Trulli este investigat de comisarii de cursa

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 29.03.2009
Jarno Trulli este in pericol sa piarda locul 3 obtinut in Marele Premiu al Australiei din cauza faptului ca l-a depasit pe Lewis Hamilton in timp ce safety car-ul era prezent pe pista.

In urma accidentului dintre Sebastian Vettel si Robert Kubica cu numai trei tururi inainte de finalul cursei, masina de siguranta a fost trimisa pe circuit pana la curatarea pistei.

In timp ce safety car-ul era prezent pe circuit, Jarno Trulli concura pe locul 3 in fata lui Lewis Hamilton, insa la un moment dat a pierdut controlul volanului si a iesit in decor. Ulterior, italianul l-a depasit pe Hamilton tot sub incidenta safety car-ului, recuperandu-si pozitia a treia pierduta anterior.

La scurt timp dupa finalul cursei, FIA a confirmat ca Trulli va fi investigat de comisarii de cursa pentru acest incident. In cazul in care comisarii de cursa vor considera ca italianul a incalcat regulamentul, Hamilton va fi promovat pe locul 3 in locul sau.

Vom reveni cu amanunte.

Comentarii (20)

  • ...iar Trulli ar putea fi penalizat cu 25 de secunde - Loc 12
    "...If found guilty, Trulli is likely to incur a 25-second time penalty, which will drop him from third to 12th place."
    0 0
  • altfel...
    imi pare rau de Trulli, chiar a luptat cursa asta, nu inteleg cum de a facut manevra asta...
    Si acum, celor care pun doar pe seama norocului pozitia (actuala sau posibil loc 3) lui Hamilton: soarta e de vina ca Trulli a pierdut controlul si a iesit "la iarba"?! Tot norocul lui Hamilton e de vina ca a fost depasit in timp ce safety-car-ul era pe pista?
    0 0
  • marianescu
    esti cam exaltat azi ... si spamezi la greu pe repet cu aceleasi imnuri de slava ... e adrenalina cursei [care a fost palpitanta si ar fi fost si frumoasa daca nu existau atit de multe incidente]. Daca iti spun cit de minunat e Ham Ham, ce talentat si magistral si ca a fost de altfel singurul pilot care a facut ceva remarcabil in cursa, restul fiind niste nulitati cu masini super tari, dar nu aveau ce cauta pe pista, te opresti ? [daca da, am sa o fac :P]
    0 0
  • sa speram ca asa va fi!!!!
    sa speram ca asa se va intampla eu zic ca Lewis Hamilton merita macar un loc 3 dupa tot ce a realizat azi. inca odata motoarele mercedes arata intregii lumi ca sunt cele mai fiabile din F1 si cele mai rapide Bravo Brwan Gp Rubens si Lewis!!!!P.S massa e varza si kimi este ca un incepator!!!
    0 0
  • lucky_luciano
    :o)) Mi-a mai scazut doza de adrenalina, deci pot raspunde "la rece": HAM nu a fost "magistral" si nici pe departe singurul pilot care a facut ceva in cursa, dar eu zic ca a demonstrat ca e PILOT (nu DOAR norocos) si pe o masina evident mai slaba. Fapt pe care unii il puneau serios la indoiala... atat!
    0 0
  • Decizia FIA
    Trulli a fost penalizat cu 25 secunde pentru depasirea lui Hami cand Safey Car-ul era pe pista, iar Vettel e penalizat cu 10 locuri pe grila de start la urmatorul GP + o amenda de 50 mii de dolari. Penalizarea lui Vettel nu vine pentru coliziunea cu Robert, ci pentru ca a continuat sa ruleze cu monopostul avariat.
    0 0
  • exact: Hamilton: P3!
    "Following a stewards' inquiry, Jarno Trulli has been stripped of his podium finish in the Australian Grand Prix.

    The FIA officials ruled that the Toyota driver overtook Lewis Hamilton under the safety car, after losing third position to the world champion by running off the track."
    0 0
  • marinescu devi si tu bizon ???
    mai omule daca u poti sa zici ca lewis nu a demonstrat ceva in cursa asta esti varza!!!te rog sa ne spui cate depasiri a facut massa astazi ????Hamilton este cel mai talentat pilot din F1 la ora actuala si gandeste si tu sa ajungi de pe ultimul loc pe 4 cand va resui asa ceva massa iti promit ca nu o sa mai comentez in viata mea pe acest site!!!
    0 0
  • ........ sa va inchid gura!!!
    Lewis Hamilton has been promoted to third in the Australian Grand Prix following a penalty imposed on the Toyota of Jarno Trulli. The Italian receives the his second penalty of the weekend after being sent to the back of the grid on Saturday, and now finishes the race twelth and out of the points as a result of a 25-second drop.
    0 0
  • "masina conteaza"
    Acum se confirma faptul ca masina conteaza mult mai mult decat pilotul pentru a fi performant-probabil 80%.
    Doar Senna avea un aport de 90% ca si pilot,dar s-au dus acele vremuri cand a reusit sa castige cu un Lotus.
    McLaren m-a dezamagit pentru cat de nepregatiti au inceput sezonul-cred ca sunt pe locul 6-7 ca si performante.
    Lewis a dat astazi tot ce avea mai bun din el,a facut un rezultat neasteptat de bun !
    Felicitari Brawn GP ! si stati linistiti,nu veti fi descalificati,daca termina massa pe 3 atunci ar fi fost posibil.
    0 0
  • Join... cred ca nu m-ai inteles!
    ...spuneam doar ca "nu a fost "magistral" si nici pe departe singurul pilot care a facut ceva in cursa, dar eu zic ca a demonstrat ca e PILOT (nu DOAR norocos) si pe o masina evident mai slaba". Tu prin asta intelegi ca am afirmat ca "lewis nu a demonstrat ceva in cursa"?! Mai citeste o data TOATE comment-urile mele si te lamuresti ca tocmai il laudam (moderat, ce-i drept si cat se poate de obiectiv) si tocmai ma "certam" cu cei care spuneau ca a fost doar norocos...
    0 0
  • dap
    cea mai mare surpriza la toyota a venit acum cateva minute, cand li s-a comunicat ca trulli a fost retrogradat. 25 de secunde penalizare (ce l-au aruncat pe locul 12) dupa ce l-a depasit pe hamilton sub safety car, la sfarsitul cursei...
    si uite cum hamilton a urcat pe podium...
    0 0
  • PS: Join:
    sunt mariAnescu si n-am nici o treaba cu menajeria!
    0 0
  • Erata
    Vettel e penalizat cu 10 pozitii pe grila de start si RedBull primeste amenda pt ca l-au "fortat" sa ramana pe circuit.
    0 0
  • a fost deja...
    nu ca urmeaza sa fie penalizat..... a fost penalizat deja.. a cazut pe locul 12.... prin urmare hamilton a urcat pe podium...
    0 0
  • UNDE SE POATE VEDA IN RELUARE CURSA PE NET??????????
    UNDE SE POATE VEDA IN RELUARE CURSA PE NET??????????
    0 0
  • Pt Join
    Join, inteleg ca esti un Mare fan al lui Hamilton, dar esti unul orb - nu poti aprecia cand pilotii adversari fac o cursa buna. Un lucru e cert - cand o masina&pilot de top sunt in spate fac multe depasiri, din motive clare de inteles - se lupta cu masini mai slabe. Cand esti in fata depasirile sunt foarte rare, pentru ca nivelul de performanta este apropiat. Pe cine sa depasesti daca esti pe 3, 2 sau 1??? Pe cei din coada? Apropo de Massa, daca nu esti anmezic aminteste-ti cursa lui Felipe din Canada 2008. Iar un sezonul 2007 se pare ca Massa este pilotul care a facut cele mai multe depasiri. Cine e devina ca Marele tau HAMILTON a facut greseli prostesti la cateva starturi in 2008 - e si normal ca a fost in situatia sa depaseasca. Deci mai multa obiectivitate
    0 0
  • Cyrus
    te rog din suflet uita-te mai mai mult la F1 cum poti sa zici ca masina a fost de top ????am vazut cat e de bun massa la monza in 2008 si la hockenheim de asemenea si nu ma face orb ca nu te-am facut nici cum ok ????
    0 0
  • Pt Join
    Sorry ca te-am numit "orb", am spus-o la iuteala. Ideia e ca de multe ori multi fani intradevar nu apreciaza pilotii adversi favoritilor lor. Referior tot la Massa, pentru noi poate e usor sa judecam din fata ecranelor, dar in cocpit lucrurile sunt cu totul altfel. La Hockenheim masinile Ferrari aveau probleme cu pneurile. Anul trecut iarasi Ferrari n-au mers foarte bine pe ploaie, doar cu mici exceptii. Si ca confirmare este ca nici Kimi n-a reusit sa faca foarte mult, cu toate ca e un pilot foarte bun. Nu poti sti daca o masina este buna daca nu este cel putin un pilot bun care sa confime asta. Daca de ex. azi la volanul celor 2 Brawn ar fi 2 amatori toti ar spune ca masina lor e cea mai proasta. La fel si invers, deci Kimi a demostrat, alaturi de Felipe, de ex. ca Ferrari anul trecut nu merge bine pe ploaie.

    Si nu sunt de acord ca un pilot care este vicecampion mondial intr-un sezon cu 18 curse si cu 2 curse pierdute din cauza masinii si echipei este unul varza
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Pacat de Trulli.
    Daca nu ma insel, conform regulamentului... Lewis trebuia sa-l lase pe Trulli sa-si reia pozitia, oricum Lewis l-a depasit primul pe Trulli sub incidenta aceluias steag galben. Deci FIA a preferat sa ajute iarasi echipa McLaren decat sa incerce sa invete din greselile din trecut.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru