Vettel a castigat Marele Premiu al Malaeziei

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 04.04.2010
Sebastian Vettel a obtinut la Sepang prima victorie din acest sezon, iar Mark Webber a completat prima dubla Red Bull din 2010. Mercedes GP a obtinut primul podium al sezonului prin Nico Rosberg.

In ciuda tuturor previziunilor meteo, Marele Premiu al Malaeziei s-a desfasurat integral pe un circuit uscat, insa chiar si in aceste conditii spectacolul a fost prezent in doze consistente.

Dupa ce in Bahrain si Australia a fost tradat de monopostul RB6, Sebastian Vettel si-a trecut in cont prima victorie din acest sezon, dupa ce i-a depasit la start pe Rosberg si Webber. Chiar daca spera intr-o victorie, locul 2 obtinut de Webber a asigurat prima dubla a celor de la Red Bull din acest sezon, in timp ce amaruciunea celor de la Mercedes GP pentru abandonul suferit de Michael Schumacher a fost stinsa partial de primul podium din 2010 asigurat de Rosberg.

Plecati din coada plutonului, Lewis Hamilton, Felipe Massa si Jenson Button si-au facut loc prin pluton si au terminat cursa pe locurile 6, 7 si 8. Nu la fel de norocos a fost Fernnado Alonso, care a fost nevoit sa abanoneze in ultimul tur din cauza unor probleme la motor dupa ce a fortat o depasire in fata lui Button pentru locul 8.

Robert Kubica a obtinut o noua performanta buna pentru Renault, terminand pe locul 4 in fata unui Adrian Sutil care confirma rezultatele bune ale celor de la Force India din debutul sezonului. Ultimele puncte puse in joc au fost cucerite de Jaime Alguersuari (Toro Rosso) si Nico Hulkenberg (Williams), amandoi obtinand puncte pentru prima oara in cariera.

FILMUL CURSEI

START PERFECT PENTRU VETTEL

Vettel si-a confirmat inca o data valoarea, reusind cu usurinta sa treaca pe prima pozitie a clasamentului la start, desi a plecat doar de pe locul 3. Pilotul echipei Red Bull l-a depasit fara emotii pe Rosberg si apoi a lansat un atac la adresa coechipierului sau, Webber fiind nevoit sa cedeze pozitia de lider in virajul 2, intrucat Vettel a avut avantajul traiectoriei ideale.

Kubica a trecut pe 4 in fata lui Sutil, Schumacher a urcat pe 6, in timp ce Hamilton a avut parte de unul dintre cele mai spectaculoase starturi de cursa din cariera. Plecat doar de pe locul 20, campionul mondial din 2008 a ajuns pana pe locul 9 dupa numai 7 tururi, in timp ce coechipierul sau Jenson Button concura doar pe locul 16, castigand o singura pozitie fata de start.

Chiar daca au castigat cateva pozitii la start, Massa si Alonso au urcat doar pana pe locurile 14 si 15, performanta modesta in comparatie cu cea realizata de Hamilton. In schimb, Barrichello a calat motorul la start si a coborat in coada plutonului, pierzand astfel locul 7 obtinut cu greu in calificari.

SCHUMACHER, PRIMUL ABANDON IN 2010

Pentru BMW-Sauber, cursa s-a incheiat prematur in turul 8, cand Kamui Kobayashi a abandonat din motive tehnice.

Coechipierul sau Pedro de la Rosa nici macar nu a apucat sa ia startul in cursa, acesta ramand blocat in virajul 3 in timpul unui tur de recunoastere.

Timo Glock a fost nevoit sa renunte si el dupa un acrosaj cu Jarno Trulli la start, insa cel mai important abandon din prima prima a cursei a fost trecut in dreptul lui Michael Schumacher. Septuplul campion mondial a raportat defectiuni tehnice la sistemul de prindere al uneia dintre roti si a tras pe dreapta, consemnand astfel primul abandon din acest sezon pentru pilotul echipei Mercedes GP.

La fel ca si in Australia, Button a fost primul pilot care a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri, de data aceasta evenimentul avand loc in turul 9. Pe masura ce si alti piloti din plutonul de mijloc au intrat la boxe, Hamilton, Alonso si Massa au urcat pe pozitii care aduc puncte in clasament, insa marele semn de intrebare plana in continuare asupra probabilitatii de aparitie a ploii. Alonso a continuat sa ruleze in spatele coechipierului sau fara sa il atace, insa dublul campion mondial a raportat probleme la schimbarea treptelor de viteza.

Unul dintre punctele cheie ale cursei s-au petrecut in turul 24. Vettel a intrat la boxe pentru un nou set de pneuri si a iesit pe circuit pe locul 2 chiar in fata lui Hamilton. Britanicul nu l-a putut ataca pe rivalul sau intrucat concura pe aceleasi pneuri ca la inceputul cursei, astfel ca Vettel a putut sa-si creeze un avans important.

Dupa numai un tur, Webber a intrat la randul sau la boxe, insa unul dintre mecanici a avut dificultati cu pistolul de prindere al pneurilor, iar australianul a pierdut cateva secunde pretioase. Din acest motiv, el a iesit pe circuit in spatele lui Hamilton, coborand astfel pe locul 3, in timp ce Vettel a revenit in fruntea cursei. Dupa ce a ajuns pe locul 2, Hamilton a intrat la boxe in turul 31 si a iesit chiar in fata lui Button, reusind sa-si apere locul si sa se pozitioneze pe 7. Ultimul pilot care a efectuat prima schimbare de pneuri a fost Alonso, care a coborat in turul 37 pana pe locul 9.

SUTIL-HAMILTON SI BUTTON-MASSA, DUELURILE FINALULUI DE CURSA

Ultima treime a curse a adus doua dueluri interesante: Hamilton l-a tachinat pe Sutil pentru locul 5, in timp ce Massa l-a atacat pe Button pentru locul 7.

Daca Hamilton nu a reusit sa treaca de pilotul Force India, Massa a izbutit sa il depaseasca pe Button in turul 44 si a urcat pe locul 7.

Imediat in spatele celor 2 s-a pozitionat Alonso, care in ciuda insistentelor sale nu a reusit sa treaca de campionul mondial.

Spaniolul a incercat un ultim atac in turul 55 din cele 56 ale cursei, insa motorul Ferrari a cedat si a provocat primul abandon pentru dublul campion mondial din acest sezon. Totusi, el a fost considerat clasat pe locul 13, intrucat a parcurs mai mult de 90% din distanta cursei.

Ultima parte a cursei a reprezentat o simpla formalitate pentru Red Bull, iar Vettel a trecut primul linia de sosire in fata coechipierului sau Webber si a lui Rosberg. Kubica, Sutil, Hamilton, Massa si Button au ocupat urmatoarele pozitii in fata lui Alguersuari si Hulkenberg, in timp ce Buemi s-a pozitionat pe 11 la numai 5 secunde de o clasare in puncte.

Barrichello a obtinut doar locul 12 dupa problemele de la start, iar Lucas di Grassi a consemnat prima cursa finalizata pentru Virgin Racing. Cei de la Hispania Racing au chiar mai multe motive de bucurie, intrucat au terminat cursa cu ambii piloti, Karun Chandhok si Bruno Senna pozitionandu-se pe locurile 15 si 16. In schimb, Lotus F1 Racing nu a facut o cursa prea buna in fata propriilor suporteri. Jarno Trulli a trecut cu greu linia de sosire pe locul 17 in urma unor probleme hidraulice, in timp ce Heikki Kovalainen nu a fost considerat clasat, intrucat a terminat la 10 tururi in spatele liderului dupa ce a petrecut 11 minute in garaj. Celelalte abandonuri au fost trecute in dreptul lui Petrov, Liuzzi, Schumacher, Kobayashi, Glock si de la Rosa.

Cel mai bun timp in cursa a fost realizat de Webber, care a fost cronometrat cu 1:37.054 in turul 53.

In urma acestor rezultate, 5 piloti sunt despartiti de numai 4 puncte in clasamentul general: Massa este lider cu 39 de puncte, urmat de Vettel si Alonso cu cate 37 si Button si Rosberg cu cate 35. In schimb, Ferrari isi mentine prima pozitie la constructori, avand 76 de puncte fata de cele 66 ale lui McLaren si 61 ale celor de la Red Bull.

Comentarii (140)

  • Vet
    Vettel imperial! Red Bull cea mai buna masina de pe circuit! Felicitari!!
    27 7
  • SUPERB!
    Felicitari Castigatorului! Mai e o cursa pana sa cada ferari in clasament (unde e locul). Ma bucur pentru motorul FIAT, si-a aratat limitele, cate motoare vor folosi pana la finalul anului? Tineti-o tot asa!
    19 26
  • intradevar red bull rullz
    o cursa frumoasa multe depasiri bravo vettel se pare ca red bull au cea mai buna masina bravo hamilton o cursa reusita si nu in ultimul rand hristos a inviat
    13 7
  • ctlnmihai
    Vettel a caVettel a castigat Marele Premiu al Malaeziei
    Felicitari Vettel ,Red Bull...Bravo Hamilton ai facut o cursa extraordinara as zice k de obicei,bravo button ,l-ai depasit pe Alonso la inceputul cursei si l-ai tinut la respect pe finalul cursei pe Alonso, cu un monopost mai putin performant...Cred eu ca daca n-ai fi schimbat pneurile prematur ai fi terminat si in fata lui Massa..anyway felicitari Mclaren
    12 16
  • meclaren
    Lasa-ma cu strecuratoarea aia argintie! Arata bine in spatele lui Force India! Acolo- este locul!
    14 19
  • ...
    bravo vettel. excelent. formidabil. deutschland deutschland uber alles, uber alles in der WELT. 4 nemti in puncte. excelent. pacat de alonso. cu 2 puncte era la egal cu maSSa. cu cel putin 10 tururi inainte se auzea ciudat motorul pe spatile de franare, cand baga in viteza inferioara. pacat. a pierdut un motor pe care-l mai putea folosii in antrenamente. a si fortat tare, si acolo in primul viraj a gresit si asta a fost
    13 8
  • alonso a tras tare prea tare
    slaba prestatia motorului ferrari a cedat in ultimul tur o cursa buna in schimb ptr masa:)
    7 10
  • Si inca ceva
    Sarbatori fericite tuturor! Pentru mine sunt foarte fericite, mai ales dupa cursa asta!
    11 8
  • VEttel
    Superrrrrrrrrrrr!!VETTEL!!! MAgistral gut job !!!
    14 6
  • smecherii !
    In cursa aceasta au pierdut cei ce au vrut sa fie smecheri in calificari, McLaren si Ferrari.
    Au incercat sa o dreaga cu plecarea pe gume tari csi sa nu schimbe pana cand va venii ploaia, ghinion, nu a plouat.
    Hamilton a profitat ca Alonso cu Massa au fost bocati pe linia de start de Delarosa.
    In rest Alonso a luptat atat cu adversarii cat si cu masina.
    Este de remarcat gestul de a incerca sa treaca de Button.
    Nu a stat ca un contabil sa numere cele cateva puncte ci a luptat chiar daca stia ca nici masina nu-l ajuta.
    RBR este puternica sa vedem cum va continua.
    15 6
  • red bull
    Sarbatori fericite! Cele mai fericite mai ales cu Red Bull in revenire si meclaren pusa la respect. E o chestiune de timp pana strecuratoarea ajunge pe 4!
    7 13
  • :)
    Dulce senzatia am putut avea cand i-a "puscat" motoru :)))
    14 21
  • *senzatie
    ..
    7 11
  • ptr F1-zone
    F1-zone nu stiu ce cursa ai urmarit tu dar la inceput in primele 10 tururi alonso si cu masa nu au tinut pasul cu hamilton care a facut numai depasiri si in plus de asta sutil nu e oricine ..paste fericit
    11 7
  • NeoGalaxy
    O cursa superba, poate chiar mai interesanta decat cea din Australia, o cursa a celor de la Red Bull! Bravo Vettel si Webber :) Bravo Felipe ca l-ai depasit pe Button, desi ai avut o masina mai slaba si vreo 6 luni de pauza. Pacat de Fernando dar se mai intampla si astfel de probleme!. Totusi impresionant Adrian care l-a tinut la respect destul de multe tururi pe Lewis, as spune ceva la care eu nu ma asteptam, bravo Adrian! Felicitari Jaime si Nico pentru primele puncte :) Baietii de la Hispania i-au depasit in cursa asta pe cei de la Lotus, bravo lor! Interesanta si prestatia rusului Petrov, care ne-a oferit un duel electrizant cu Ham, o alta prestatie la care multi nu se asteptau, bravo Petrov!
    17 10
  • ...
    @darko. u ai inceput:) atata timp cat mclaren nu au reusit sa treaca de force india nu are rost sa discutam de retrogradarea ferrari
    13 10
  • petru ferraristi un paste rosu
    cu motorul ferrarii in flacari :)) arde n flacari vb anne i lesko
    10 14
  • ferrari se pare ca au probleme cu motoarele. in rest o cursa frumoasa . pacat de alonso ca a plecat cu mana goala din malaezia. in schimb red bull sunt cei mai in forma.
    19 1
  • @
    interesant e ca in urma cu cateva zile Massa spunea ca "fiabilitatea e punctul forte pt. Ferrari" (http://formula1.automarket.ro/stiri/massa-fiabilitatea-secretul-succesului-pentru-ferrari-29472.html) . Bravo Vettel & RedBull , bravo Hamilton ! Imi place ca la unii inamicul public no.1 e Hamilton , ceea ce nu poate decat sa ma incante :)
    10 10
  • Vettel castiga
    Foarte frumos Vettel! Felicitari! Au reusit sa materializeze pole-ul si pana la urma dubla pentru Red Bull. Masina este intr-adevar rapida, strategie fara greseala. Force India, impresionant, la fel si STR, Renault in crestere. Cel mai frumos duel, Petrov-Hamilton, neasteptata replica lui Sutil. Strategie foarte buna pentru Ferrari insa n-a plouat, la motorul lui Fernando am auzit niste sincope la redarile din monopost. Pacat pt Schumi, startul lui a fost bun. Plutonul pilotilor din frunte se strange. SARBATORI FRUMOASE TUTUROR!

    p.s.M-as fi asteptat sa nu avem parte de ironii ieftine, rautati de pusti infantili. Insa..asta este.
    18 4
  • Surpriza de azi: Clasamentul general
    Rosberg este surpriza primelor 3 curse de pana acum. In clasamnetul general se afla la numai 4 puncte de lider ceea ce confirma trendul ascendent al celor de la Mercedes GP. Poate isi revine si Schumacher in curand pentru ca se anunta un campionat foarte animat de contracandidati la titlu. Vettel a fost magistral!
    12 5
  • sariti repde cu stigatorul arde
    ferraristilor sariti repde ca arde :)) alonzooo e in flacari hai cius un paste fericit cea mai tare senzatie cand am vazut motorul in flacari cel mai fiabil motor din f1 la guitat alonzoo pana ia dat borsu pe nas
    10 20
  • andi
    cati ai fecioras ca tare te pricepi la f1 si mai ales la gramatica
    10 11
  • cursa
    Se pare ca Red Bull au cea mai rapida masina. Oricum victoria e meritata si oarecum reparatorie din punct de vedere moral. Pacat de strategia gresita a celor de la McLaren si Ferrari din calificari. Daca ar fi fost in primii 10 la start cred ca am fi avut o cursa am fi avut o alta cursa.

    S-ar putea ca acest razboi surd intre fanii echipelor McLaren si Ferrari sa se termine cu victoria Red Bull. Unii pur si simplu nu vor sau nu pot sa se maturizeze.
    16 6
  • am 5 anisori
    era o gluma care trebuia luata ca atare :)
    unii se ataca prea mult :))
    7 10
  • F1-zone
    nu intru in polemica cu tine dar era pur si simplu o gluma :)) chiar a fost tare senzatia IN FLACARI:D
    7 13
  • andii
    N-ai cum sa intri in polemica cu mine. Eventual cand o sa scrii corect:) si, eventual mai cresti.
    11 13
  • CEL MAI DESTEPT CEDEAZA PRIMUL
    hai ciao
    10 10
  • TVR1
    Papagalii astia iar au facut-o de oaie. In timpul cursei sa vb despre Kubica care a sters sau nu praful de acasa este ceva penibil. Sa se mai uite comentatorii astia la alte posturi si sa ia exemplu!!!
    13 4
  • Comentariu
    La postul de televiziune maghiar RTL Klub sunt doi ploti care comenteaza si eu cred ca fac o treaba excelenta. Se vb numai despre cursa si cele legate strans de asta, in rest pt toate celelalte este emisiune de 30 min inaintea fiecarei curse.
    12 4
  • andy !
    Daca specialitatea de ciocolata e asa de buna de ce s-a apucat de slalom in fata lui Petrov.
    Daca era altul facea o trecere obligatorie pe linia boxelor.
    De ce este tinut in brate de oficiali numai voi stiti ca eu nu inteleg. Valoarea lui este probabil si la nivel de PILE de parca ar fi pui de activist de partid
    16 9
  • Naiv Button asta
    Prea exagereaza acum Jenson cu intrarile astea premature. Daca i-a reusit odata acuma tot pe chestia asta ramane calat. Era clar ca nu pacaleste pe nimeni deoarece in turul 11 cand a intrat el cerul era senin, daca era vorba de ploaie, ea putea intra in discutie abia spre finalul cursei, deci era clar ca lumina zilei ca nu mai putea pacali pe nimeni. Refuza sa cred ca el care conduce atat de fin sa trebuiasa sa deterioreze vreun pneu in turul 11. Linistit putea sa treaca si de Massa daca ramanea in pista si schimba si el normal dupa turul 25. Pe final pneurile lui erau distruse, trecea de el Alonso in ultimul tur daca nu avea probleme la motor. Una peste alta ar fi cazul sa castige Mclaren un titlu si la constructori ca din 1998 vad ca fac pauza
    10 12
  • Foarte tare!
    Foarte multe commenturi! ura!
    Genial Vettel la 21 de ani, sper sa iasa campion mondial anul asta, merita, categoric, iar de cand cu Coulthard Red Bull a ajuns in top! foarte frumos!
    10 5
  • Pentru ferraristi
    Alguersuari va spune ceva?? Cat au stat momaile rosii in spatele lui?
    7 14
  • Interesant...
    ...cum unii nu au vazut numai anumite parti ale cursei, si mai precis cum Hamilton nu a putut trece de Sutil, dar nu au vazut ca Massa si Alonso au stat blocati in spatele celor 2 Toro Rosso f. multe tururi, echipa mult mai slaba decat Force India. Dar orice s-ar intampla pe pista multi nu vom vedea decat ceea ce ne intereseaza. In rest urez tuturor Sarbatori Frumoase !!!
    8 9
  • @wolful
    Tu cred ca ai ramas mahmur de la vinul de aseara, vorbesc la modul serios fara sa incerc sa ironizez sau jignesc. Altfel nu-mi explic cum poti zice ca Lewis sau Mclaren sunt avantajati de FIA cand au fost tocati in 2007, 2008 in mod nerusinat de FIA. Ferrari pentru incidente asemanatoare erau amanati pana dupa curse, cand se musamaliza frumos totul. In fine istoria e lunga, n-are sens sa o mai redeschidem poti sa stii doar ca Hamilton lua titlul in 2008 la diferenta mare daca nu erau episoadele Magny-Cours, Spa etc... Pai greseala lui Webber cand l-a scos pe Lewis la Melbourne a fost taxata tot cu adverstisment. Lewis o sinura schimbare de directie peste limita care o avea voie a facut, deoarece apoi s-a mentinut pe trasa interioara. Chiar daca nu a castigat nici o cursa tu ai vazut cu cate lejeritate isi depasea adversarii si la Melbourne si aici la Sepang. Pai uitate atent si vezi ca in primele 2 tururi jumate a depasi nu mai putin de 8 masini, a trecut de Ferrari si de masinile din fata lor parca erau jaloane. Pai aceasi masina Torro Rosso de care a trecut Lewis, Massa si Alonsi nu au fost in stare sa schiteze macar un atac asupra ei, si nu au depasit-o decat cand a intrat la stand. Motorul Mercedes al lui Sutil si faptul ca Lewis arde mult prea repede pneurile l-au facut sa stea in spatele lui Sutil. Dar la Melbourne tu ai vazut cum a trecut de atatea masini si cum ii lua 1.5 - 1.7 sec pe tur lui Alonso in 15 tuturi recuperand 21 de secunde. Daca nu il agata Webber, nu mai scapa Alonso, caci si cu pneurile arse deja era pe el cand pe stanga cand pe dreapta. Fa o statistica a celor mai multe sau mai spectaculoase depasiri din sezonul 2010 si vei vedea ca baiatul asta "ciocolatiu" este lider detasat :) Massa saracu o singura depasire a facut 2 curse, si accea asupra unui Button ce mergea deja de 45 de tururi pe acelasi set e pneuri. Ciocolata asta britanica va aduce titlul pt Mclaren linistit, pentru ca din Europa Mclaren va recupera decalajul fata de Red Bull.
    8 26
  • Bravo Renault!!!
    Subscriu si eu la postul lui zocso, in rest...pe primele 4 locuri, trei masini echipate cu motoare Renault, eu zic ca nu e rau...tot asa mai departe baieti...
    17 2
  • Dupa weekendul asta putem sa spunem ca Red Bull e cel mai tare echipa, in fiecare circuit sunt rapizi, deci daca rezista masina au sanse bune, si motorul mi se pare bun, am vazut ca n-a putut sa faca nimic hamilton cu petrov
    bravo Vettel, Forza Red Bull
    10 4
  • ce show :)))
    Marca Miki Alexandrescu :)) Doamne cate gafe :)) Desi Beu ii dadea de inteles ca ii confidentiala treaba cu bugetul el tot insista cu tot felul de argumente :)) Dar cel mai simpatic este cand confunda pilotii in special coechipierii intre ei :)) Omul acesta si-a pus rau pata pe Kubica :)) Peste tot il vede doar pe Kubica :)) Anul trecut saracul Heidfeld era mereu "Kubica" acuma Petrov a devenit "Kubica" :)) am ras cu lacrimi cand il intreba pe Beu ce paste a mancat cu Kubica :))
    5 9
  • ctlnmihai
    Vettel a castigat Marele Premiu al Malaeziei
    Ca o ultima stire ..vettel a avut emotii la finalul cursei deoarece comisarii de cursa ar fi investigat o posibila depasire a lui Trulli sub incidenda drapelului galben.. comisarii de cursa ar fi discutat cu johnny herbert si pana la urma neamtul n-a mai fost penalizat ..sub motivul ca Trulli ar fi avut probleme serioase cu monopostul lui ..
    2 8
  • Forza Renault!
    Asa cum spunea Lucky Man motoarele Renault fac legea.Pacat ca spectacolul este doar in pluton si nu intre cei din primele locuri,Petrov cu Hamilton au facut show frumos... Si sa nu-l uitam pe Sutil,tot respectul!
    9 3
  • ...
    @mircea:))...deci comentatorii astia 2 nu sunt intregi la cap. cum dracu poate sa confunde asa de tare pilotii. chiar la inceput cand a intrat in direct a spus: "Hristos a inviat" si tot el a spus o secunda mai tarziu "Adevarat ca a inviat" apoi a spus la multi ani. deci cum poti sa spui asa ceva pe post. no bine de piloti nu mai are rost sa discutam. team radio le traducea cum le intelege el. cu engleza lui de balta. si a mai spus ca buemi este urat. am o intrebare:)) oare el s-a uitat in oglinda in ultima vreme?:)):))
    13 1
  • Cursa superba!
    Aceasta a fost cea mai frumoasa cursa din ultimele trei sezoane(parerea mea).Multe depasiri,greseli de pilotaj,abandonuri tehnice,piloti care s-au remarcat...cu adevarat Formula 1.Intai sa dezbatem putin comentariul,care de la cursa la cursa este din ce in ce mai ridicol.Este inadmisibil ca si comentator de F1 sa-mi oferi informatii venite de la nu stiu ce prieteni si sa-mi spui ca informatiile venite de pe site-ul f1.com nu sunt veridice.Este inadmisibil sa mi se vorbeasca toata cursa de performantele "extraordinare" ale unei odrasle de puscarias mioritic.Este inadmisibil sa intrebi un pilot ce se afla in camera lui Kubica.Domnule "Miki",credeti ca Mihai Marinescu a fost la Kubica acasa pentru vreo orgie sexuala?Lasati-l sa comenteze cursa,si cred ca singur ar face-o mult mai bine.In fine,deja le-am acordat prea multa atentie acestor doi "ciocoflenderi" pe nume Dan "Miki" Alexandrescu si Victor Bonifaciu.Apropo,la Bonifaciu ma surprinde ca nu-mi pomenea de Dorulet si-n cursele de Moto GP pe care le comenta la Eurosport.
    7 4
  • Cursa superba II
    Sa revenim la cursa,una care a fost cu adevarat formidabila,desi in ultimele 7 sezoane n-am prea vazut curse superbe la Sepang.Astazi am vazut 4 piloti care cu siguranta vor face parte din elita Formulei 1.Vettel e un pilot,care daca-si pastreaza modestia,chiar ii poate dobori recordurile lui Schumacher.Alguersuari mi s-a parut foarte bun astazi,s-a luptat,a tinut masini in spate,a incercat sa castige pozitii si in final s-a vazut clasat pe locul 9,o pozitie excelenta pentru un copil de 20 de ani.Hulkenberg,a facut o cursa excelenta,exceptand greseala de la start,unde s-a vazut lipsa de experienta,a facut o cursa foarte buna,unde a fost mult mai matur decat Barrichello,alegand siguranta in locul unor atacuri hazardate.Sutil...a fost de-a dreptul formidabil,iar ceea ce-a facut el nu poate decat sa-l recomande ca un excelent pilot pentru o echipa superioara lui Force India.Mi-a mai placut Petrov,care n-a renuntat usor in disputa cu Hamilton.Dezamagiri?!Schumacher,de la Rosa si Trulli,care ar trebui sa inteleaga ca locul lor nu mai este de mult in Formula 1,au si ei o varsta.Sigur,Schumi este atractia principala a F1 in acest moment,insa asta se poate intoarce foarte repede in defavoarea lui.Daca Senna,spre exemplu,nu are rezultate,poate ca nu intereseaza pe nimeni.Dar daca Schumacher n-are rezultate...cineva trebuie sa dea explicatii,si atunci s-ar putea sa dea cu piciorul unei cariere extraordinare din cauza unor ambitii prostesti de a concura in continuare.Alonso mi-a placut astazi,si a fost prima cursa din 2003 incoace cand chiar mi-am dorit ca el sa termine,din pacate pt. el s-a vazut nevoit sa abandoneze,iar Ferrari are probleme...asta e cert,si victoria din Bahrain a fost una pur intamplatoare,la fel ca si victoria lui Button din Australia.Ramane de vazut ce se va intampla in China,insa lucrurile par clare...se pare ca Red Bull chiar au aripi,fie si numai in calificari.Felicitari Vettel.
    7 5
  • @scuderia
    am uitat de faza cum ca Buemi ii urat :)) a fost "bestiala" faza. Cica ii sicilian si de aia ii urat :)) Sa stii ca pe langa confundarea pilotilor ii si rautacios din cale afara. Tot ii arunca sageti otravite lui Beu laudandu-l pe Doru Sechelariu si incercand sa minimalizeze meritele lui Beu, exagerand cu laudele la adresa lui Doru. Penibil a fost si cand s-a legat de Beu si la faza cu Jessica Michibata. Ca sa ii arate cat de jos ii el il intreaba daca i-ar displacea o asemenea prietena si de astea ca si cum top-modelele sunt apanajul doar al pilotilor de F1 si saracu Beu ii un nimeni, cam asta vroia sa sugereze. Dar tot cu Michibata cursa trecuta a facut pe badaranul cand celalalt a zis ca Jessica ii fotomodel el rade malitios spunand ca lenjeria intima ii "specialitatea ei". Deci io cu celelalt nu am mai nimic, dar pe omul asta ( pe Miky) nu-l mai suport. Mai bine ma uit pe net la curse unde gasesc comentariu in engleza decat sa-l aud pe Miki. Dar chiar nu se poate face chiar nimica sa scapam de el??? :( Chiar asa de relatii are ca nu-l poate nimeni clinti de atata timp? Eu zic ca 90% din telespectatori sunt exasperati de comentariile si interventiile lui. Si cu Sechelariu chiar exagereaza acuma. Atata il umfla mai ceva ca Gigi Becali pe Tanase :))
    4 8
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Stii care-i faza cu Seche Jr?Al' batran pompeaza bani grei ca ala mic sa fie promovat.Mihai Marinescu a demonstrat de nenumarate ori ca ii este superior moldoveanului,fie si doar d.p.d.v. gramatical.L-am vazut odata pe Seche Jr. la Studio F1,pur si simplu nu stia sa vorbeasca.Marinescu e un bun comentator de F1,cunoaste pilotii,se opreste in cazul unui team-radio si vorbeste doar despre evenimentele petrecute pe circuit.Miki probabil ca are el ecva pile,mai ales ca a fost importator SangYong sau Kia la noi in tara.Pe mine,siner,putin ma intereseaza cine-l tine-n spate,nici cum comenteaza nu prea ma intereseaza...ca atat il duce capul.Dar sa ma mai lase cu Doru Sechelariu al lui,ca de 6 ani ma innebuneste cu ala.pana-n 2003 era cu raileanu,acum a inceput cu asta.peste 5 ani pe cine ne-o mai propune?
    6 4
  • :))
    Mai tineti minte in 2008 cand spunea ca Nelsinho Piquet ii "frumos ca un zeu"? :))))))))
    3 6
  • Hamilton
    Sincer sa fiu Hamilton a aratat azi ca este bun de nimic , lipsit de fair-play , citez : "The most overrated pilot in the history of F1 and beyond , to this date" Asta numai atat stie , niciodata nu am vazut miscari atat de ridicole in F1 ....
    14 9
  • imi este mila de voi!
    jolerto baiete pana una alta hamilton a castigat un campionat mondial de formula 1 si va mai castiga cel putin unul. ceea ce ma scoate din minti e faptul ca nu puteti sau nu vreti sa fiti obiectivi iar prostelile astea cu al meu e mai tare va tradeaza imaturitatea .
    desi sunt un fan al echipei ferrari mereu am ampreciat un pilot talentat. in cursa de astazi vettel a indeplinit o simpla formalitate. nico rosberg e revelatia acestui inceput de sezon.
    7 10
  • f1racing
    Kimi
    Cu cine l-au inlocuit pe Kimi ? Cu unu' care sta in spatele unuia lovit la cap si pe terapie de revenire de forma ? E, ma asteptam la asta.
    11 10
  • @f1racing
    L-au inlocuit cu unul care vrea nu vrea trebuie sa asculte de echipa si sa nu depaseasca. sa mearga in spatele lui melcul Massa, pana face ala pana, sau crapa motorul. Apoi cand are vreo sansa de depasire ii crapa lui...
    16 7
  • cursa
    Felicitari Sebi Vettel,felicitari Red Bull ! N-am vazut decat prima jumatate a cursei insa un mesaj in care mi se spunea ca lui alonso i-a cedat motorul la final,mi-a inseninat si mai tare ziua :) si @f1racing,cei de la prestigioasa si fara de cusur echipa ferrari,au preferat multi bani si un pilot care a stat azi in spatele lui Alguersuari muuulte,foarte multe tururi in schimbul unui pilot onest si care a facut totul pentru echipa lui; pentru nu cred ca a uitat cineva cursa din Belgia 2009 cand Raikkonen,a luptat pentru singura victorie a echipei din sezonul mentionat,fara sa tina cont de faptul ca urma sa fie dat afara din cadrul echipei pentru a face loc lui alonso si banilor pe care acesta ii implica :)
    10 14
  • Ce mi-a placut...
    Kubica - arata ca are mare stofa; foarte rapid si fara greseala obtine un al doilea rezultat bun consecutiv.
    Sutil - wow!! nu a avut nici o problema in a-l tine pe Hamilton, nu tu franari diperate nu nimic; avea grija sa aibe iesiri foarte curate din curbele din-naintea pasajelor lungi si si-a facut viata mai usoara.
    Hamilton - pentru modul in care se foloseste de viteza de top a masinii si face depasiri multe fara efort.
    Alonso - care a facut o cursa intreaga fara ambreiaj. Cu timpii obtinuti iti vine a spune ca nici nu avea nevoie de piesa aia. Nu e asa - se simtea mai ales pe zonele de franare cu motorul un zgomot ciudat, lucru evidentiat si de "Beu" Marinescu. Probabil asta este si cauza pentru care motorul a incasat mai multe decat trebuia pe schimbarea vitezei in jos pe zona curbelor 5-6.

    Ce nu mi-a placut:
    La Red Bull este evidenta preferinta echipei catre Vettel.
    Cand Webber era in spatele lui Vettel echipa nu stia ce fel de mesaje sa-i transmita numai sa nu-l mai puna pe "print" sub presiune. La Mclaren si Ferrari nu exista genul asta de dialog dinspre pitlane.
    Ferrari a fost in contratimp cu deciziile strategice si sambata si duminica. Parca se uitau la alt buletin meteo si si-au trimis ambii piloti foarte tarziu in tururile de calificare sau la schimbarea de pneuri.
    14 4
  • Tazio Nuvolari - Unul din cei mai mari piloti din istoria motorsportului
    Dupa umila mea parere, cei mai mari piloti din istoria motorsportului au alergat in perioada interbelica, Tazio Nuvolari, Bernd Rosemeyer si Rudolh Caracciola fiind cei mai mari piloti ce au alergat in aceasta perioada .
    6 4
  • Tazio Nuvolari
    http://en.espnf1.com/f1/motorsport/driver/9291.html
    3 4
  • @painkiller
    Nu stiu la ce te-ai uitat dar ce a facut cu Petrov la peste 300km/h cand regula chiar zice ca este permis numai o singura schimbare de directie si maimutoiul face 4 + cu Raikkonen la boxe in 2008 la Canada si tot cu Raikkonen la SPA , mai bine concureaza in Africa la Formula Panther sau ceva de genul....
    16 2
  • mandea ham
    mandea ham e gramada, penibil cu petrov si sutil astept sa se ia de echipa sau de button
    11 5
  • McLaren Mircea
    Eu nu eram mahmur, eu am constatat ca un comportament evident obstructionist, in fata cui ?? VITALI PETROV !, a fost tolerat de oficialii FIA.
    Daca este vorba de aparare a pozitiei regulamentul spune clar ca pentru a apara pozitia pilotul din fata are voie sa faca o singura schimbare de directie !
    In ce priveste celelalte penalizari as inclina sa afirm ca toate au fost date cu moderatie.
    Le-a cam cerut si cand a fost pedepsit oficialii nu aveau alta varianta.Un pic in stilul in care il taxau pe Schummi, prea facea de toate la limita si atunci cand facea una peste limita se impunea sa fie taxat.
    In ce priveste recuperarea distantei fata de RBR, cei de McLaren mai au mult de lucrat, mai ales la capitolul strategie.
    13 1
  • ctlnmihai
    Vettel a castigat Marele Premiu al Malaeziei
    Alonso a declarat urmatoarele.: we gifted it to Red bull --http://newsnow.co.uk/A/411863102
    5 4
  • 3 curse, 3 invingatori
    Pasti Fericit tuturor! Am avut 3 curse in care am avut 3 castigatori si asta spune tot despre cat de echilibrat se anunta acest sezon. Vettel a invins, in sfarsit, azi, Deutschland uber Alles in der Welt! Red Bull au o masina extrem de rapida, dar nu intotdeauna fiabila. Mai au de lucrat, dar cred ca odata cu GP-urile din Europa lucrurile se vor imbunatati pt ei si la capitolul asta. O cursa buna pentru Hamilton, Petrov, Sutil si pentru chalengerii : Jaime si Hulkenberg.
    7 7
  • ...
    @Alexandra1710:
    Raikkonen a fost foarte bun,foarte rapid,poate si onest...dar i-a placut si viata,era un fel de "fotbalist" de-al lui Dinamo,ori Ferrari nu avea nevoie de piloti d-astia.Nu cred ca l-a uitat cineva pe Irvine.Ferrari au preferat banii si un pilot care sa se chinuie cu Alguersuari,dar e dublu campion mondial.Sa nu se inteleaga ca-l simpatizez pe Alonso,dupa parerea mea e cel mai slab campion mondial din istorie,alaturi de D.Hill,Hamilton si Button,dar Alonso este mult mai motivat si mai disciplinat decat Raikkonen.Kimi a impresionat in 2007,iar dupa ce si-a vazut visul cu ochii(acela de a deveni campion mondial) si-a vazut de treaba lui,pur si simplu nu l-a mai interesat acest sport.A spus-o chiar el in 2006,daca nu ma insel,sau in 2007,ca nu-s doreste sa alerge pana la 30 de ani in F1.Raikkonen e de apreciat,dar nu se poate trai din amintiri.
    @CatalinF1:
    Nu stiu de ce te deranjeaza preferinta echipei Red Bull pentru Vettel,desi nu mi se pare ca e asa.Pana la urma Webber are 33 de ani.Tu,ca director de echipa,pe cine ai sprijini in situatia asta?Apoi Kubica nu e el un mare pilot,analizeaza-i foarte atent iesirile din viraje,si ai sa vezi cum bruscheaza masina,cel putin pe vremea cand era la BMW o rupea la iesirea din viraje.

    @ Alex:
    Hai sa nu vorbim de cei mai talentati piloti din istorie,sunt multi.Pana la urma rezultatele raman,pentru ca,sincer,peste 50 de ani nu-si va mai aminti nimeni ca Hamilton a facut o cursa senzationala la Sepang sau la Melbourne.Va fi judecat din perspectiva rezultatelor.Iar daca Liuzzi,spre exemplu,va avea 4 titluri mondiale si Hamilton va avea unul singur,atunci Liuzzi va fi considerat mai talentat decat Hamilton,desi toata lumea stie ACUM ca nu este asa.

    Hai,s-auzim numai de bine si sa speram ca intr-o zi vom avea si noi un reprezentant in "Marele Circ",dar nu pe Doru Sechelariu sau Brad Brunner.Si nici Calin Colesnic
    3 9
  • @ctlnmihai
    Merci pentru stire, chiar mi se parea ciudat sunetul pe care-l scotea masina lui la imaginile din cockpit.
    Acum imi dau seama de ce nu l-a putut depasi pe Button, desi trecuse melcul Massa inaintea lui, e adevarat foarte greu.
    9 3
  • mai vb cineva de rai?
    Rai o sa mai ajunga in f1 doar cand l-or sponsoriza cei de la Finlandia!
    10 8
  • Seche GP
    Cand si-o face Sechelariu echipa pt "ala mic",ca daca i-a facut circuit,ii face si echipa,atunci o sa i-l puna pe Kimi coechipier:))).Asta e singura sansa sa-l mai vedem pe "finlandezul bautor" in F1
    1 13
  • ferrari
    Fiabilitaate Mclaren, pilotaj RedBull, noroc Ferrari
    4 8
  • @F1-zone
    normal ca se vorbeste ! sau il consideri un "no name"? Si inca ceva,parerea mea e ca Raikkonen nu se va mai intoarce in F1 si stii de ce?Pentru ca nu va mai vrea nu pentru ca nu va avea oferte... Cat despre gluma sau ce o fi partea cu Finlandia...jalnic ;)
    7 7
  • rai
    Poate la alcoolicii anonimi, acolo il vad pe Rai champion du monde. Insa ii trebuie si-o chiuveta portabila.
    6 8
  • ...
    Da..nesimtirea e la ea acasa...
    7 7
  • mandea si ham
    mandea ham macar e sportiv si mai prinde cate-o cursa buna, un titlu insa pe vremea lu' finlandia era seceta mare de titluri la meclaren. Singurul pilot meclaren in perioada caruia meclaren n-a avut decat...niscai navete goale de vodca prin garaj.
    5 13
  • Sa fim seriosi
    Sa fim seriosi,Raikkonen are totusi un campionat mondial castigat,e drept,pe masina dezvoltata de Schumacher in 2006,dar are un titlu.Insa acest titlu nu-l face cu nimic superior unuia ca Trulli,Sutil,Fisichella,etc,daca el n-a fost in stare sa mai arate ceva dupa aia.La Raikkonen singura problema a fost motivatia.El nu si-a dorit niciodata sa doboare recorduri,a vrut doar un titlu si apoi si-a vazut de ale lui.
    7 5
  • rai
    le-o fi lasat si ferraristilor niste butelii de vodca, la ce stiinta a calificarilor au avut
    9 9
  • @F1-zone
    Pentru dvs. cine nu e penibil? Astept un raspuns plauzibil si motivat, fara jigniri si cat se poate de obiectiv. Nu de alta, dar unul e alcoolic, altul e penibil sau altul se taraste (in viziunea proprie) sa termine cursa.
    8 5
  • @ally
    Draga mea,nu trebuia sa-i raspunzi :-j stii,exista oameni care nu cer altceva decat ignorare :)
    12 7
  • curiozitate feminina
    s-ar putea sa fiti una din putinele persoane care nu suferiti de penibil, motivele le cunoasteti foarte bine, d-soara:). Dar probabil vroiati sa stiti daca am un favorit in f1. Ei bine, spre deosebire de unii eu sunt chiar relaxat, si doar privesc fenomenul:). Si nu agreez dialogul impus, nici macar sugerat.
    8 11
  • cealalta d-soara
    eu n-am pus nicio intrebare, stimata "cealalta" d-soara:), esti demult offtopic
    7 10
  • ctlnmihai
    baronu_albastru
    Eu n-am auzit decat de Red Baron..un as al aviatiei germane (care in WW I si-a castigat admiratia datorita fair-play-ului)Tu nu esti un urmas al lui sau cel putin nu te consider eu in urma comm-ului de azi
    3 8
  • ctlnmihai
    alexandra 1710
    Paste fericit tie si familiei:)
    3 9
  • Domnilor
    Chiar are rost sa ne certam unul cu altul?Cred ca suntem fani ai unui sport in care fair-play-ul reprezinta un element important.Si pe langa faptul ca Formula 1 are putini fani in tara asta,astia putini care suntem ne si racaim intr noi?Asta nu e fotbal.Fiecare este liber sa-si sustina favoritii,dar sa fim obiectivi!
    6 5
  • .........................................................................................................
    @alexanda. bine ca nu ti-a inseninat ziua cand a castigat kimi campionatul cu ferrari. sau nu mai tii minte. pacat de alonso. merita mai mult. daca era kimi in locul lui se multumea doar cu locul 8. asa ca nu mai comenta la adresa echipei ferrari. oricum. conducem amandoua campionatele asa ca. asa ca...n-are rost sa mai comentez. si daca cumva nu castiga ferrari campionatele anul acesta, acestea sa fie castigate de red bull si vettel care este un pilot extraordinar.
    9 5
  • ctlnmihai
    Multumesc mult ! Asemenea si tie,toate cele bune :)
    4 7
  • scuderia
    a da?sa inteleg ca nu va place cand se comenteaza la adresa echipei favorite,nu? conduceti ambele campionate...sa vedem pentru cat timp.deja s-a impartit in doua echipa voastra.chiar am citit un articol zilele astea; articol pe care il voi posta aici sa nu ziceti ca debitez eu
    4 8
  • Nimeni nu se cearta
    F1-zone sa stii ca nu curiozitatea feminina m-a impins sa scriu comentariul de mai sus. Nu sufar de asa ceva, si, nu eram curioasa nicidecum de favoritul dvs. Cred ca am adresat o intrebare clara ce trebuie luata ca atare, nu citita printre randuri. Oricum raspunsul e complet deviat de la subiect si nu, nu mai e nevoie de raspunsuri, considerati ca mi-am raspuns singura si am reusit sa trag o concluzie! Fenomenul e subiect de cancan si ATAT.
    2 6
  • ...
    This was posted on another forum by a Ferrari insider. He's been spot on about a lot of things in the past - the latest being the first to report the tension between Alonso and Schumy after they encountered each other in the Ferrari motorhome in Melbourne:

    "Sorry to say this guys, but unfortunately all is not well at Ferrari.
    Before the attacks on what i am about to post, let me say this. The information presented here is from the same source who informed of Kimi's move to Ferrari, Luca moving Michael aside for Kimi, and Alonso's move to Ferrari all well before it become common knowledge. Don't ask me to provide contact names, either take it as valid information or don't.

    Here it goes;

    Unfortunately there is already growing angst between Alonso and Massa. Forget the charade we see publicly between the two of them or what the team has been communicating. The course of events are as follows;

    Bahrain GP
    - Alonso was having problems with his setup and Massa didn't want to share any tech info
    - Alonso then used the "But i am number 1" card but not as direct as that
    - Massa's response was to say "then you should be able to manage by yourself"

    This was the beginning of the problem, It was resolved by Domenicali and Luca that both of them will share all technical and setup information and this was communicated to them both.

    Australian GP
    - Roles were reversed
    - Massa had issues during practice
    - Alonso simply stated that for whatever reason he was not having issues but his side of the garage didn't relay any useful info to Massa
    - This is when things really deteriorated
    - Each of Massa's and Alonso's engineers were waring with each other
    - Massa's was angry because they said there was an agreement to share all info
    - Alonso's was angry because they said they were disadvantaged in Bahrain so why should they give assistance to Massa
    - The post race debrief was a very heated one
    - Effectively we now have two teams within Ferrari, Team Massa and Team Alonso
    8 8
  • @CatalinF1
    Ai rezumat corect si obiectiv. Iti salut constanta argumentatiei solide din parcursul postarilor tale. Le citesc cu interes.
    8 1
  • uite cancanu
    Cineva tocmai s-a uitat sub "fustele" de pe forumurile de CANCAN ale Ferrari:), bun obicei. Nebunatico:).. Da ceva despre Vettel si Red Bull ca au castigat o cursa nimic.
    7 8
  • ctlnmihai
    Vettel a castigat Marele Premiu al Malaeziei
    oata stima ptr. ally si alex car-l sustin in continuare pe kimi ,si ptr. cei care schimba echipa in fct. de rezultate.....
    4 6
  • @alex
    In afara de Rosemeyer, Nuvolari si Caracciola, un alt mare pilot din perioada pre-F1 a fost Georges Boillot.pt detalii despre marii pilot ai epocilor trecute se poate vedea www,8-forix.com, ddavid.com si kolumbus.com
    8 2
  • din cele de mai sus rezulta ca kimi a fost un mare pilot in f1, caci atat timp cat se vorbeste despre el atat de bine cat si de rau inseamna ca a fost bun.
    Bravo vettel pentru victorie!
    5 4
  • alexandra
    kimi
    Se vorbeste de el, il face lumea betiv si nu e deloc adevarat!
    6 5
  • nu stiti si altceva?
    ca de obicei discutiile tind spre penibil aici!
    A nu stii ca in acest sezon :depasirile se fac foarte greu,daca nu imposibil,din cauza turbulentelor de aer pe care ti le da masina ce este in fata,iar cauciucurile ti se deterioreaza,iar motorul ti se supraincalzeste,stau si ma intreb daca voi aveti macar habar de acest sport,pentru ca se vede ca la informatii sunteti pe langa!
    Degeaba stau si va explic motivele,pentru care Sutil,nu a fost depasit de Hamilton,Button de Alonso sau de ce Webber nu l-a atacat pe Vettel,de ce Hamilton facea zigzaguri pe circuit in fata lui Petrovpentru ca m-as obosi pentru nimic!!!
    Nici macar in ziua de Pasti nu sunteti mai toleranti!!!!!
    6 3
  • ctlnmihai
    cursa malayasi
    Ptr,. mine cel mai bun e Lewis..are putin din nesimtirea lui schumy ( e drept ca pana acum n-a scos pe nimeni de pe circuit)
    si ceva din talentu/ lui senna.cei care nu recunosc lucrul acesta sunt la fel de varza ca si mine in ceea ce priveste F 1
    2 6
  • Alexandra
    Kimi
    Cel mai bun e Kimi. Este pilotul ideal.
    7 4
  • HRISTOS A INVIAT
    HRISTOS A INVIAT
    @mad79 - nu stiti si altceva?
    sunt fan m . schumacher din 1991 , tin si cu ferrari si urasc mclaren dar sunt cu totul de acord cu tine, lumea asta nu poate sa se abtina nici macar in ziua de pasti de a se ataca.
    7 3
  • ctlnmihai
    Alexandra
    pilotu ideal ptr. mine e danica patrick....hmm ce duo i ..
    hamy si danica.. sigur lewis l-ar intrece la button in ceea ce priveste gagicile
    2 6
  • Despre Lewis
    @ctlnmihai Nu ii contesta nimeni valoarea lui Hamilton, pot spune ca anul asta s-a intrecut pe sine, dar sa nu uitam Canada 2008 in ceea ce priveste iesirile de pe circuit (din cursa) :D
    2 4
  • Alexandra
    @mihai
    Lewis e urat, Button arata a barbat:), totusi Kimi este peste.
    4 8
  • ......................................................................................................
    @ctlnmihai. sa stii ca eu nu schimb echipa pentru rezultate. am tinut, tin si voi tine in continuare cu ferrari. am tinut cu ea in perioada lui schumacher, am tinut in 2005 cand a fost varza, am tinut in 2008 cand a pierdut massa titlul, am tinut cu ea in 2009 cand era total pe langa formula 1 si tin si acum. deci indiferent de rezultate tin cu aceasta echipa. este echipa mea de suflet. se vede ca nu ai inteles ce am scris mai sus. am spus ca daca cumva ferrari nu va reusii sa castige titlurile anul acesta, echipa care as vrea sa le castige sa fie red bull. pentru ca merita. si inca ceva. indiferent ce pilot ar venii la ferrari voi tine cu el atata timp cat acesta se lupta pentru victorii si ii pasa de echipa. sa speram ca in viitorul apropiat vettel va ajunge la ferrari sa le dea lectii tuturor. nu ca nu le da. dar noh. in costum rosu este mai frumos.
    6 2
  • salutare
    inceputul de campionat e cum e,dar sa vedeti sfarsitul!La problemele de fiabilitate pe care le-a avut ata RedBull,cat si Ferrari nu as fi deloc su[rins daca la sfarsitul campionatului McLaren,Mercedes si Force India vor fi pe primele de 3 pozitii ale clasamentului!!
    3 5
  • ctlnmihai
    alexandra
    Si eu cand privesc in oglinda ,imi inchipui ca sunt tom hanks cand juca in saving private ryan..dar in modestia mea....intelegi tu despre ce e vorba
    4 3
  • nicknames
    A se nota ca "Alexandra" nu sunt eu ! :))
    5 3
  • Alexandra
    @mihai
    daca lewis ii bate pe massa si alonso ii cel mai frumos:)
    5 5
  • ctlnmihai
    scuderia
    te respect ptr. ca esti fan Ferrari :)
    6 4
  • Alexandra
    confuzie
    Eu sunt doar Alexandra si-atat:). Ma bucur.
    3 5
  • Dubla Red Bull
    Foarte frumoasa victoria celor de la Red Bull. Probabil vor mai fi cateva duble in contul lor in sezonul acesta, cat despre Ferrari si masina lor in flacari nu am ce sa comentez...
    5 3
  • ctlnmihai
    Hamy n-are nimik de demonstrat.. e egal cu
    Alonso
    si e peste Massa
    3 6
  • Alexandra
    champ
    Lewis da, este, daca ar fi Kimi pe pista..abia astept sa se intoarca in 2011!
    6 4
  • ctlnmihai
    Alexandra
    hmm profiti de slabiciunea mea ptr. tine.. no comment ce raspuns diplomatic:)) din partea mea
    4 2
  • Alexandra
    @nihai
    Esti dragut:)..
    4 1
  • ...
    Da, Hamilton e foarte bun, dar Massa e in momentul asta no. 1 !!! Noapte buna.
    3 4
  • Alexandra
    @mihai
    Nu te cunosc prea bine ca sa spun asta dar, daca tii si tu cu Kimi atunci avem o "slabiciune" comuna;)
    3 1
  • sal
    ma lasatima cu alonso si cu toti astalati doar atat dau muie la ferrari pentru ce io facut la kimi nu merita sal tipe
    2 9
  • @91schumi06
    Ca Alonso nu e in galeria pilotilor exceptionali din istoria F1(Fangio,Ascari, Moss, Clark, Stewart,Lauda, Prost, Senna, Schumacher) e adevarat, dar sa spui ca e cel mai slab campion e o mare eroare.D.Hulme, P.Hill, M.Hawthorn, D.Hill,J.Button sau J.Villeneuve au fost cu siguranta sub el ca valoare.Eu il pun pe Alonso aproximativ pe acelasi plan cu Fittippaldi cu care se aseamana din mai multe puncte de vedere...
    4 1
  • Alexandra
    kimi
    Kimi este peste Alonso, Hamilton si Schumacher, dar nu a avut sansa.
    4 12
  • Alexandra
    Schumy
    Schumacher nu are nimic de exceptie. Daca nu se retragea Haki nu avea 7 titluri. De asemenea Villeneuve este peste Schumacher.
    5 11
  • @alexandra
    Si Steaua e peste Barcelona..
    13 1
  • Hamilton
    Pentru mine no. 1 e Lewis si e peste Massa si Alonso pana acum .
    3 8
  • @bernd
    =))
    Genial reply-ul.
    Aparent automarket a devenit un site plin de aplaudaci (ca sa nu va numesc fanatici) cu ochelari de cal. Scoteti-va capul din fund si lasati expresiile de "anu' asta LUAM amble campionate" , sau "Fernando e cel mai tare ever". Am un feeling ca incepeti sa ratati frumusetea acestui sport. Da , unii sunt mai buni ca altii , dar tocmai asta este farmecul .
    PS: Nu , nu sunt fan Ferrari , Da , nu imi place Hamilton , insa recunosc cand face o cursa buna. Gen astazi. De pe ~20 la start pe 5 la finish , e ceva. Valabil si pentru Massa si pentru Alonso si pt Button.
    De ani de zile n-am mai avut un campionat asa interesant si voi tot nu puteti sa treceti peste "M*** McLaren" si "Jos Ferrari". O dati in Click si Ciao :)
    10 1
  • ctlnmihai
    Vettel a castigat Marele Premiu al Malaeziei
    dap e no.1 dar nu ptr. multa vreme..un no.1 care e depasit in cusa aproape de fiecare data de catre Alonso sau mai rau de catre Hamy --acesta din urma distrandu-se cu Massa in Australia..Sunt piloti si piloti :) La ora actuala primii 3 piloti din sezonul actual sunt alonso hamy si Vettel .. ordinea nu conteaza .ei au adus spectacolul pe circuit nu Massa .. Mass
    a e putin mai bun decat Button in sensul ca e mai agresiv dar doar atat
    6 2
  • ctlnmihai
    *cursa
    4 1
  • nu are importanta ...
    Nu are importanta ce comenteaza unul altul pe aici, parca ati fi fanatici sau fratii unora dintre piloti asa-i aparati.
    IMPORTANT este sa fie spectacol pe pista, sa nu fie cursele plictisitoare ca anul trecut. Momentan anul asta merge mai bne, nu?
    Daca nu aveti prietene, nu cred ca este locul potrivit unde sa agatati...pentru unii dintre cei care-si fac veacul pe aici.
    3 4
  • apropo
    Apropo, Craiova este peste Barcelona!!!!!!!!!!!!!!!
    3 4
  • Villeneuve51
    rectif
    sa vezi
    2 2
  • @Villeneuve51
    :))),prietene,iti inteleg frustrarile.Ce ai vrea sa mai faca Schumacher la 41 de ani si dupa 3 ani de pauza?Crezi ca tu ai fi in stare de mai mult.Serios,voi astia de-l judecati pe Schumacher datorita rezultatelor de acum,inseamna ca nu aveti mai mult de 12 ani si ca nu l-ati urmarit pe Schumacher in perioada 1991-2006.Daca Schumi era cel mai norocos pilot din istorie,avea MAXIM 3 titluri mondiale,nu 7.Acum ce mari talente sun pe pista?Massa,Button,Hamilton,Alonso?Eu cred ca Schumi e cel mai mare ghinionist,daca ar fi sa judecam dupa problemele de la Spa '98,Suzuka din '98 si '06,sau dupa Silverstone '99.Pentru ca daca Schumacher nu era acrosat de Coulthard in Belgia si nu avea probleme la Suzuka,lua titlul si in '98,daca nu-si rupea piciorul la Silverstone,mai luat si atunci un titlu,iar daca nu abandona la Suzuka,in 2006,mai lua si atunci un titlu.Asa ca tu esti esti cel care nu judeca cu creierul.In viata nu se traieste cu "daca",dar Schumi a demonstrat ca este cel mai talentat pilot din istorie,altfel nu i-ar fi facut Ferrari o masina imbatabila.
    2 7
  • @91schumi06
    Gilles a fost un pilot f spectaculos, in genul lui Bernd Rosemeyer sau Tazio Nuvolari si singurul la care a tinut Enzo, dar la fel ca si in cazul lui Senna moartea a creat o aura legendara in jurul sau.
    5 1
  • Villeneuve51
    @91Schumi06
    Valoarea lui Schumacher abia acum iese cu adevarat la lumina. In compania noii generatii de piloti. Nu am nicio frustrare, urmaresc F1 cand tu aveai treaba prin grupa mare la gradinita. Daca esti fan Schumacher frustrarea o vei avea tu, urmareste cu atentie ce-i va face Rosberg. Nu vb de Vettel Hamilton Alonso Button Kubica.
    8 4
  • Villeneuve51
    secund
    Vom vedea daca stie sa fie locotenentul lui Rosberg.
    7 4
  • f1racing
    din pacate, in F1 actual, trist si adevarat ...
    @Alexandra1710 -"Raikkonen,a luptat pentru singura victorie a echipei din sezonul mentionat,fara sa tina cont de faptul ca urma sa fie dat afara din cadrul echipei pentru a face loc lui alonso si banilor pe care acesta ii implica :)"

    Aici ai pus punctul pe "i". Nu Alonso a venit la Ferrari....Santander a venit la Ferrari. Alonso e partea secundara, practic o banala clauza din contractul Santander-Ferrari.
    5 6
  • Alexandra
    f1racing
    Ai mare dreptate. Cu Kimi Ferrari ar fi avut alta fata in aceste 3 curse. Este pilotul care a facut prea multe deja pentru un Ferrari care nu mai merita sa castige nimic.
    6 6
  • Vettel campion mondial !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    6 3
  • ...
    @all. degeaba zicem noi ca massa este rau, ca l-a tinut pe alonso in spate si acesta a pierdut mult timp. massa nu a castigat nici o victorie anul acesta, iar dupa 3 curse este pe primul loc. asa ca...n-are rost sa mai discutam.
    6 2
  • buna
    Una din regulile de baza in forumla1,este sa iti bati coechipierul,iar dupa daca se poate restul pilotilor.Fiind spusAcestea fiind spuse,sa ne uitam la ce coechipieri a avut Schumacher,de-a lungl istoriei,si ce coechipieri au avut Senna,Vlleneuve,D.Hill,etc!!abia atunci putem judeca valoarea unui pilot!Iar la Schumacher,nu este prea mare avand in vedere ca in Australia nu a putut depasi un Virgin timp de 1-2 ture,iar de Jaime Alguersuari,nu a trecut mai bine de 18 tururi,asta spune multe!Si sa nu-mi spuneti ca e batran,are 41 de ani,nu s-a obisnuit cu masina si alte povesti din astea,pentru ca la cat il platesc Mercedes,trebuia sa fie constant peste Rosberg!!!Ar fi fost vai si amar de Schumacher cu aceasta concurebta in anii 2000,nu cred ca ar mai fi luat mai mult de 1-2 titluri!!!
    7 5
  • mad79
    mad79 tin sa-ti multumesc in numele tuturor utilizatorilor de pe acest forum pentru minunata treaba pe care o faci amuzandu-ne cu ineptiile si previzunile tale despre detinatorul celor mai multor recorduri in formula 1.
    nici senna , nici hill si nici macar tu nu ai cum sa alterezi ceea ce reprezinta M. Schumacher pentru formula 1 .
    4 6
  • :))))
    Ok,deci toata lumea are ce are cu Michael.Acum vine si intrebarea: CE aveti cu el,fratilor?Eu nu mai inteleg,vreti sa fie cel care ne va demonstra ca nu suntem singuri in Univers,ce trebuie sa mai faca acest om?Are 7 titluri mondiale,are nenumarate recorduri,este unuldintre cei mai mari sportivi din istoria sportului,daca nu chiar cel mai mare,ce trebuie sa mai faca?Voi il acuzati ca nu castiga acum?Dar Rosberg ce mari rezultate are cu masina asta?Bun,a prins un podium ieri,dar in rest?Stati voi linistiti,ca aia de la Mercedes nu pun botul la ce spune presa,iar Schumacher va alerga pana-n 2012,si macar un titlu tot va mai castiga,si tot va face 100 victorii,asa ca vedeti-va voi de treaba voastra.Ramaneti cu Hamilton si cu Alonso,ca Schumacher se descurca el...si hai sa va mai zic o chestie...va cam agitati degeaba,Schumacher se plimba pe circuit ca un pensionar,ia cateva milioane de euro,iar voi treceti pe langa o vitrina si inghititi in sec.Judecati si voi si veti vedea de ce chiar nu puteti sa comentati nimic despre acest om si sportiv.
    6 6
  • @91Schumi06
    Bun! Spui ca Schuni e pensionar , ca ia cateva mil. de euro , ce etc....si noi ne plimbam pe langa vitrine....DAR TU?!? Accepta realiatea! Schunacher se da in F1 pentru placerea lui de a fi...scuza-ma PENIBIL! Nu o sa aibe rezultate si el o stie prea bine! De crezi ca tu esti mai realist ca altii? DA este cel mai titrat(a fost activ) acum GATA! Sau tu esti vreo mare sansa in F1 si noi nu stim? CHILL OUT! Te trezesti vorbind?
    5 8
  • Paste
    Ce caraghiosi sinteti cind vorbiti de piloti ca Senna si cei din vechile generatii !!!Habar nu aveti dar trancaniti vrute si nevrute.Fiecare pilot care a fost campion mondial a avut curse memorabile ,curse mai slabe ,curse norocoase sau curse in care ceilalti se dadeau la o parte ca sa cistige ei.Pentru cei mai tineri i-as sfatui sa se uite mai des pe You Tube la filmele cu F1 si apoi sa vorbeasca despre cit de buni erau fostii campioni.Din pacate a disparut ideea de ,,gentleman" fiind permis aproape orice.Pentru ca sint Sfintele Sarbatori de Pasti va recomand-decenta domnilor.Salut de asemenea aparitia in forta a lui Mirciulica.
    6 1
  • Mda
    Asta e si ideea,si nu inteleg de ce se agita unii p-aici.Schumacher stie ca poate deveni penibil,dar o face din placere,din pasiune.El nu s-a impacat niciodata cu ideea ca a trebuit sa renunte la F1.Nu mai are nimic de demonstrat,a facut-o vreme de 16 ani...dar lumea nu intelege si-l acuza ca a reveint.El a revenit pentru ca asta-i place sa faca,drept dovada nici nu-l mai intereseaza rezultatele.Dupa Monaco 2004 l-ai vazut la feld e relaxat cum era ieri?
    2 4
  • OK
    Asta e si ideea. Nu stiu cati dintre noi putem avea sansa incredibila a lui Schumi. El chiar o face din pasiune. Si mie si cred ca si multora de aici , ca d-aia postam si urmarim cu ardoare acest mare circ, ne-ar placea asa ceva. Il respect pe Schumacher(chiar daca nu mi-a placut never de el ca si sportiv) dar asta nu inseamna ca trebuie sa il vedem ca pe o mare revenire , nu? Si chiar nu va mai fi! Asta e! Live sucks! Un nume mare n-o sa mai aduca vreodata gloria(cel putin in cazul lui)! Si apps: sunt contra ferrari din orice pozitie(cred ca din cauza "mecanicului" de Bernie). :D
    2 5
  • @ Automarket
    Acordul Renault-Nissan - Daimler AG va fi semnat miercuri 7 aprilie 2010 la Bruxelles
    http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100405/COPY/304059938/1193
    2 1
  • @ Automarket
    Audi R15+
    http://www.autoblog.com/2010/04/05/audi-r15-shows-off-its-new-duds-ahead-of-race-debut/
    2 1
  • trabant
    dobitoci
    Eu vad un amalgam de dobitoci mioritici pe forumul acesta. Desteapta-te romane... cantati degeaba imnul tarii. Mai iesiti si voi putin din tara asta, dar nu la furat, ci la o facultate ca avem o tara retardata, iar forumul devine un talcioc in care "profesionistii" motorsport-ului dicteaza valoarea pilotilor.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru