Ungaria, antrenamente 1: McLaren ameninta plutonul fruntas

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.07.2009
Heikki Kovalainen a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente libere de la Hungaroring, devansadu-i pe Nico Rosberg si Lewis Hamilton.

Prima sesiune de antrenamente libere din Ungaria a adus cateva rezultate mai mult sau mai putin scontate, atat in fruntea plutonului, cat si in ceea ce priveste ultimele pozitii.

McLaren Mercedes a aratat din nou o forma foarte buna, superioara celei din ultimele curse, si a reusit in cele din urma sa se impuna pe circuitul maghiar prin Heikki Kovalainen.

Cronometrat cu 1:22.278, finlandezul a reusit in extremis sa il deposedeze de prima pozitie pe Nico Rosberg, in timp ce McLaren si-a consolidat forma prin locul 3 obtinut de Lewis Hamilton.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a sesiunii a fost dominata de Mark Webber, pilotul echipei Red Bull multumindu-se in final cu locul 4. De asemenea, Williams a demonstrat din nou o revenire de forma, intrucat prestia lui Rosberg a fost completata de locul 5 al lui Kazuki Nakajima. Scuderia Ferrari nu a impresionat la prima vizita pe Hungaroring, Kimi Raikkonen si Felipe Massa pozitionandu-se pe locurile 7 si 8, in fata monopostului Toyota pilotat de Jarno Trulli.

Brawn GP nu a fortat obtinerea unor timpi convingatori in aceasta sesiune, iar Jenson Button si Rubens Barrichello au obtinut doar locurile 10 si, respectiv, 13.

Chiar si in aceste conditii, cei doi s-au pozitionat mai bine decat Sebastien Vettel, care a nu a reusit mai mult de locul 15, fiind cu o secunda mai lent decat liderul Kovalainen.

Prima sesiune de antrenamente a consemnat si debutul oficial al lui Jaime Alguersuari in Formula 1. Noul pilot al Scuderiei Toro Rosso a avut prilejul de a testa practic singur pe parcursul primei jumatati de ora, fiind acompaniat sporadic de coechipierul sau, Sebastien Buemi. In ciuda experientei sale extrem de limitate de volanul unui monopost de Formula 1, tanarul pilot spaniol a avut un debut mai mult decat rezonabil, fiind cu numai doua zecimi de secunda mai lent decat Buemi, principalul sau punct de reper.

Duo-ul STR a incheiat sesiunea pe ultimele doua pozitii, in ciuda upgrade-ului semnificativ adus de echipa cu sediul la Faenza pentru acest Grand Prix.

Comentarii (8)

  • punctaj mare
    foarte mare... 343 puncte maxim posibil la acest antrenament :)

    cine nimerea dadea macel :D
    0 0
  • da, greu de anticipat
    am numai 218, destul de bine
    0 0
  • ceau
    gata!!!!!!!McLaren si-au revenit!Incepand de maine,Mclaren va impune tonu;.pacat ca e asa tarziu in sezon,pentru ca altfel,ei ieseau campioni!
    0 0
  • Ceau mad79
    Cred ca esti in culmea fericirii. Dar ce zici? Kova?? :P
    0 0
  • NeoGalaxy
    @McLaren
    Si uite asa vom vedea numai duble McLaren pana la sfarsitul sezonului. Mai ales in visele fanilor :) Eu zic sa asteptam cursa, situatia in cursa este diametral opusa decat cea din calificari :)
    0 0
  • @mad79
    Nu prea te uiti la F1 nu-i asa?:))
    0 0
  • nu trageti in Lastarica!
    McLaren ameninta plutonul fruntas- avand in dotare pistoalele cu apa
    0 0
  • @mad79
    una e sa-ti doresti cu ardoare si alta sa se si intample:),le poti propune celor de FIA sa dea un "restart" F1,incepand de duminica!:))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru