Ungaria, antrenamente 2: Dominatia McLaren continua

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.07.2009
McLaren Mercedes a continuat prestatiile din aceasta dimineata, dupa ce Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen au ocupat primele doua pozitii in a doua sesiune de antrenamente de la Hungaroring.

Dupa prima zi de antrenamente libere de la Hungaroring, McLaren Mercedes a lasat senzatia ca este capabila sa lupte pentru primele pozitii in cursa de duminica.

Spre desobire de sesiunea de dimineata castigata in extremis de Heikki Kovalainen, de data aceasta a fost randul lui Lewis Hamilton sa ocupe prima pozitie in clasament, campionul mondial fiind cronometrat cu 1:22.079. Acesta a fost urmat de coechipierul sau, Kovalainen reusind sa ii ia fata si de data aceasta lui Nico Rosberg, care a terminat pe locul 3.

La fel ca si dimineata, Mark Webber a terminat sesiunea pe un onorant loc 4, in ciuda faptului ca o problema hidraulica l-a impiedicat sa ia parte la ultima jumatate a programului. La randul lor, cei de la Williams au continuat sa obtina performante bune, dupa ce Kazuki Nakajima s-a pozitionat pe locul 5, in fata lui Sebastian Vettel.

Brawn GP si-a imbunatatiit partial rezultatele, Rubens Barrichello si Jenson Button terminand pe locurile 7 si, respectiv, 13. Nici Jarno Trulli nu a fost scutit de probleme tehnice, italian sufierind o defectiune electrica la monopost inainte de a ocupa locul 8.

De asemenea, Felipe Massa a avut numeroase probleme in manevrarea monopostului F60, iesind de mai multe ori in decor.

Brazilianul nu a impresionat nici din perspectiva timpilor, obtinand in final doar locul 18, in timp ce Kimi Raikkonen a obtinut locul 11.

Sesiunea de dupa-amiaza a reliefat inca o data compactitatea plutonului, in contextul in care primii 19 clasati au fost despartiti de numai o secunda. Jaime Alguersuari s-a plasat tot pe locul 20, la apeoape 8 zecimi de seunda in spatele lui Sebastien Buemi, insa spaniolul nu a comis nicio greseala pe parcursul celor 180 de minute de antrenamente de vineri.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

Comentarii (11)

  • 1st one
    prima data cand fac maxim...:)
    pana una alta sunt tare curios cum va merge totusi Mercedes-ul maine.
    0 0
  • Puncte
    363 Se putea mai mult??
    0 0
  • 242 puncte
    si se putea si mai bine. Se pare ca azi McLaren si Wiiliams au fost cei mai buni, iar RedBull sunt "acolo". Maine va fi o lupta pe viata si pe moarte. Mai palpitant de atat nu se poate.
    0 0
  • PUNCTE
    Mie imi da 343
    0 0
  • ceau
    bad ca m-ati balacalirit,dupa prima sesiune!!!a fost sau nu cum am zis eu?da alina,sunt in culmea fericirii:))@Jolerto,nu ti-am raspuns imediat,pentru ca aveam ceva treaba,dar pot sa iti spun ca ma uit la formula 1,de mult timp,poate coincide perioada,de cand erai tu in scutece;)
    0 0
  • @mad79
    Se parea ca nu .... dar ... daca esti atat de fericit la antrenamente atunci chiar nu ai vazut f1 ... se intampla mereu , Rosperg de exemplu domina cele 3 sesiuni si dupa aia scoate pozitia 9 ...
    0 0
  • ei na...
    inseamna ca tu nu vrei sa vezi realitatea,si inseamna ca nici nu cunosti potentialul McLaren.daca ei au resusit,sa revina de la o distanta de 1.3 secunde pe tur,pana la a fii egalii,celor de la RedBull sau Brawn,inseamna ca ori esti fan Ferrari sau esti prea orbit de soarele de afara si nu realizezi,ca ei au depasit pasa proasta,de la inceputul sezonului.daca iti amintesti declaratiile lui Button,dupa primele 4 curse,el anticipa,ca McLaren sau Ferrari,care atunci mergeau prost,incepand cu jumatatea sezonului,si odata ce isi remediaza greselile de proiectare,se vor bate la victorie!
    0 0
  • @mad79
    Cica nu cunosc potentialul McLaren si al lui goldenboy Hamiham =)) ... Tot departe ramai de realitatea din F1 ..... la antrenamente libere efectiv nu poti sa tragi nici o concluzia , daca si 2l in plus de benzina valoreaza zecimi.... La antrenamente libere important e sa ai un balans , monopostul sa fie manevrabil , nu ca ce timpi poti sa scoti pe UN SINGUR TUR! esti prea naiv..... sa-le tragi concluziile dupa cursa ... daca tot acolo va fi McLaren atunci ai avut dreptate... daca nu atunci esti dator cu o bere;)
    0 0
  • nu inteleg
    vrei berea prin posta:))
    0 0
  • McLaren
    McLaren a imbunatatit insa trebuie sa confirme in cursa.E nevoie de mai multa consistenta.In Germania au dominat calificarile si totusi in cursa au fost departe de timpii de varf.Ramane de vazut ce strategie vor adopta.Pe circuitele mai lente McLaren merge bine,vom vedea duminica.
    0 0
  • @Mad79
    Ma bucur ca esti fericit ;) Si inca ceva : noi sa fim sanatosi, ca restul vine de la sine! Cred ca le tii foarte tare pumnii stransi favoritilor tai, la fel cum ii tin si eu favoritului meu. Stim noi ca Hungaroring nu e pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste :P P.S. Vad ca lumea se cam eschiveaza pe aici...dau eu berea aia cand ajung in Piata Mica!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru