UPDATE: Max Verstappen a stabilit cel mai bun timp în calificările MP al Mexicului, dar va pleca de pe patru după ce a fost penalizat pentru ignorarea steagurilor galbene

de Mircea Meşter
Sambata, 26.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului va începe cu cei doi piloți Ferrari pe prima linie a grilei. Maz Verstappen reușise pole position-ul, dar a fost penalizat cu 3 poziții pentru că nu a respectat steagurile galbene.

UPDATE: Oficialii FIA au anunțat că Max Verstappen a fost penalizat cu 3 poziții pe grilă în urma analizelor telemetrice și video care au demonstrat că pilotul olandez a ignorat voluntar steagurile galbene apărute în virajul al 17-lea după accidentul în care a fost implicat Valtteri Bottas. 

În aceste condiții, noua ordine a primilor patru piloți la start va fi Leclerc - Vettel - Hamilton - Verstappen. 

***

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) va pleca duminică de pe prima poziție a grilei în Marele Premiu al Mexicului, a 18-a etapă din ediția 2019 a Campionatului Mondial de Formula 1. Lewis Hamilton (Mercedes), care are posibilitatea de a-și asigura matematic titlul în cursa de duminică, va pleca de pe poziția a patra.

Verstappen, câștigătorul celor mai recente două curse care au avut loc pe circuitul Hermanos Rodriguez din Mexico City (2017 și 2018) bifează astfel al doilea pole position al sezonului după ce a reușit să parcurgă cei 4304 metri ai circuitului cu timpul de 1:14.758, bornă stabilită chiar în ultimul tur cronometrat încheiat de pilotul Red Bull.

Olandezul a fost cu cu 0.26 secunde mai rapid decât monegascul Charles Leclerc (Ferrari), care i se va alătura lui Verstappen în prima linie a grilei.

Sebastian Vettel (Ferrari) a reușit al treilea timp în sesiunea de calificări, urmând să pornească astfel de pe aceeași linie a doua cu Lewis Hamilton. 

Ieșirea în decor a lui Bottas

Calificările au fost marcate de o ieșire în decor pe care Valtteri Bottas (Mercedes) a suferit-o în ultimele secunde ale sesiunii. Suspensia stânga și partea frontală a mașinii au fost distruse complet, Bottas părăsind însă monopostul fără probleme. Ulterior verificărilor medicale, pilotul finlandez a fost confirmat apt să participe în cursă.

Accidentul lui Bottas a survenit într-un moment în care atât pilotul finlandez, cât și colegul său de echipă, Lewis Hamilton, se aflau pe finalul ultimelor tururi rapide din sesiunea de calificări.

Bottas se află pe locul al doilea în clasamentul general al sezonului, la 64 de puncte în spatele lui Lewis Hamilton.

În cazul în care Hamilton va mai adăuga 14 puncte între el și Bottas la finalul cursei, britanicul va reuși să devină matematic campion mondial al sezonului 2019.

Tur de pole pe steaguri galbene?

Finalul calificărilor au marcat și o controversă care l-a vizat pe Max Verstappen. Olandezul a stabilit cel mai bun timp al sesiunii în timp ce pe circuit erau fluturate steagurile galbene, care îi obligă pe piloți să încetinească. Cu toate acestea, Verstappen ar fi reușit să se claseze în pole position și cu al doilea său timp rapid în această sesiune, lucru care a dus la o reacție interesantă a olandezului în conferința de presă care a urmat: "Dacă organizatorii vor să-mi anuleze cel mai rapid tur, s-o facă".

Marele Premiu al Mexicului va avea loc duminică, 27 octombrie, începând cu ora 21:10.

MEXIC - Rezultate calificări:

Comentarii (18)

  • bravo max, pune muierile la pamant!
    7 26
  • Il mananca feraristii pe Verstappen la start.
    22 9
  • In simularile de cursa primele 3 echipe au fost despartite de 0.100s, asa ca maine sunt toate ingredientele pentru o cursa spectaculoasa, mai ales daca va ploua.
    11 4
  • vettel presedintele FIA
    FIA=Ferrari International Assistance
    10 21
  • Verstappen a fost penalizat cu 3 pozitii pentru ca a ignorat steagul galben dupa ce Bottas a iesit in porumb.
    22 2
  • The Dot
    Asteptam pacalicii Ferrari sa ne spuna cum FIA ii dezavantajeaza.
    13 22
  • manele manele manel
    1 Charles Leclerc
    2 Sebastian Vettel
    3 Lewis Hamilton
    4 Max Verstappen
    5 Alexander Albon
    6 Valtteri Bottas
    12 5
  • Adrian
    The Dot eu observ ca singurul pacalici esti tu. :))))))
    14 1
  • The Dot
    Cand razi singur la gluma ta.....
    Oricum si anul asta ati luat praful de pe toba, restul conteaza fix pix.
    2 17
  • Adrian
    Th Dot cand ii tratezi pe toti fani Ferrari cand de fapt nu ai argumente ca sa justifici prostiile pe care le spui
    Dar nu e problema esti singurul inapoiat care a bagat Ferrari in discutie cand de fapt conteaza doar pole-ul lui Max si penalizarea lui.
    12 2
  • Stati linistiti si nu va agitati, tot Verstappen va castiga daca-l tine motorul, are masina ideala pentru circuitul asta si cursa-i lunga.
    Sunt insa cativa postaci pe aici, a caror singura bucurie in viata este sa-i vada invinsi pe Ferrari ! Nu conteaza cine castiga, Ferrari sa piarda ! Adevarati fani ! Rizibil ...
    8 10
  • Adrian
    DAV, postaci de weekend care nu stiu altceva decat sa injure si sa jigneasca pe X sau Y chiar daca intr-o discutie este vorba despre altceva sau altcineva. Daca le iei buletinul din mana habar nu au cum ii cheama dar macar aici sa se dea viteji unde nu ii vede nimeni.
    Hai sa avem o cursa frumoasa!!!
    10 1
  • nesimtitul asta accelereaza ca un dement pe steag galben, este de o dementa acuta, pedeapsa primita este una neinteles de blanda, este inadmisibil cum acest idiot este tinut in brate, daca pierdea monopostul in acel viraj se ducea direct in bottas, hamilton a redus imediat, vettel asemenea, piloti cu mare responsabilitate, cat il mai tin in brate pe muciosul asta?
    16 2
  • The Dot
    Aia e concluzia pe care ai tras-o tu, ca i-am pus pe toti fanii Ferrari in aceeasi oala, concluzie gresita de altfel. Am facut referire fix la maimutoii aia de bat campii aici de fiecare data cand regulamentul se aplica ȘI la Ferrari, aia de s-au simtit cu musca pe caciula si au dat degete rosii.
    Eu in locul tau as pune toti "i" pe unde trebuie inainte sa fac comentarii vizavi de altii, bai "avansatule".
    3 15
  • Adrian
    Cam ce iti poate capul ne-am cam dat seama.....asa ca ce sa faci si tu in lipsa de altceva o dai in gramatica.
    Pana sa comentezi tu inteligent nu am vazut nici un maimutoi pe aici singurul fiind tu. Se vede mai sus de altfel.
    Hai ia-ti pastilele si culca-te.
    8 3
  • Băi fraților, da' tâmpitul ăsta de Verstappen și-a făcut-o cu mâna lui ? Spun cei de la Motorsport că în prima fază nici măcar nu a fost investigat, dar după ce s-a dat cocoș la conferința de presă și a recunoscut că nu a încetinit și că pot să-i anuleze liniștiți ultimul tur, de abia atunci l-au penalizat !!! Probabil că tipul are mintea pe undeva prin șosete, dar penalizarea a meritat-o pe deplin !
    10 4
  • Pai Verstappen s-o fi gandit ca ii anuleaza doar ultimul tur si ramane cu timpul facut la prima iesire, insa a uitat ca intre timp au mai trecut pe acolo cativa piloti care i-ar fi putut bate timpul facut la prima iesire si au incetinit din cauza steagurilor galbene. Idiot, ce sa-i ceri?
    4 1
  • The Dot, 2 colegi mai sus ti-au spus ca ai o problema si se pare ca nu ai inteles asa ca eu o sa fiu al treilea care o spune ca esti praf.
    Stii ce trebuie sa faci cand mai mult de o persoana iti spune ca esti beat?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru