Vettel a câştigat Marele Premiu al Spaniei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 22.05.2011
Sebastian Vettel a obţinut la Barcelona a patra victorie în cinci etape după o luptă echilibrată cu Lewis Hamilton. Podiumul a fost completat de Jenson Button.

Marele Premiu al Spaniei a oferit fanilor Formulei 1 o nouă doză de spectacol, în care lupta pentru victorie s-a dat până în ultimul tur, iar numărul depăşirilor a fost net superior celor din cursele precedente de la Barcelona.

Chiar dacă a avut un start relativ modest în care a rămas pe locul doi după ce a fost depăşit de Fernando Alonso şi l-a devansat pe Mark Webber, Sebastian Vettel a avut o revenire spectaculoasă la capătul unei strategii cu patru opriri la boxe. Pilotul echipei Red Bull i-a depăşit într-un singur tur pe Button, Massa şi Rosberg la revenirea după primul pitstop, iar în turul 20 l-a devansat pe Alonso, înainte de a reveni pe traseu pe prima poziţie în faţa lui Hamilton la capătul ultimei intrări la boxe din turul 49.

Deşi s-a menţinut la mai puţin de o secundă în urma lui Vettel pe parcursul ultimelor 10-15 tururi, Hamilton nu a fost capabil să lanseze atacul decisiv pentru victorie şi a fost nevoit să se mulţumească cu locul 2, însă performanţa să reprezintă un pas înainte pentru McLaren.

Jenson Button a ocupat ultima poziţie pe podium datorită unei strategii inspirate cu numai trei opriri la boxe, reuşind astfel să facă uitat startul dezamăgitor în care a coborât de pe 5 pe 10. Pilotul echipei McLaren a recuperat câteva poziţii după prima serie de opriri la boxe a rivalilor, iar după intrarea din turul 49 şi-a asigurat locul trei.

Plecat din pole position, Mark Webber a ratat complet startul şi a fost depăşit de Vettel şi Fernando Alonso, iar în turul 10 a pierdut o nouă poziţie în faţa lui Hamilton la prima intrare la standuri. Australianul a avut un duel roată la roată cu Alonso pe linia standurilor pentru locul patru, pe care l-a obţinut însă la ultima intrare la boxe din turul 49.

Astfel, Alonso a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul 5, în ciuda faptului că a avut un start excelent de cursă.

Pilotul Scuderiei Ferrari a devenit lider în primul viraj după ce a plecat de pe locul patru şi i-a depăşit succesiv pe interior pe Hamilton, Vettel şi Webber, după ce iniţial încercase o manevră similară pe exterior. In mod ironic, desi parea favorit la victorie dupa start, spaniolul a fost depasit cu un tur din urma de Vettel si Hamilton cu numai doua tururi inainte de final.

Mercedes GP a obţinut locurile şase şi şapte prin Michael Schumacher şi Nico Rosberg. Plecat de pe locul 10 al grilei, septuplul campion mondial a câştigat patru poziţii la start şi a rămas permanent în faţa coechipierului său, pe care a reuşit să-l învingă în premieră în acest sezon, în ciuda eforturilor lui Rosberg de a-l depăşi.

Locul 8 i-a revenit germanului Nick Heidfeld, care a reuşit să câştige astfel nu mai puţin de 16 poziţii fata de locul 24 de pe care a plecat în cursă. Pilotul echipei Renault a intrat în puncte doar spre finalul cursei, datorită unei strategii cu numai trei opriri la boxe. Între timp, Sauber a reuşit o nouă dubla clasare în puncte prin Sergio Perez şi Kamui Kobayashi, care au terminat pe 9 şi 10.

Marele Premiu al Spaniei a consemnat doar trei abandonuri: Vitantonio Liuzzi (Hispania), Heikki Kovalainen (Lotus) şi Felipe Massa (Ferrari), ultimii doi la capătul unor ieşiri în decor. Cel mai bun timp în cursa a fost realizat de Lewis Hmailton, care a fost cronometrat cu 1:26.727 în turul 52.

 

Spania - Rezultate cursa

Pos Driver Team Time
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1h39:03.301
 2.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +     0.630
 3.  Button        McLaren-Mercedes           +    35.697
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +    47.966
 5.  Alonso        Ferrari                    +     1 lap
 6.  Schumacher    Mercedes                   +     1 lap
 7.  Rosberg       Mercedes                   +     1 lap
 8. 
Heidfeld Renault + 1 lap 9. Perez Sauber-Ferrari + 1 lap 10. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 lap 11. Petrov Renault + 1 lap 12. Di Resta Force India-Mercedes + 1 lap 13. Sutil Force India-Mercedes + 1 lap 14. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 lap 15. Maldonado Williams-Cosworth + 1 lap 16. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 2 laps 17. Barrichello Williams-Cosworth + 2 laps 18. Trulli Lotus-Renault + 2 laps 19. Glock Virgin-Cosworth + 3 laps 20. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 3 laps 21. Karthikeyan HRT-Cosworth + 4 laps Fastest lap: Hamilton, 1:26.727 Not classified/retirements: Driver Team On lap Massa Ferrari 60 Kovalainen Lotus-Renault 49 Liuzzi HRT-Cosworth 29 World Championship standings, round 5: Drivers: Constructors: 1. Vettel 118 1. Red Bull-Renault 185 2. Hamilton 77 2. McLaren-Mercedes 138 3. Webber 67 3. Ferrari 75 4. Button 61 4. Renault 46 5. Alonso 51 5. Mercedes 40 6. Rosberg 26 6. Sauber-Ferrari 11 7. Heidfeld 25 7. Toro Rosso-Ferrari 6 8. Massa 24 8. Force India-Mercedes 4 9. Petrov 21 10. Schumacher 14 11. Kobayashi 9 12. Buemi 6 13. Sutil 2 14. Di Resta 2 15. Perez 2

Comentarii (87)

  • Bogdan
    Intensa cursa
    Nick Heidfeld este omul zilei. A plecat de pe ultimul loc.
    Frumoasa lupta la varf.
    Pacat de Webber.
    Oare la Mercedes au fost ceva indemnuri de la boxe? Parca nu, dar totusi ... Sigur nu ?
    Frumos startul lui Alonso si al lui Michael.
    As fi curios sa il vad pe al lui Heidfeld
    24 3
  • Frumoasa cursa! Bravo Hamilton! De laudat Vettel pentru rezistenta opusa in ultimele tururi. McLaren sunt singurii care le pot pune presiune celor de la Red Bull:)
    25 14
  • Bine Vettel
    BINEEE VETTEEEEEEL!!!
    19 8
  • Schumi
    O spun fara nici un fel de retinere, daca ar fi avut macar Ferrari-ul lui Alonso cred ca s-ar fi batut acolo sus. Daca ar fi avut Red Bull-ul lui vettel nu vreau sa ma gandesc, dar cred ca am fi asistat la victorii relaxate si lejere. Mercedes e la ani lumina in urma RBR si McLaren.
    28 25
  • F1
    Bravo Vettel, Hamilton e singurul care poate sa-i faca fata a stat aproape se vede ca cele 2 echipe Red Bull si McLaren sunt cele mai tari dupa locul 4 restul la 1 tur diferenta... bravo Red Bull si McLaren
    18 12
  • hakkinen
    deja-vu duel Senna-Mansell
    Pentru cei care mai tin minte:am mai vazut duelul acesta intre un pilot genial si unul cu masina mai performanta (Williams-Renault).
    Felicitari Hamilton ! dar Vettel a ucis deja campionatul.
    14 16
  • Bogdan
    Nu te grabi
    Asa au aratat lucrurile in cursa asta. Vedem ce se va intampla mai incolo.
    9 6
  • Button ?
    Felicitari celor de la McLaren care au reusit sa ruineze sansele la victorie ale lui Button. Cu toate ca inainte nu a mers ei insissta fapt ce ma face sa cred ca de fapt il protejeaza pe Hamilton de prezenta incomoda a unui coechipier cel putin egal. Azi Alonso a facut mult ca Vettel sa nu poata fugi in zare. Ferrari atata poate, McLare atata vrea asa ca Vettel va fi campion.
    Quick Nick a fost senzational !
    18 18
  • Simona
    pacaliciu ne-a facut figura azi:))
    3 24
  • Spania
    Bravo ALONSO & HAMILTON..pacat ca nu a putut trece de Vettel :(.Frumos Heidfeld..devine plictisitor campionatul.....
    Trebuia ucis taurul da poate la Monaco !:D ...Vrem friptura de redbull!!:D
    27 10
  • @Bogdan
    ma refeream la cursa asta eu zic ca Vettel va lua camionatul ... Red Bull sunt altceva sper ca McLaren sa le faca probleme in continuare...
    13 12
  • ALONSO&Ferrari
    pacat de Alonso... masina ferrari doar atat poate...momentan.
    Sper ca vom mai vedea curse ca cea de azi, in care si lti piloti ajung pe primul loc.
    Bravo Vettel, Hamilton...Heidfeld
    22 6
  • Bogdan
    Massa iesire in decor ?
    Hei,hei ... nu ne-am uitat la aceeasi cursa? Massa a abandonat. A iesit in decor pentru a-si parca masina.
    Daca era ceva de adaugat pe tema asta era cauza abandonului sau.
    Afirmatia facuta nu-si prea are locul pe site-ul asta. Merge bine in alta parte a presei, dar nu aici. Va rog frumos, atentie !!!!!
    15 6
  • Alonso
    Arta si clasa in START-nu are masina omul!!E clar!!
    25 10
  • Espana
    Inamicul numarul unu McLaren...
    17 4
  • Bogdan
    Uaaaau! Shumi interviu la BBC
    Pentru prima data anul asta cei dela BBC i-au solicitat si au transmis un interviu cu Shumi la finalul cursei. Bravo lui.
    Din pacate, atat el cat si Alonso au remarcat incompatibilitatea ambitiilor lor cu performanta masinii pe care au condus-o.
    Ma intreb oare ce o avea Rosberg de spus. Cred ca spumega de furie. A fost mai rapid ca Schumi astazi, dar nu s-a pozitionat la fel de bine la start, unde a si pierdut pozitia in fata lui. :-)
    27 1
  • cursa
    O cursa cu final asteptat in ceea ce priveste Red Bull si Mclaren. Cel mai frumos start din ultimii ani, imi pare rau ca Fernando nu are monopostul potrivit in acest moment. Webber si Massa dezamagitor, Massa insa nu are masina. Inca 2 victorii in contul lui Vettel si putem inchide titlul la piloti:)
    27 2
  • Alonso
    Felicitari Fernando Alonso! Fenomenal startul si prima parte a cursei! Felicitari Hamilton pentru presiunea de pe final. Vettel, sa-i pupe talpile lui Newey.
    25 11
  • ctlnmihai
    Vettel a câştigat Marele Premiu al Spaniei!
    Bravo Mclaren ,Bravo Hamilton - o cursă superbă din nou ,Bravo Button..
    11 9
  • Felicitari Vettel pentru victoria muncita. Felicitari Hamilton. E singurul care ii mai pune probleme lui Vettel. Alonso a plecat bine, masina parea destul de rapida, dar nu a putut face fata o cursa intreaga. Massa il mai scoate basma curata pe Alonso pentru ca este clar ca nu si-a revenit dupa accident si nici nu o va mai face. La orice echipa merge va fi surclasat poate mai serios de coechipier. Nu cred ca este fidelitate din partea echipei sa-l pastreze. Este ceea ce ei cred ca au nevoie. Numai ca le strica imaginea in ce priveste adevaratul potential al monopostului ....
    Cred ca noua generatie de piloti este instalata deja "la putere".
    8 15
  • salutare
    @popicul
    pilotul alege singur strategia in functie de start!A plecqat de pe 10,in finalul primului tur,asa ca locul 3 este fenomnal ce a reusit,incomparabil cu ce a reusit Heidfeld care s-a batut cu cei de la'coada cursei"!Jos palaria si ptr startul lui Schumi si al lui Alonso,pacat ca la spaniol nu a durat forma buna a monopostului ca in primele tururi.
    Cu mai putine depasiri ca in Turcia,dar cu rezultate imprevizibile la top.
    Pacat ca nu se schimba castigatorul.
    Incaa odata s-a dovedit ca Mclaren este singura care se poate pune cu RBR in cursa!
    Ce galerie a avut Alonso ,ca mai sa acopere sunetul motoarelor in primul tur!
    Si sa mai ziceti ca Button nu este un pilot agresiv!Mai ales cand a trecut de Webber si Alonso,a fost superb!!!!!
    23 1
  • Bogdan
    doar alte trei masini in acelasi tur cu castigatorul ....
    Vettel 1, Hami doi
    Doi ciobani
    Si restul ... oi
    6 24
  • ctlnmihai
    Hamilton ,Button,Webber investigați pentru depășiri sub yellow flag
    Dar chiar dacă vor primi 20 de secunde penalizare ,își vor păstra rezultatele
    7 7
  • ati vrut spectacol ?
    ati vazut care a fost cel mai spectaculos moment al cursei in opinia comentatorilor .... - Alo care a condus cursa la start prins cu un tur si depasit.
    E meritul lui Vettel si al lui Ham care au tinut un ritm foarte ridicat toata cursa.
    14 15
  • Vet
    Brava Vettel! Campionul mondial 2011! Meclada se poate obisnui cu locul 2 la constructori. Mi-a placut Schumacher in buna revenire de forma. Macca in nota masinii Ferrari. Renault, cu toata inovatia lor sunt departe. Startul incendiar la fel si finalul. Pirelli isi face treaba chiar daca e fortata toata povestea.
    17 12
  • Meclada locul doi. Dar la sub 1 sec. Ferrari?
    8 14
  • cum spuneam
    Alonso imi confirma banuielile ...
    6 14
  • Alonso desi a terminat pe 5 dar probabil va fi votat omul cursei asa cum s-a intamplat si in Turcia. Start si fastes lap. Ferrari trebuie sa imbunatateasca rapid.
    18 6
  • si din partea mea e omul cursei .... tot asa in continuare! Start si -1 lap.
    Fastest lap => masina merge !!! Pacat de ea ca nu are cine sa alinieze tur de tur cat se poate de fapt ...
    6 17
  • tendinta este ca in motomondial. Lupii tineri ii halesc pe veterani
    4 12
  • webber
    dezamagitor pentru el, dar mai dezamagitor a fost strategia, pe care a ales-o RBR pentru el, e bun pentru pilot nr 2, chiar daca o sa fie in fata lui vet o sa faca cei de la rbr o strategie sa iasa in spatele acestuia, mclaren in cursa sunt buni, iar ham daca nu ar topi asa tare gumele ar avea sanse mari, alonso a facut spectacol si m-am bucurat la start crezand ca va anima si el cursa dar la un tur nu ma gandeam, slab si el quik nik a facut o cursa buna si astept de la renault mai mult, in rest la toti numai bine
    15 2
  • Lucrurile in F1 se pot schimba rapid. Inclusiv pentru Mclaren. Mai sunt destule curse si nu e obligatoriu sa termine pe 2. Anul trecut Ham era primul pe vremea asta si a terminat campionatul cu sosetutele pline de nisip. La Monaco Alonso are o sansa foarte buna la victorie chiar daca are o masina inferioara.
    22 6
  • Alonso nu are cu ce. Pacat, masina face diferenta azi si nu pilotul. Oricum cred ca este aiurea chestia cu DRS sa il acticeve doar cel din spate, adica ala este in avantaj. Un fel de depasire fortata atata vreme cat cel din fata nu poate activa.
    16 6
  • O cursă palpitantă cu un final oarecum aşteptat. Bv Vettel, păcat de Webber
    14 3
  • Frumos ... dar nu ca in Turcia:))
    Cursa de azi a fost interesanta in prima parte, cand cei 4 piloti (Alonso, Vettel, Webber si Hamilton) mergeau in mai putin de 2 secunde. Apoi cursa si-a pierdut din intensitate, doar "duelul" Vettel-Hamilton mai trezind ceva interes. De remarcat doua aspecte:
    1. diferenta mica in cursa intre Red Bull si McLaren, asta dupa ce in calificarile de ieri acea secunda deja stabilea deja echipa ce va castiga cursa. Intersant ca Hamilton s-a calificat la 0.98 in urma lui Webber, insa in cursa, dupa 66 de ture au fost doar ceva mai mult de jumatate de secunda.
    2. startul perfect al lui Alonso, insa din pacate pentru spectatorii prezenti azi pe circuit de catalunya si suporterii Ferrari, pilotul spaniol a fost depasit cu 1 tur atat de castigatorul cursei cat si de ocupantul locului doi. Foarte rusinoasa aceasta contra-performanta pentru echipa de la Maranello.

    Din pacate constat aceleasi numeroase mici greseli ale comentatorilor Digi (numar de intrari la boxe ale lui Button, duelul Schumacher-Rosberg, pozitiile pilotilor in clasament etc). Sper la o mai mare atentie pe viitor.
    30 0
  • yep. Foaaarte rusinos!!
    7 14
  • Pleaca in tromba, face fastest lap, dar nu are masina !!?? ... Pai sa nu-ti vina sa-i plangi de mila ?
    8 14
  • ha la butoane
    Oare cate butoane ii trebuie lui ha ca sa-l intreaca pe Vettel? Albastru galben...oare ce urmeaza? O flacara mov si vreo 2 vrajitoare ca sa se imbolnaveasca Newey. Ce s-a mai jucat Vettel cu celticul, cand cu kers, cand fara kers. Total!
    17 12
  • A fost superb Fernando :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Jur ca nu mai am nevoie de nici un campionat daca pot servi in fiecare cursa o depasire cu un tur din urma a marelui Fernando :)))))))) Am ras de m-am pisat pe mine cand Lewis a trecut pe langa el ca pe langa un tractor cu pana pe dreapta :)))) Jubileaza acum fanii Ferarri :)))
    11 29
  • McDonald_Mircea_1900toamna
    stii bancul cu bufnita?
    2 0
  • unii au treaba cu butoanele
    altii au treaba sa joace in "liga a 3" :))) deoarece cu siguranta au fost retrogradati din liga 2 de Renaul si Mercedes :)))))))))))). era greu sa treaca pe un circuit ca la Barcelona de Vettel, dar ce mai conteaza cand marele Fernando este depasit din urma si ridiculat in forma cea mai pura sa ii iasa formula 1 pe nas. De la Lewis pentru Fernando cu dedicatie: 1 TUR DIN URMA :))) Sa fim si poetici: " pe masina lui scria/ fost-am ajuns cu tur din urma asa/" cineeeeee.....oare cineeeeee..... a fost umilit, distrus, ridiculizat?? :)))))))
    12 27
  • Mclaren_Mircea_1984
    Ia-ti niste scutece:), la urmatoarele curse sa mananci corespunzator ca sa iasa solida chestia aia cand o sa te treaca din nou...de data asta de necaz;)
    23 8
  • *ridiculizat
    .....
    7 18
  • nu inteleg ce aveti de castigat cu astfel de comentarii...est evident ca cei mai buni piloti sunt hamilton, alonso si vettel (chiar in aceasta ordine cred eu...)
    0 0
  • s-a "intrecut" si Alonso cu baietii cateva ture. Dupa care s-a dus la culcarica ...
    10 14
  • Cand s-a trezit nu-i ieseau nr. de ture la socoteala ..
    10 14
  • pt comentatorii digi sport - inainte de a afirma ca vettel este cel mai bun pilot ar trebui sa va puneti intrebarea cam ce ar face di resta daca ar fi la red bull (avand in vedere ca l-a batut in F3 pe neamt) si cum ar fi campionatul daca hamilton sau alonso ar fi la austrieci iar vettel ar pilota un McLaren sau un ferrari... si apropo, am urmarit aceasta cursa paralel pe digi si pe RTL klub iar postul romanesc era in urma cu vreo 45 secunde...
    2 0
  • Credeam ca mai rau ca la Abu Dhabi nu poate sa o comita. Ba se poate..
    Si cand te gandesti ca l-au creditat pana in 2016 ...
    8 14
  • E mare dragostea la Ferrari. Dar mi-e ca in seara asta se lasa cu paruiala ....
    9 15
  • hellboy
    @McLaren.....
    Cu tot respectul pentru cursa facuta de Ham-Ham al vostru, dar nu e cam batator la ochi faptul ca Button e cam tinut in spate de echipa(parerea mea)?
    Nu-s fan Alfonso, dar sa recunoastem faptul ca depasirile de la start pe care le-a facut spaniolul au fost cel putin fenomenale, lucru de care ma indoiesc sa fie in stare Hamilton.
    Masina Ferrari e mult in spatele celor de la RBR sau McLaren atat e tot.
    Ceea ce vad eu ingrijorator pt Ferrari, e faptul ca masina merge bine pe prima parte a cursei, dar pe masura ce pierde`n greutate, isi schimba foarte mult comportamentul pierzand aderenta pe zonele virajate.
    Nick a fost fenomenal, nu Vettel, Hamilton sau Alonso(cu exceptia startului).
    Forzza Rossa
    13 11
  • helltoy
    asta era deci. Nu mai atarna benzina, isi pierde Alonso competenta
    7 7
  • Fanii ham nu vor sa observe, dar Button cu un start bun castiga cursa. Ham inca are noroc cu ghinioanele lui Button. Se sparg astea mai tarziu.
    11 8
  • NkG
    Ma bucur ca vorbesti singur, te votezi singur..ce frumos spectacol ne oferi! Meriti un blog! Scrii mult si bine.
    9 3
  • In sfarsit cineva care pune punctul pe i. Ne incanta si face spectacol fara DRS si Kers. E chiar mai bun decat Hammy! Exceptional, ce useri avem anul asta!Next generation!
    9 3
  • nr tururi
    la boxele lui alonso crek era roberta anastase ca nu a numarat bine nr de tururi :)))
    3 7
  • Iar ai aparut tipule? Tip ce converseaza cu sine, cu multe ID-uri.
    Logat:
    F1-zone
    F1-Racing
    Bishuc
    bula_motorshow
    RCZ

    Nelogat ... cam 70% din ce se posteaza anonim
    ps: inainte sa trancani ca mi se pare, gandeste-te ca poate exista posibilitatea sa ma asigur de asta.
    7 7
  • Pe mine nu m-ai nimerit, geni-ule:)..mai zi-ne ceva de Alonso;)
    8 6
  • @F1-Racing & co.
    ba te-am nimerit "geniule". Credeai ca nu stiu? Ti-am spus doar sa nu trancani ..
    Doar pe aceasta pagina, nelogat: Bogdan, Simona, jan, hellboy, Torok, NGK (anonimul)

    Hai, nu mai sare nimeni ca "nu l-am nimerit"? Doar am spus ca nu este vorba de nimereala ... "geniule"
    5 7
  • Cum comentati posibilitatea discutata la modul cel mai serios potrivit unor surse britanice. Ca Hamilton sa evolueze pentru Calutul Cabrat? Sa nu uitam ca si Domenicalli ar cam fi insinuat asta, au fost multe discutii si se zice ca anunt s-ar face la Monte Carlo.
    2 7
  • ai un limbaj Simonico .....
    4 7
  • ctlnmihai
    Hamilton favorizat Button
    Nu știu dacă Hamilton e favorizat de Button ,dar eu cred că pentru cineva care a luptat de la egal la egal cu un dublu campion mondial și aici mă refer la Fernando Alonso, încă din primul an de F 1 , Button este un adversar mai accesibil ,zic eu..
    5 6
  • Ham la Ferrari?
    cum dom'le deja se indoiesc de competentele lui Alo? sa fie 2016 muuult mai devreme?
    7 6
  • esti un user caruia ii pasa!
    Tocmai ca nu e vorba de nimereala..punem pariu ca dai in gropi? Nu din prostie, doar din prea multa..nimereala:). E amuzant oricum sa te vad jucand baba-oarba-LOL...un lucru e sigur. Cel putin cativa useri se amuza bine citindu-ti capodoperele(LOL)
    7 5
  • @F1-Racing & co.
    te chinui de pomana .... mai bine alt ID
    4 8
  • NGK
    Hop, inc-o gropita..:)..nu te doare?(LOL)-Nu vrem sa te accidentezi, avem nevoie de tine, cine i-ar mai face rating lui Alonso si implicit acestui minunat site? Cu finete si sensibilitate si, mai ales, nu te enerva.
    9 5
  • PUFF PUFF!
    asta-i travestit fratilor,nu va mai luati de el(f1-racing,marius,bishuc....SIMONA)
    2 7
  • acelasi stil "inimitabil" a la Cluji, no?
    ps: acest LOL e pus la deruta, ha?
    2 8
  • Eu sunt din Baia Mare, daca vrei te invit la mine. Iti las toate coordonatele necesare. Vii in Maramures, te duc peste deal si-ti arat frumusetile patriei:). Poti sa-l iei si pe PUFF-crash ca am gabaritul potrivit pentru amandoi;) -cu ocaia asta te invat si gramatica;)
    9 4
  • NGK si..
    Fratiorul tau de gen "feminin" crash are nevoie de tine, indrazneste, nu fii vexat..eu va las, sa va iubiti in continuare Daca aveti nevoie de tun stiti pe unde ma gasiti. Rezolvam, fericitilor. @(NKG)Vocabularul tau evolueaza, nu te opri aici:)...(3 puncte)
    7 5
  • ctlnmihai
    @crash4
    Iep, uite femeia! Pe bune sau travesti?As vrea sa te cunosc...lumea stie de ce...
    1 0
  • In afara de victoria lui Vettel, unde nu mai avem ce discuta... E de apreciat efortul lui Alonso. Cu o masina atat de slaba, omul asta merge mereu peste limite si reuseste sa se mentina in primii 5, altfel nu ar intra in top 10 cu monopostul pregatit de Ferrari. Alonso merge mereu peste limite, mai mult decat oricare alt pilot ce participa la curse. Nu inteleg ce naibi fac italienii astia de nu aduc masina aia la start... dar si cand vor pregati masina, poate anul asta, poate la anul, va incepe dominatia lui Alonso fara discutii.
    Webber DEZAMAGITOR! Ar trebui sa se lase de pilotat. Un Schumacher in locul lui Webber il facea praf pe Vettel, nu mai vorbim de Hamilton, Alonso care sunt mult mai tineri decat Schumi si l-ar fi batut lejer pe Vettel. Cand ai masina ca a lui Sebi, orice depasire e o simpla formalitate. La Button am anticipat bine, locul 3, exact ceea ce merita si poate. Nick a facut o cursa mare, bravo lui! Massa sa isi caute echipa!
    9 6
  • Alonso
    Ce ofticati sunt astia pe Ferrari si Alonso. Il critica pe Alonso de parca ar avea o super masina si nu face treaba. In momentul de fata un pilot bun este ala care are o masina proasta si face imposibilul. Masina face 70 la suta in ziua de azi. Cine este ofticat nu vrea sa inteleaga ca difrenta dintre R&B, Meclaren si Ferrari este foarte mare. Ferrari nu au masina buna, au folosit tunelul de vant Toyota, dezinteres total.
    7 3
  • @F1-Racing & co
    da, cam asta esti, ce si cum postezi vorbeste despre tine .... Nu te poti opri, te-ai dat in stamba si cu "cel mai ascuns ID". Sigur faci praf si urmatorul nou ID.
    3 3
  • Alonso
    stati fratilor ca acum am vazut. Daca Ferrari scoate fastest lap, nu cred ca e masina chiar proasta.
    3 4
  • formula 1
    FERARI
    poate nu ati observat ca alonso a mers jumate din cursa pe pneuri super hard
    1 1
  • Hamilton
    @ctimihai
    Daca ti-ai facut un cont dupa ce ai fost banat nu inseamna ca lumea nu te cunoaste. Naravul te da de gol. Vrei sa-ti speli vechiul brand si l-ai inventat pe nkg. Pot sa-ti dau citate din textele tale ca sa vezi ce limbaj folosesti fata de alti useri. Nu pune in carca cuiva ceea ce faci dumneata "domnule". Indiferent ce nume o sa porti tot mamaliga mananci. Ai un limbaj de mahala si te caracterizeaza.
    3 1
  • nare importanta
    prostie
    oare cand se va trezi si administratorul site-ului ca ar fi recomandat un moderator la aceasta rubrica???
    cat timp apar comentari puerile cam dispare farmecul sa citesti si comentariile la locul lor care nu sunt putine.
    ALO REDACTIA UN MODERATOR CARE SA TAIE SI SA SPANZURE LA TOTI NEAVENITI CARE INJURA SI SUNT PREZENTI DOAR DE DRAGUL DE A COMENTA.
    2 0
  • Voi sigur ati vazut cursa?
    Cel mai rapid tur e realizat de hamilton cum scrie in text...ce e sub clasamentul cursei e gresit. Cel mai bun tur al lui alonso a fost 1'28.737.
    @NKG - ura ta pt alonso e dusa la etrem...poate nu e cel mai bun pilot, dar daca ar avea cea mai rapida masina sigur nu era intrecut cu un tur.
    @Daniel - te rog sa modifici daca am dreptate sau sa ma corectezi daca gresesc.
    http://www.f1sa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=29246:f1-2011-spain-ferrari-barcelona-formula-1-sunday-report&catid=1:f1&Itemid=157
    5 1
  • @bobby
    de acord cu tine - Alonso nu e cel mai bun pilot. Si da, cu cea mai buna masina nu ar fi fost intrecut cu un tur. Dar daca ar fi castigat ... depinde de ce coechipier ar fi avut. Tocmai pentru ca, asa cum ai spus, nu e cel mai bun.
    N-a fost cea mai buna masina Ferrari, dar nici atat de proasta incat sa fie intrecut cu un tur. Vettel si Ham s-au determinat unul pe celalalt sa pastreze un ritm ridicat. Si Button si Webber au ramas in urma. Asta si pentru ca acestia din urma au gestionat ceva mai putin bine situatiile cu pilotii intarziati. Faptul ca Alonso a fost depasit cu un tur (plus ceva secunde) a fost din cauza ca primii doi au fost foarte rapizi iar Alonso nu a mers destul de bine. Iar chestia ca Alonso depaseste limitele ... nonsens.
    ps: nu il urasc pe Alonso asa cum (cred) nici tu nu esti indragostit de el. Dar daca o comite, imi confirma mie previziunile si nu tie. Vezi? Despre asta e vorba. Si daca am chef de poante pe seama voastra afectatilor nejustificat si nu a lui ca nu il doare, nu ezit. Asta pentru ca nu puteti fi obiectivi. Exagerez pentru ca exagerati. Hei, exagerez doar cand fac poante.
    2 4
  • in sfarsit spectacol
    o cursa dinamica si plina de neprevazut pana la final. pacat ca nu am reusit sa vad pe net toata cursa. (44 de ture si atat). ma asteptam sa castige vettel. e un mic geniu care are o super masina si anul asta. curse mai sunt asa ca astept monaco. acolo o sa fie si mai interesant. cred ca lupta va fi si mai acerba decat la barcelona. felicitari si lui heidfeld pentru punctele obtinute. bft
    1 1
  • @NGK
    Nu am spus ca nu e cel mai bun, am spus ca poate nu e.....din punctul meu de vedere e extraordinar de greu sa stabilesti o ordine a pilotilor, dar primii 3 sunt vetel, hamilton si alonso (i-am scris in ordinea din clasament pt ca dintre cei 3 vetel cred ca mai are putin de muncit). Asta in momentul de fata pt ca il avem si pe schumacher care a facut istorie.
    Si tin sa te contrazic - mi-a placut alonso din primul an petrecut la renault si cat timp va pilota o sa fiu fanul lui, dar asta nu ma impiedica sa recunosc ca si alti piloti au valoare, ca sunt la fel de buni ca el (aprox. la fel).
    Poate ai dreptate si nu il urasti ci doar iti place sa razi de fanii lui....din cauza asta cred ca o sa incetez sa mai citesc comentariile....cand am intrat prima oara aici se purtau discutii civilizate, se aprecia spectacolul, dar usor, usor si site-ul acesta ajunge un fel de prosport.ro sau gsp.ro in care o multime de microbisti fara minte se injura si rad unii de altii ca la usa cortului...
    Numai bine
    1 0
  • @bobby
    da, eu m-am referit la cel mai bun pilot al momentului. Esti fanul lui Alonso, unul mai putin fanatic, se observa, dar in cariera oricarui pilot vine o vreme cand o ia la vale. Cum accepta asta, cum se manifesta, depinde de fiecare fan in parte. Indiferent cat de fan esti, adulatul pierde sau castiga, el o face, nici nu te ridica, nici nu te coboara. Tu esti ceea ce esti prin realizarile tale.
    Da, nu il urasc, doar ca eu vad cumva altfel ce se intampla in F1. Nu sunt singurul. Si ... scriu despre asta. Cam asta facem aici. Numai ca, in loc sa fiu ignorat, in loc sa vina fanii cu varianta contra asa cum o vad ei, strict F1, sunt atacat eu ..... Pai daca nu putem sa ramanem cu discutia la obiect, atunci fac glume si asta pentru ii afecteaza. Si poti glumi civilizat, si eu cred ca asa fac.
    0 2
  • titlurile asa se catiga. Tu te-ai intrebat daca mai castiga Alonso titlurile daca era atunci la Renault Schumacher?
    2 1
  • ctlnmihai
    @hamilton
    cine vorbeşte ....
    0 0
  • .....
    Si daca era Hakkinnen, Kimi, Villeneuve, Montoya in locul lui Barichello & Irvine in perioada de aur a lui Ferrari ... atunci cate titluri ar fi castigat Schumi?
    Daca si cu poate . . .
    0 0
  • .....
    Schumacher i-a pus probleme lui Hakkinen cand acesta avea o masina net superioara. Lui Villeneuve la fel. Montoya sa taca, si-a luat-o de la Kimi rau. Iar intrebarea se pune de fapt asa: Ar mai fi castigat Hakkinen sau Villeneuve daca Schumacher era in echipa cu ei? Schumacher a ridicat Ferrari. S-a dus acolo campion si le-a aratat cum se face treaba.
    2 0
  • nu va mai certati. Cum il consideram cel mai bun pe Alonso in 2006 si 2005, tot asa, in 2007 a fost Kimi, in 2008 Hamilton, in 2009 Button. Anul trecut Vettel si anul asta ?? Alonso nu a mai castigat de mult.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru