Un nou debutant în F1: Wickens va pilota pentru Virgin în Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.11.2011
Robert Wickens, campionul competiţiei Formula Renault 3.5, va concura pentru Virgin Racing în prima sesiune de antrenamente libere de la Abu Dhabi.

Formula 1 va avea vineri un nou debutant în persoana canadianului Robert Wickens, care a primit oportunitatea de a urca în cockpitul monopostului Virgin Racing în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu din Abu Dhabi.

Wickens a câştigat în acest an competiţia Formula Renault 3.5 şi a efectuat deja un test într-un monopost de Formula 1 pe circuitul de la Vairano.

"Sunt entuziasmat să mi se ofere oportunitatea de a testa cu echipa într-un weekend de cursă şi pe un circuit precum Abu Dhabi. Acest an devine din ce în ce mai bun şi nu pot să le mulţumesc suficient de mult celor de la Marussia pentru sprijinul continuu. Testul de la Vairano a fost bun pentru mine, dar oportunitatea de a participa la o sesiune de antrenamente libere este următorul pas în cariera mea şi sper ca feedback-ul meu să aibă un efect pozitiv asupra performanţelor echipei de acolo", a declarat canadianul.

Wickens, care este sprijinit financiar de constructorul rus Marussia, acţionarul majoritar al celor de la Virgin, îl va înlocui în antrenamente pe belgianul Jerome D'Ambrosio.

În plus, el va testa pentru Renault în testele dedicate tinerilor piloţi de la Abu Dhabi ca premiu pentru titlul obţinut în Formula Renault 3.5.

Via | Virgin Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru