USF1 solicita amanarea debutului in F1 pentru 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.03.2010
USF1 a solicitat forului mondial permisiunea de a debuta in Formula 1 abia in sezonul 2011, potrivit unor informatii dezvaluite de televiziunea americana SpeedTV.

Speculatiile pe tema viitorului incert al proiectului american pentru Formula 1 continua sa se intensifice.

Dupa ce a cerut permisiunea FIA de a lipsi de la primele patru curse ale sezonului 2010, USF1 a facut o noua solicitare forului mondial, care de aceasta data vizeaza absenta din intregul sezon competitional si amanarea debutului in Formula 1 pentru sezonul 2011.

Informatia a fost dezvaluita de postul de televiziune SpeedTV, ai carui jurnalisti au surse de incredere in cadrul echipei americane si confirma practic ca USF1 nu are resursele necesare pentru a concura in sezonul 2010 al Formulei 1.

FIA are mai putin de doua saptamani la dispozitie pentru a lua o decizie finala in acest caz, iar daca va accepta solcitarea echipei americane sansele ca Stefan GP sa concureze in sezonul 2011 vor deveni practic nule. Pe de alta parte, nu este exclus ca forul mondial sa retraga locul echipei USF1 de pe grila de start ca urmare a faptului ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, ceea ce teoretic ar putea deshide calea celor de la Stefan GP spre grila de start.

Se anticipeaza ca o decizie finala in acest caz ar putea fi luata chiar in cursul zilei de astazi. Ramaneti alaturi de Automarket pentru a afla ultimele informatii despre situatia echipelor USF1 si Stefan GP.

Via | Adam Cooper

Taguri: FIA, StefanGP, USF1

Comentarii (6)

  • Ne-am plictisit de USF1
    Mosley trebuia sa accepte Prodrive in schimb si sa lase echipele sa foloseasca si alte motoare nu sa forteze noile echipe sa foloseasca Cosworth numai. USF1 nu este serioasa asa ca sa nu ii lase in 2011.
    0 0
  • Todt
    Vorbeam de lobby:)..Stefan GP, in momentul asta are calea libera. USF1 prin cererea facuta incalca acordul Concorde. Vreau sa vad prima decizie de substanta a lui Todt. Este un presedinte responsabil sau doar urmasul lui Mosley.
    0 0
  • Rusinos
    Mare tam-tam s-a facut anul trecut cu aceste "perle" de echipe , USF1 si Campos , in curand Campos ii urmeaza la matineu nici nu o sa ajunga pe asfalt masina lor , StefanGP o sa aiba de ales doua locuri nu unu ... ha ha ha ...
    0 0
  • ...
    americanii astia sunt niste GUNOAIE. intodeauna nu mi-au placut. profitorii dracu:|
    0 0
  • @marius
    de ce sunt handicapat? pentru ca au promis de 2 ani intrarea in formula 1? si nu se tin de cuvant? deaia sunt handicapat? si o echipa care se dovesteste a fii serioasa stefan gp este pe cale sa nu reuseasca sa intre in sport din cauza unora ca astia? deaia sunt handicapat? ei...marii americani...care au bugete de nu stiu cat nu au fost in stare sa pregateasca un monopost cu care sa concureze in 2010? deaia sunt handicapat? de ce nu si-au calculat bugetul in 2008 cand au spus ca intra in competitie? rusine. si mai ales tie. este o vorba mare in lumea asta: SA TE TII DE CUVANT!!!
    0 0
  • scuderia
    ti-am ranit sentimentele din nou .iarta-ma.nu esti handicapat.peter windsor mi se pare ca e englez.sunt sigur ca nu au vrut sa iasa asa,era frumos sa fie o echipa din america in campionat,nu cred ca sunt gunoaie.probabil ca sau bazat pe niste sponsori,si din cauza crizei sau a unor neintelegeri, nu si-au mai onorat promisiunile.cred ca ei regreta cel mai mult situatia asta.poate intr-o zi vei fi intr-o situatie asemanatoare(nu iti doresc)si nu vei mai gandi asa.scuze inca o data.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru