Un cablu a intrerupt serviciul de live-timing in Ungaria

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.07.2009
Serviciul de live-timing furnizat de Formula One Management si LG s-a intrerupt sambata la finalul calificarilor din cauza unui cablu rupt care facea legatura cu senzorul de pe linia de start-sosire.

Calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei au adus, pe langa accidentul nefericit al lui Felipe Massa, si o doza suplimentara de suspans in ultimele minute.

Serviciul de live timing furnizat de Formula One Management si LG si-a intrerupt brusc functionarea cu numai cateva sute de secunde inainte de final, iar intregul paddock a fost in ceata in privinta rezultatelor finale.

Pilotii au incheiat sesiunea cunoscand doar proprii timpi realizati, intrucat acestia au fost afisati la bordul monopostului, insa nu au cunoscut rezultatele celorlalti. Scenele de la final au fost pline de amuzament, pilotii intrebandu-se unul pe altul cine este in pole position si ce timpi au realizat.

Pana la remedierea situatiei au trecut aproximativ 5 minute, la finalul carora Fernando Alonso a fost declarat castigator.

Ulterior, Formula One Management si LG au dezvaluit ca sistemul de live-timing a cedat din cauza intreruperii semnalului furnizat de senzorul aflat pe linia de start-sosire. Senzorul a cedat din cauza unui cablu rupt, insa oficialii sustin ca niciunul dintre timpii realizati pe circuit nu a fost pierdut.

"In ultimele minute ale celei de-a treia parti a calificarilor, senzorul de pe linia de start-sosire a suferit o problema mecanica din cauza unui cablu deteriorat.

Au fost urmate procedurile standard si a fost utilizat senzorul de rezerva. Odata ce procedurile de verificare au fost finalizate, rezultatele complete au fost publicate. In niciun moment nu au existat date pierdute", se arata intr-un comunicat de presa al Formula One Management.

In cazul in care timpii inregistrati de piloti in ultimele minute ar fi fost pierduti, grila de start pentru Marele Premiu al Ungariei ar fi aratat diferit fata de cea corecta.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • sute de secunde?
    Dani, cateva sute de secunde pot insemna intreaga sesiune de Q3 :))
    Ca vreo 900 de secunde sunt 15 minute...poate ai vrut sa spui alceva (zecimi, sutimi).
    O zi faina sa ai :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru