Update: Calificari pe ploaie la Spa-Francorchamps!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.08.2009
Antrenamentele libere de vineri si calificarile de sambata contand pentru Marele Premiu al Belgiei vor fi afectate de ploaie, potrivit ultimelor informatii meteo.

Marele Premiu al Belgiei din acest weekend are toate sansele sa ofere mult suspans si numeroase surprize datorita conditiilor meteo care se anunta pentru acest weekend.

Astfel, potrivit ultimelor informatii, circuitul de la Spa-Francorchamps se va afla sub asediul ploii de joi pana sambata, iar termometrele vor indica temperaturi de numai 20 de grade in timpul antrenamentelor de vineri, respectiv 17 grade pentru calificarile de sambata.

Cursa programata duminica de la ora 15:00 are toate sansele sa se desfasoare pe o pista uscata la temeperatura de 18 grade, insa posibilele surprize majore ce s-ar putea inregistra in calificari din cauza ploii ne determina sa anticipam o cursa plina de suspans.

Marele Premiu al Begiei va avea loc in perioada 28-30 august pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

UPDATE: Publicatia online GPUpdate sustine ca ploaia isi va face aparitia doar in cursul zilei de vineri, ceea ce ar insemna ca si calificarile se vor desfasura pe o pista uscata. Sursa mentionata citeaza in acest sens srviciul de meteorologie Meteo France, care funizeaza informatii de aceasta natura pentru toate echipele din Formula 1.

Via | Formula 1.com | GPUpdate

Taguri: Belgia, Spa, meteo, vreme

Comentarii (7)

  • spa
    prevad o victorie VETEL,daca il tine motoru,Webber,Alonso,Hami......ORICINE poate cistiga chiar si BUTTON.
    0 0
  • Dani...
    sper ca punind poza de la cursa din Malaezia nu ai avut o premonitie si sa se repete cosmarul meteo de acolo ;)
    0 0
  • amuzant
    si mai ales confuz, insa stirea http://f1.gpupdate.net/en/news/2009/08/27/spa-weather-update-dry-weekend-expected/ ne spune ca numai vineri ploua la Spa, restul sfirsitului de saptamina fiind dat ca insorit si uscat.
    0 0
  • accuweather
    aici scrie ca doar vineri la pranz va ploua, deci.... vedem maine ce se intampla.
    0 0
  • nu ar strica un pic de suspans
    sincer, mi-ar placea o cursa pe ploaie. eu sper sa ploua. bine nu ca in malaezia:P dar sa ploua. totusi un pic de spectacol sa fie ca in ultimele curse putem numara pe degete depasirile.
    0 0
  • info
    Daca e sa combin titlul cu articolul inteleg ca vor fi calificari pe ploaie cu pista uscata?
    0 0
  • Lewis Hamilton is the master of the wet
    O sa ii de-a Lewis o lectie de pilotaj pe ploaie la Vettel asta, ca prea umflat ii de presa. Aduceti-va aminte chiar cursa castigata de Vettel la Monza pe ploaie. In calificari Lewis rateaza fereastra in Q1 cand ploaia nu a fost atat de intensa fiind obligat sa plece de pe locul 17. Dupa start sta un pic la cutie, apoi pana in turul 32 depaseste aproximativ 8-9 masini intr-un mod spectaculos si dominant. Kimi, Alonso, Kubica, Heidfeld, Webber, toti sunt umiliti efectiv, de catre Lewis. Si desi mergea pe strategia cu o singura oprire... Vettel nu avea nimci in fata, nimeni nu-i arunca apa, iar la jumatate cursei se facea compartie intre timpii lui Lewis si ai lui Vettel si Lewis era mai rapid cu o secunda jumate chiar doua decat timpii lui Vettel, desi Lewis avea masini in fata. Prin turul 28 opreste si trebuia, sa fie singura lui oprire si pune tot cauciucuri de ploaie, dar prin turul 20 din pacate pista se usuca destul de bine si trebuie sa reintre iar sa puna intermediare, deoarece nu putea sa reziste cu cele de ploaie. In momentul in care Lewis intra sa pune cele de ploaie era pe locul 3, a depasit si a recuperat practic aproape tot, desi pornise de pe locul 17, si cu siguranta avand in vedere timpii paraleli intre el si Vettel daca ploaia continua si nu se usca pista il ajungea si pe Vettel. Chiar Alexandrescu care se stie este anti-Hamilton, datorita faptului ca Lewis si tatal lui nu-l baga in seara pe Doru Sechelariu, mereu tot facand comparatie cu Kubica cat de de treaba ii si cum se poarta si cum vorbeste cu Doru =)) Chiar Alexandrescu era socat aproape zicand "doar Senna si Schumcher ar fi reusit sa ia 2 secunde pe un tur in conditii de pista umeda". Doamne cum a mers nebunu in cursa aia sa ii depasesti in halul ala pe Kimi pe Alonso, pe Kubica, pe toti care iti aparea in fata sa ii depasesti ca pe niste jaloane mobile... Daca nu era acel ghinion din Q1 am fi asistat iarasi la o cursa dominanta a lui Lewis pe ploaie ca la Fuji in 2007 sau la Silveston in 2008. Aminti-va la Silverstone anul trecut in 2008 pe ploaie cand Lewis termina la o distanta de 69 de secunde fata de ce cel de pe locul 2, nu mai retin care exact, Heidfeld sau Barichello... Sa lasi la 69 de secunde pe ploaie pe cel de pe locul 2 cred ca spune totul. Vettel nu va avea nici o sansa in fata lui Lewis daca pista va fi umeda duminica. O sa spuneti ca masina Torro Rosso era slaba, dar cand este atat de multa apa pe pista, si practic cand s-a rulat cu pneuri de extra-ploaie, sa gasesti setarea ideala, anuleaza practic aproape tot din viteza superioara a altei masini in conditii de pista uscata. Pai Kova era intr-un Mclaren, si nu era practic nici o diferenta intre el si Vettel, ba mai mult Vettel se distanteaza lent dar constant de el. Daca Lewis era langa el, il manca pe paine pe Vettel.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru