Un nou debutant în F1: Vergne va pilota pentru Toro Rosso

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.10.2011
Francezul Jean-Eric Vergne va concura pentru Toro Rosso în antrenamentele din Coreea de Sud, Abu Dhabi şi Brazilia.

Scuderia Toro Rosso a confirmat miercuri că un alt pilot din cadrul programului Red Bull Junior va avea oportunitatea de a debuta în Formula 1.

Astfel, Jean-Eric Vergne va urca în cockpitul monopostului STR6 în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Coreei de Sud de la finalul acestei săptămâni, când îl va înlocui pe Jaime Alguersuari. Ulterior, el va concura şi în antrenamentele de vineri din Abu Dhabi în locul lui Sebastien Buemi, dar şi în ultima etapă a sezonului din Brazilia. La Interlagos, Vergne îl va înlocui în monopost pe pilotul Toro Rosso care va avea cel mai mic număr de puncte în acel moment.

Francezul nu va pilota şi în antrenamentele din India, întrucât circuitul de la Delhi este nou introdus în calendar, motiv pentru care Alguersuari şi Buemi au nevoie de timp pentru a se acomoda cu acesta. El a mai pilotat pentru Toro Rosso în cadrul sesiunii de teste dedicate tinerilor piloţi în luna noiembrie a anului trecut.

Decizia Scuderiei Toro Rosso de a-l aduce pe Vergne în Formula 1 complică şi mai mult situaţia echipei în perspectiva anului viitor.

Numărul piloţilor care se vor lupta pentru cele două locuri dispinibile a crescut astfel la patru, candidaţii fiind Alguersuari, Buemi, Vergne şi Daniel Ricciardo, ultimul fiind în prezent împrumutat la Hispania Racing. Cel mai probabil, unul dintre cei doi piloţi care nu va obţine un loc în Formula 1 va rămâne la Toro Rosso ca pilot de rezervă.

Via | Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru