Unele echipe ar putea contesta suspensia spate McLaren în Australia

de Daniel Popescu
Joi, 06.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Câteva echipe analizează posibilitatea de a contesta oficial suspensia spate introdusă de McLaren, potrivit postului de televiziune SkySports.

Există câteva echipe care se gândesc că trebuie să protesteze la prima cursă.

SkySports
Post de televiziune
Suspensia spate inovatoare introdusă de McLaren în sesiunea de teste de la Jerez de la sfârşitul lunii ianuarie continuă să nască polemici cu privire la legalitatea acesteia.

Chiar dacă aparent soluţia aerodinamică pentru care a optat McLaren este una regulamentară, postul britanic de televiziune SkySports susţine că unele echipe sunt tentate să înainteze un protest oficial pe acest subiect cu ocazia cursei inaugurale de la Melbourne din luna martie.

"Am înţeles de la departamentul tehnic condus de (directorul de curse) Charlie Whiting că soluţia respectă regulamentul. Dar vă putem spune că există câteva echipe care se gândesc că trebuie să protesteze la prima cursă, pentru că Whiting nu poate emite decât o opinie. Nu el este arbitrul final, nu el decide dacă este legal sau nu, iar în trecut am văzut că opiniile sale au mai fost răsturnate", precizează sursa citată.

Analiştii tehnici consideră că suspensia spate adoptată de McLaren nu va fi uşor de copiat, iar acesta ar putea reprezenta un alt motiv pentru ca unele echipe să depună o contestaţie.

Cei de la Williams au admis însă că analizează soluţia inovată de britanici în tunelul de vânt.

Via SkySports

Comentarii (9)

  • haters gonna hate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    9 22
  • Sa conteste pana vor fi de 1kg. Ii este ciuda la Allison ca el ca mare inginer nu s-a gandit la solutia asta, de Newey ce sa mai vb, daca nu ii pe o masina Red Bull, orice inovatie e ilegala. Doar el ca guru al F1 este singur ce poate atinge limita regulamentului fara sa o depasesca. Abia astept sa-i vad cum constesta si cum primesc clarificarile de rigoare. Oricum Red Bull si Lotus conform Omnicorse au solicitat clarificari referitoare la suspensia, si li s-a spus clar ca este legala. Nu respecta spiritul regulamentului pentru ca ofera beneficii aerodinamice, dar respecta strict litera regulamentului, pentru ca nu face parte din sasiui, CI ESTE O COMPONENTA STRUCTURALA A SUSPENSIEI CARE chiar daca are benefii aero, cu regulamentul in mana nu o poti face ilegala cata vreme e parte structurala din suspensia spate. Nu e in spirit, dar e in litera regulamentului, exact cum a fost cu dublul difuzor si cu F-ductul.
    Rusinica domnule Allison, mai bine pregatestete sa iti redesenezi tot designul in partea din spate a masinii si o noua cutie de viteze, daca vrei ceva, daca nu contesta pana faci basici la maini.
    17 25
  • Carburanescu
    Allison nu l-a contestat deloc, liniste-te baiatule, ai cu capu
    12 2
  • @MirciulicaFaraFricaCade-nFund
    Baietel.... unde vezi tu ca Allison doreste sa conteste suspensia?? Frustrarea ta tocmai si-a aratat fata hidoasa. Du-te tati la control... esti cu capul rau.
    3 1
  • Imi placea McLaren pana sa vad ce fan idiot are.
    9 1
  • @Mircea

    Newey contesta "mai vehement", probail RBR va depune contestatia la Melbourne

    Ferrari, MB si Williams testeaza deja varianta lor in tunelul de vant

    Una dintre echipe, nu se zice care (probabil MB) s-au gandit si ei la aceasta "parghie" de regulament (inginerii de motor au vz sigur la montarea mototrului pe sasiul McLaren si au aflat toate echipele motorizate de Mercedes :))))) ) - sursa SkyF1

    Am mai spus intr-un coment anterior, cei care contesta (probabil RBR) se leaga de faptul ca suspensia declarata cu functie principala de "suspensie" defapt are funtie principala "aerodinamica", ceea ce ar incalca regulamentul ... dar cum vrea dl Newey sa dovedeasca acesta ... numai el stie ... ar fi mai bine sa-si vada de "fundul" ingust al lui RB10 :)))))
    4 2
  • Forza Rossa
    Mi se pare foarte frustrant sa ai parte de asemenea inovatie si tot sa termini in afara top 4 :(
    4 3
  • eu nu inteleg ce aveti toti cu mircea, este un fan adevarat al unei echipe , la fel cum fiecare suntem la uni sau la alti, opiniile pe care le are sunt de multe ori suparatoare pentru uni dintre noi dar e o opinie, nu stiu de ce suntem fairplay toti , poate anul acesta daniel se gandeste sa faca un concurs macar de puncte fara premi, e suficient, in rest numai bine
    3 1
  • @VJohann

    Cu siguranta Allison si Domenicalli asteapta la cotitura sa depuna contestatie in Australia, la fel cum o va face si Red Bull si Mercedes daca Mclaren va fi rapida in ultimul test din Bahrain cel din martie, ce va fi ultima repetitie pentru Australia. Ma amuza cand ii vad cat de inteligenti si cat de obiectivi sunt ei, ferraristii. Ti-ai gasit cine sa fie obiectivi. Poate eu sunt penicilina pe acest forum si poate cauzez neplaceri profunde, dar ei is septicemia lumei Formulei 1, ei si echipa lor rosie.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru