Update: Prima versiune a calendarului Formulei 1 pentru 2013

de Daniel Popescu
Vineri, 21.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele au primit în Singapore o versiune preliminară a calendarului F1 pentru 2013, care include cursa de la New Jersey şi prevede menţinerea circuitului de la Hockenheim în locul lui Nurburgring.

Esential 20 de curse ar urma sa fie incluse in calendarul Formuklei 1 din sezonul 2013
Bernie Ecclestone a reuşit să alcătuiască o versiune preliminară a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2013, cu peste trei luni întârziere faţă de termenul obişnuit.

Calendarul a fost prezentat echipelor în paddock-ul circuitului de la Singapore şi cuprinde doar lista provizorie a curselor de anul viitor, singura dată marcată fiind cea din dreptul etapei de debut din Australia: 17 martie. Conform aşteptărilor şi dorinţelor lui Ecclestone, calendarul cuprinde 20 de curse, însă incertitudinile planează asupra mai multor Mari Premii care nu şi-au prelungit încă contractul.

Comparativ cu sezonul curent se remarcă înlocuirea Marelui Premiu al Europei de la Valencia cu o nouă cursă în Statele Unite, care ar urma să aibă loc la New Jersey. Cu toate acestea, desfăşurarea cursei este incertă în condiţiile în care organizatorii întâmpină probleme financiare, iar finalizarea pistei ar putea fi întârziată.

De asemenea, Marele Premiu al Germaniei ar urma să fie găzduit şi în anul viitor de Hockenheim, deşi conform principiului rotaţiei acesta ar fi trebuit să revină circuitului de la Nurburgring, care trece însă de asemenea prin grave probleme financiare. Singapore şi Japonia au fost de asemenea incluse în calendarul provizoriu în ciuda faptului că nu au semnat încă prelungirea contractului, în timp ce India şi Coreea de Sud fac presiuni pentru reducerea taxei de participare.

Iată ordinea în care ar trebui să aibă loc cele 20 de curse din sezonul 2013, planificat să înceapă în 17 martie: Australia, Malaysia, China, Bahrain, Spania (Barcelona), Monaco, Canada, SUA (New Jersey), Marea Britanie, Germania (Hockenheim), Ungaria, Belgia, Italia, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, India, Abu Dhabi, SUA (Austin) şi Brazilia.

O versiune preliminară oficială a calendarului este aşteptată să fie făcută publică de FIA în 28 septembrie după întrunirea Consiliului Mondial.

Update: A apărut şi versiunea completă a calendarului provizoriu pentru sezonul 2013 al Formulei 1, care include datele de desfăşurare pentru toate cele 20 de curse:

Cursa Data
Australia (Melbourne) 17 martie
Malaysia (Sepang) 24 martie
China (Shanghai) 14 aprilie
Bahrain (Sakhir) 21 aprilie
Spania (Barcelona) 12 mai
Monaco 26 mai
Canada (Montreal) 9 iunie
America (New Jersey) 16 iunie
Marea Britanie (Silverstone) 30 iunie
Germania (Hockenheim) 21 iulie
Ungaria (Hungaroring) 28 iulie
Belgia (Spa-Francorchamps) 1 septembrie
Italia (Monza) 8 septembrie
Singapore (Marina Bay) 22 septembrie
Japonia (Suzuka) 6 octombrie
Coreea de Sud (Yeongam) 13 octombrie
India (Buddh) 27 octombrie
Abu Dhabi (Yas Marina) 3 noiembrie
SUA (Austin) 17 noiembrie
Brazilia (Interlagos) 24 noiembrie

Via Pitpass

Comentarii (2)

  • adica 2 curse in SUA??lol nu fac spume la gura astia cu nascarul??;))
    4 0
  • mortul
    La dracu cu SUA. si cu vizele lor trebuia 2 era prea mult 1
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru