Vatanen: "Todt nu poate schimba relatia dintre FIA si F1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.07.2009
Ari Vatanen crede ca o eventuala succesiune a lui Jean Todt la functia de presedinte al FIA nu va schimba in niciun fel relatia dintre forul mondial si echipele din Formula 1.

Anuntul facut de Max Mosley potrivit caruia il va sustine pe Jean Todt la alegerile pentru noul presedinte al FIA a condus inevitabil la o prima reactie din partea lui Ari Vatanen, care a confirmat recent ca doreste sa il inlocuiasca in functie pe britanic.

Vatanen considera ca propunerea lui Mosley nu este deloc intamplare si se teme ca Todt ar continua politica initiata de actualul presedintele.

"Mosley si Todt sunt prieteni foarte apropiati si au lucrat indeaproape cand Todt era la Ferrari, iar Mosley la FIA. Dar asta se poate dovedi un handicap. FIA are nevoie de un nou star, de o persoana independenta care sa reprezinte o schimbare. Faptul ca Todt are sprijinul FIA poate intr-un fel sa distorsioneze lucrurile, dar nu sunt ingrijorat. Nu il detronez pe Todt, lupta este deschisa. Daca mi-as putea rezuma campania intr-un singur fel, as putea spune: Daca vreti sa castigati, luati un finlandez", a declarat Vatanen in cadrul unui amplu interviu acordat agentiei de presa Associated Press, facand aluzie la succesul de care se bucura pilotii de aceasta nationalitate in sporturile cu motor.

Fostul campion mondial de raliuri sustine ca, in cazul in care va fi ales presedinte, va imbunatati relatia dintre FIA si echipele din Formula 1, lucru pe care il considera vital pentru ca cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor sa nu fie parasita de constructori.

"Suntem cu totii foarte vulnerabili crezand ca lumea se invarte doar in jurul propriei noastre persoane.

Orice lider din lume isi supraestimeaza posibilitatile cand este la putere prea mult timp, iar cand cineva il critica acela este vazut drept o amenintare. Pe parcursul intregii campanii vreau sa fiu constructiv. Trebuie sa privim inainte. FIA trebuie pur si simplu sa isi recupereze demnitatea si integritatea. Avem nevoie de un nou start", a adaugat finlandezul in varsta de 57 de ani.

Mosley a fost comparat in dese randuri cu un dictator in cadrul FIA, viziune impartasita chiar de Luca di Montezemolo, presedintele FOTA si Ferrari, dupa ce echipele au castigat razboiul cu oficialul britanic. In schimb, Vatanen spune ca nu isi face iluzii despre atributiile presedintelui forului mondial.

"Cand esti capul federatiei, federatia nu iti apartine, ci esti servantul ei. Nu-mi fac iluzii in privinta puterii. Poate suna pretentios, dar este vorba doar despre noblete", a incheiat el.

Vatanen si Todt, care foarte probabil se vor confrunta la alegerile din luna octombrie pentru functia suprema in cadrul FIA, au colaborat in anii '80, atunci cand finlandezul a concurat pentru Peugeot, echipa condusa in acel moment de Micul Napoleon.

Pana in prezent, Ari Vatanen este singurul candidat oficial la alegeri, Todt nefacand pana in prezent niciun anunt public referitor la acest subiect.

Via | SportsIllustrated

Taguri: FIA, Todt, Vatanen

Comentarii (1)

  • Vatanen
    Aparent pare personajul potrivit pentru job:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru