Valencia solicită renegocierea contractului pentru Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.01.2012
Cursa de Formula 1 de la Valencia este din nou în pericol după ce autorităţile locale au anunţat că îi vor solicita lui Bernie Ecclestone renegocierea contractului.

Marele Premiu al Europei, care începând din sezonul 2008 se desfăşoară pe un circuit stradal din Valencia, este din nou în pericol să fie exclus din calendarul Formulei 1.

Autorităţile locale au anunţat că intenţionează să reducă semnificativ cheltuielile publice în contextul crizei economice, motiv pentru care vor solicita o reducere a taxei de participare.

"Marile evenimene sunt evaluate. Acestea nu mai sunt viabile aşa cum au fost până acum. Marile evenimente au avut o valoare mare până acum, dar circumstanţele ne determină să prioritizam. Orice este posibil. Contractele sunt semnate, aşa că nu putem fi imprudenţi, pentru că penalizările ne-ar putea costa mai mult. Trebuie să găsim o soluţie echilibrată", a declarat Jose Ciscar, vicepreşedintele Generalitat Valenciana.

Actualul contract al circuitului de la Valencia expiră la sfârşitul sezonului 2014, însă Ecclestone este recunoscut pentru reticenţa de a accepta scăderi ale taxelor de participare.

În plus, faptul că Valencia nu a produs niciodată spectacol în cele patru ediţii de până acum contribuie la pericolul ca evenimentul să fie exclus din calendar în cazul în care autorităţile locale nu vor mai fi de acord cu actualele condiţii contractuale.

Via | Marca

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru