Un campion din WRC, tentat sa devina presedintele FIA

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.07.2009
Fostul campion mondial de raliuri Ari Vatanen a dezvaluit ca intentioneaza sa candideze pentru functia de presedinte al FIA la alegerile ce vor avea loc in luna octombrie a acestui an.

Max Mosley, actualul presedinte al FIA, a anuntat in mod public ca nu va candida din nou pentru functia suprema in forul mondial in cadrul alegerilor din aceasta toamna, revenind ulterior asupra deciziei prin prisma sprijinului de care se bucura in randul FIA.

Totusi, Mosley ar putea fi nevoit sa lupte pentru functia de presedinte cu Ari Vatanen, fost campion in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) in sezonul 1981. Finlandezul in varsta de 57 de ani a confirmat ca analizeaza posibilitatea de a deveni conducatorul tuturor sporturilor cu motor.

"In acest moment ma consult cu membrii cluburilor si am primit deja un feedback pozitiv. Iau in considerare o potentiala candidatura. Cred ca a venit timpul pentru o schimbare. As candida, chiar daca nu sunt sigur de victorie", a declarat Vatanen pentru publicatia britanica The Guardian.

Vatanen a concurat in WRC intre anii 1974-1998, revenind ulterior in sezonul 2003 pentru etapa din tara sa natala. Cel mai prolific sezon al sau a fost 1981, cand a reusit sa castige titlul mondial, ocupand de asemenea locul 4 in alte trei sezoane.

Dupa retragerea din sporturile cu motor survenita in 1998, finlandezul a debutat ijn politica, fiind membru al Parlamentului European intre 1999-2009.

El si-a pierdut functia la alegerile din luna mai a acestui an, iar acest lucru ar putea contribui la decizia sa de a candida pentru functia de presedinte al FIA. In plus, finlandezul are toate sansele sa fie agreat de echipele din Formula 1, acestea din urma manifestandu-si deschis dorinta ca presedintele FIA sa fie independent.

Un alt potential candidat pentru functia de presedinte al FIA este Jean Todt, francezul fiind de altfel numit drept potential succesor chiar de Max Mosley.

Via | The Guardian

Taguri: FIA, Mosley, Vatanen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru