Toro Rosso a folosit cursa din China ca pe o sesiune de teste

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.04.2012
Daniel Ricciardo a dezvăluit că Marele Premiu al Chinei a reprezentat o sesiune de teste pentru Toro Rosso după ce echipa a constat că nu poate obţine rezultate pozitive.

Toro Rosso a terminat pe locurile 16 şi 17 Marele Premiu al Chinei prin Jean-Eric Vergne şi Daniel Ricciardo fără să aibă posibilitatea de a lupta pentru o clasare în puncte.

Unul dintre motive a fost că echipa a anticipat că monopostul nu este competitiv la Shanghai şi a decis să evalueze o serie de update-uri pe monopostul lui Ricciardo, pentru a evidenţia diferenţele de performanţă comparativ cu monopostul lui Vergne, aflat într-o configuraţie asemănătoare cu cea din Malaysia.

"Am fost în China cu câteva update-uri, dar în calificări nu am fost rapizi, iar echipa a decis ca în cursă Vergne să concureze cu un monopost asemănător cu cel din Malaysia. Asta a însemnat că am avut informaţii comparative care ar trebui să ne ajute în Bahrain şi în testul de la Mugello (n.r - din 1-3 mai). Practic, şi cursa a fost un test. A fost o după-amiază lungă, dar când eşti pe locul 17 punctele sunt foarte departe şi trebuie să ajuţi echipa să meargă înainte în viitor.

Cred că ceea ce am învăţat ne va folosi în Bahrain, unde sperăm să fim mai competitivi", a precizat australianul.

Toro Rosso a câştigat doar şase puncte în primele trie curse ale sezonului şi ocupă locul nouă în clasamentul constructorilor, fiind cea mai slabă dintre echipele tradiţionale ale competiţiei.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru