA

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.07.2009
Jean Todt a confirmat ca va candida la alegerile pentru functia de presedinte al FIA din luna octombrie a acestui an.

Jean Todt, fostul sef al Scuderiei Ferrari, a anuntat in mod oficial ca va candida la functia suprema in cadrul forului mondial, la numai o zi dupa ce Max Mosley a afirmat ca va sustine o eventuala candidatura a acestuia.

"Dupa decizia lui Max Mosley de a nu candida pentu un nou mandat si datorita suportului sau neechivoc legat de candidatura mea, am scris cluburilor FIA pentru a le informa cadoresc sa candidez pentru functia de presedinte al FIA".

"Intentia mea este sa continui si sa extind excelenta munca a presedintelui Mosley, care timp de 16 ani a muncit fara intrerupere pentru a intari competitiile majore din sporturile cu motor guvernate de FIA si pentru a pozitiona FIA ca voce a sporturilor cu motor, promovand in mod activ siguranta si mobilitatea".

"Avand in vedere structura unica a FIA si dublul sau rol in sport si mobilitate, este nevoie de mai mult de un presedinte pentru a guverna organizatia si sunt incantat sa anunt echipa mea de consilieri:pentru functia de presedinte excutiv il propun pe Brian Gibbons, seful Asociatiei de Automobile din Noua Zeelanda; pentru functia de presedinte executiv al sportului il voi propune pe Graham Stoker, presedintele Asociatiei din Marea Britanie, iar ca presedinte al Senatului il propun pe Nick Craw, presedintele Asociatiei din Statele Unite si actualul presedinte excutiv al FIA pentru sport.

Sunt increzator ca impreuna vom oferi FIA oportunitatea de a alege o conducere dinamica de o experienta excelenta", a declarat Todt cu ocazia anuntului oficial al candidaturii sale.

Actualul presedinte al FIA a declarat miercuri ca, din punctul sau de vedere, Todt este persoana ideala pentru a continua munca sa in cadrul FIA.

"Cred ca persoana potrivita pentru FIA este Jean Todt. Fara indoiala, Todt este cel mai renumit manager din sporturile cu motor din toate generatiile. Daca accepta sa candideze, cred ca ar fi persoana ideala sa continue si sa extinda munca din ultimii 16 ani. Sper foarte mult sa ii acordati sprijinul necesar", a precizat Mosley.

Jean Todt are o experienta bigata in industria sporturilor cu motor. Francezul nascut pe 25 februarie 1946 a ocupat functia de team manager al Scuderiei Ferrari intre 1993-2007, fiind recunoscut pe plan mondial pentru cele 5 titluri mondiale cucerite de Michael Schumacher alaturi de Ross Brawn.

Anterior carierei in Formula 1, Todt a contribuit decisiv la mai multe titluri mondiale in Campionatul Modnial de Raliuri (WRC), printre care si cele din 1985 si 1986 cu Peugeot. Francezul s-a bucurat de succes in calitate de manager inclusiv in celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Niciuna dintre echipele de Formula 1 nu a reactionat la anuntul facut miercuri de Mosley in privinta sustinerii lui Jean Todt, principalul motiv fiind legat de implicatiile acestuia la Scuderia Ferrari.

Cu toate acestea, Mosley a minimalizat importanta faptului ca Todt a fost implicat masiv la singura echipa care a concurat in toate sezoanele de Formula 1 de pana acum.

"Trebuie sa accentuez ca Todt nu ar fi in niciun caz in candidat al sporturilor cu motor. El nu ar avea nicio legatura speciala cu fosta sa companie, Ferrari, si nici cu Peugeot Citroen, contructorul din spatele fostelor sale echipe de WRC sau Le Mans. Todt ar mentine independenta FIA", a precizat Mosley.

Todt a devenit astfel al doilea candidat oficial la functia de presedinte al FIA, dupa fostul campion mondial de raliuri Ari Vatanen.

Via | Reuters

Taguri: FIA, Todt, Vatanen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru