Toyota pregateste retragerea din Formula 1!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.11.2009
Toyota va anunta miercuri ca se retrage din Formula 1, decizia fiind luata dupa o intalnire a Consiliului de Conducere a companiei japoneze.

Presa din Japonia a dezvaluit in aceasta dimineata ca Toyota a decis sa renunte la participarea in Formula 1, urmand sa faca un anunt oficial pe aceasta tema in cursul zilei de miercuri.

Hotararea a fost luata marti seara de Consiliul de Conducere al companiei japoneze si este in totala contractie cu asigurarile date anterior de presedintele John Howett, care afirma ca Toyota va continua participarea in Marele Circ cel putin pana in 2012.

De altfel, Toyota a semnat Acordul Concorde care prevede obligativitatea echipelor de a concura in Formula 1 pana la finalul sezonului 2012, astfel ca japonezii vor fi nevoiti cel mai probabil sa acorde despagubiri.

Speculatiile legate de o eventuala retragere a constructorului japonez au aparut pentru prima oara in urma cu aproximativ un an, la scurt timp dupa ce conationalii de la Honda au anuntat intreruperea particoparii in competitie.

Toyota a debutat in Formula 1 in sezonul 2002 si, in ciuda faptului ca a dispus de unul dintre cele mai mari bugete din competitie, nu a reusit sa obtina nici macar o victorie in cele 139 de curse in care a luat startul.

Toyota va anunta oficial retragerea din Formula 1 la ora 10:00, ora Romaniei, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Tokyo.

Retragerea niponilor va avea ca efect principal debutul in Formula 1 a fostei echipe BMW-Sauber.

Via | Reuters

Taguri: Toyota, retragere

Comentarii (2)

  • hotararea Toyota
    ...regretabila.
    0 0
  • greseala
    "...este in totala contractie..." - poate "contradictie" merge mai bine!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru