Toro Rosso va decide linia de piloţi pentru 2012 la sfârşitul anului

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.07.2011
Toro Rosso a dezvăluit că linia sa de piloţi pentru sezonul 2012 va fi stabilită de Red Bull la finalul acestui an.

Contractele lui Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari cu Scuderia Toro Rosso expiră la sfârşitul acestui sezon, însă echipa cu sediul la Faenza nu este încă pregătită să ia o decizie în privinţa piloţilor cu care va aborda sezonul următor.

De altfel, ultimul cuvânt în acest caz îl vor avea reprezentaţii Red Bull, compania care deţine echipa 'taurilor rosii' în Formula 1, potrivit declaraţiilor lui Franz Tost, şeful echipei. "Nu ştiu încă care va fi linia noastră de piloţi pentru 2012. Aceasta va fi decisă de Red Bull la sfârşitul sezonului", a declarat italianul pentru site-ul oficial al Scuderiei Toro Rosso.

Buemi şi Alguersuari şi-au îmbunătăţit constant rezultatele în ultimele etape, fapt evidenţiat de faptul că Toro Rosso a câştigat puncte în fiecare dintre ultimele patru curse.

Cu toate acestea, amânarea deciziei este perfect logică pentru Toro Rosso în condiţiile în care echipa aşteaptă să evalueze performanţele lui Daniel Ricciardo, care concurează pentru Hispania Racing începând de la cursa de la Silverstone.

"La începutul sezonului, Ricciardo pilota pentru noi 90 de minute vinerea dimineaţă pentru a învăţa diferite circuite, cum lucrează echipa, cum să ofere feedback tehnic cum să lucreze cu inginerii şi chiar să lucreze cu presa.

Acum i s-a oferit şansa să concureze şi văd numai avantaje din asta. Să participi în prima sesiune de antrenamente libere nu este acelaşi lucru cu a concura într-un weekend de cursă, aşa că va fi mult mai bine pregătit pentru anul viitor. Iar el nu poate pilota pentru Toro Rosso pentru că avem doi piloţi care fac o treabă bună", a mai precizat el.

Via | Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru