Van der Garde şi-a reziliat contractul cu Sauber: "Echipa a supravieţuit datorită banilor mei"

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Giedo van der Garde a confirmat că şi-a reziliat contractul cu Sauber şi susţine că sponsorii săi plătiseră taxa de sponsorizare încă din prima parte a anului trecut, iar banii au contruibuit la supravieţuirea echipei în sezonul 2014.

Am ajuns la o reglementare cu Sauber, iar contractul meu cu echipa a fost încheiat prin înţelegere de comun acord.

Giedo van der Garde
Giedo van der Garde a confirmat miercuri speculaţiile apărute cu o zi în urmă în presa internaţională, cu privire la semnarea unui acord pentru rezilierea contractului său cu Sauber.

Olandezul câştigase în instanţă dreptul de a concura pentru Sauber în sezonul 2015 pe baza unui contract valabil, însă în cele din urmă a acceptat să primească o despăgubire financiară a cărei valoare nu a fost dezvăluită. "Am ajuns la o reglementare cu Sauber, iar contractul meu cu echipa a fost încheiat prin înţelegere de comun acord", a declarat el în cadrul unui comunicat de presă.

Van der Garde a dezvăluit că sponsorii săi au plătit taxa prevăzută în contractul său încă din vara anului trecut, înainte ca Sauber să semneze contractele cu Marcus Ericsson şi Felipe Nasr. Nu este însă clar dacă sponsorii şi-au primit banii înapoi la vremea respectivă sau dacă i-au recuparat abia în cadrul acordului actual, prin care van der Garde primeşte 15 milioane de dolari, conform presei internaţionale.

"Sponsorii mei au plătit integral taxa de sponsorizare pentru sezonul 2015 în prima jumătate a anului 2014.

A fost un semn de bună credinţă pentru a ajuta echipa să rezolve problemele cu banii de la vremea respectivă. Practic, plăţile în avans ale sponsorilor mei au ajutat echipa să supravieţuiască în 2014", a adăugat el. 

Via Giedo van der Garde

Comentarii (4)

  • Si cand te gandesti ca in 2008 avea un pilot cu sanse la titlu (cel putin teoretice) pana in penultima cursa
    4 0
  • Ha,ha,ha...
    @cenzura automarket

    Iar cenzurati postarile fara un motiv intemeiat?!Bine ca lasati toti ciudatii sa insire jigniri si injuraturi...! Sau aveti 10% din castigul astuia?! :)))))))))))))
    1 0
  • Adevarul e ca, desi nu suport turismul sportiv, van der Gaarde are dreptate: daca pe contractul sau era stipulat ca el sa devina pilot de baza in 2015, Sauber a incalcat contractul si isi merita toate bobarnacele.

    Noi nu stim ce e acolo, dar daca o instanta si-a dat verdictul (si nu o instanta romaneasca, influentata de bani), trebuie sa ne gandim ca ceva putred a fost la Sauber.
    2 1
  • Sauber a jucat murdar ...

    Van der Garde probabil a trebuit sa dea banii inapoi la sponsori ...
    mare tzapa ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru