Vettel a câştigat Marele Premiu al statului Monaco!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 29.05.2011
Sebastian Vettel a obţinut prima victorie din carieră la Monaco după o cursă spectaculoasă plină de incidente în care piloţii de pe podium au adoptat strategii complet diferite.

Sebastian Vettel şi-a trecut în cont duminică a cincea victorie în primele şase curse ale sezonului 2011 după ce a câştigat cu emoţii Marele Premiu al statului Monaco.

Pilotul echipei Red Bull a adoptat o strategie inedită cu o singură oprire la boxe, care în ultimele 15-20 de tururi a părut falimentară în contextul în care Fernando Alonso şi Jenson Button s-au apropiat la numai o jumătate de secundă cu pneuri mai proaspete. Totuşi, o întrerupere a cursei cu numai cinci tururi înainte de final în urma unui accident suferit de Vitaly Petrov i-a permis germanului să schimbe pneurile şi să treacă primul linia de sosire după restart.

Alonso a terminat pe locul doi cu o strategie cu două opriri cu regretul că nu l-a atacat decisiv pe Vettel înainte de suspendarea cursei, în timp ce Button a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Pilotul echipei McLaren a efectuat nu mai puţin de trei opriri la boxe, însă a fost capabil să-i ajungă din urmă pe Vettel şi Alonso în ultimele 15 tururi datorită faptului că a parcurs trei stinturi pe pneuri supersoft.

Cursa a fost suspendată cu numai 8 tururi înainte de final în urma unui accident în lanţ generat de Sutil, care s-a lovit de glisierele de protecţie. Ulterior, în spatele său s-a declanşat haosul, iar Alguersuari l-a lovit din spate pe Hamilton şi i-a avariat aripa spate. Petrov nu a mai avut spaţiu şi s-a lovit violent de glisierele metalice, iar rusul a rămas în monopost, moment în care comisarii de cursă au arătat steagurile roşii. Petrov a fost  transportat la spital cu răni minore şi a afirmat ulterior că nu a ieşit singur din monopost pentru că avea dureri, preferând să aştepte intervenţia medicilor.

Mark Webber a terminat doar pe locul 4 după o cursă în care a pierdut foarte mult timp la prima oprire la boxe, in timp ce Kamui Kobayashi a obţinut cea mai bună performanţă din cariera după ce a terminat pe locul 5 la capătul unei curse în care a efectuat o singură intrare la boxe.

Între timp, Hamilton a încheiat un weekend dificil doar pe locul 6 la volanul monopostului McLaren.

Britanicul a fost depăşit în primul tur în acul de păr de Michael Schumacher, iar ulterior a pierdut peste 15 secunde la prima intră la boxe şi a fost penalizat cu un drive-through în urma unui duel cu Felipe Massa în acul de păr.

Brazilianul nu a putut profita însă de acest lucru, întrucât a fost nevoit să abandoneze după ce a lovit glisierele metalice în tunel într-un duel roată la roată cu acelaşi Hamilton.

Adrian Sutil si Nick Heidfeld au completat pluton, in timp ce Williams a obtinut primele puncte din acest sezon dupa ce Rubens Barrichello a terminat pe locul 9. Britanicii au fost la un pas de o performantă majoră prin Pastor Maldonado, care a concurat pe locul 4 în momentul în care cursa s-a reluat, dar a lovit glisierele metalice în primul viraj în urma unui duel cu Hamilton. Ultimul punct pus în joc a fost adjudecat de Sebastien Buemi (Toro Rosso).

Pe lângă Alguersuari, Petrov şi Massa, alte două abandonuri au fost trecute în dreptul lui Schumacher, care a oprit monopostul pe pista chiar înainte de linia de start-sosire în turul 33, dar şi al lui Timo Glock de la Virgin. Cel mai bun timp în cursa a fost realizat de mark Webber, care a fost cronometrat cu 1:16.234 în turul 78.

Monaco - Rezultate cursa:

Pos Driver Team Time
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           2h09:38.373
 2.  Alonso        Ferrari                    +     1.138
 3.  Button        McLaren-Mercedes           +     2.378
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +    23.100
 5.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    26.900
 6.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    27.200
 7.  Sutil         Force India-Mercedes       +     1 lap
 8.  Heidfeld      Renault                    +     1 lap
 9.  Barrichello   Williams-Cosworth          +     1 lap
10.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
11.  Rosberg       Mercedes                   +     1 lap
12. 
Di Resta Force India-Mercedes + 2 laps 13. Trulli Lotus-Renault + 2 laps 14. Kovalainen Lotus-Renault + 2 laps 15. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 2 laps 16. Liuzzi HRT-Cosworth + 3 laps 17. Karthikeyan HRT-Cosworth + 3 laps 18. Maldonado Williams-Cosworth + 5 laps Fastest lap: Webber, 1:16.234 Not classified/retirements: Driver Team On lap Petrov Renault 68 Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 68 Massa Ferrari 33 Schumacher Mercedes 33 Glock Virgin-Cosworth 31 Perez Sauber-Ferrari 1 World Championship standings, round 6: Drivers: Constructors: 1. Vettel 143 1. Red Bull-Renault 222 2. Hamilton 85 2. McLaren-Mercedes 161 3. Webber 79 3. Ferrari 93 4. Button 76 4. Renault 50 5. Alonso 69 5. Mercedes 40 6. Heidfeld 29 6. Sauber-Ferrari 21 7. Rosberg 26 7. Force India-Mercedes 10 8. Massa 24 8. Toro Rosso-Ferrari 7 9. Petrov 21 9. Williams-Cosworth 2 10. Kobayashi 19 11. Schumacher 14 12. Sutil 8 13. Buemi 7 14. Perez 2 15. Barrichello 2 16. Di Resta 2

Comentarii (108)

  • bravo
    bravo vettel. sunt convins ca ar fi castigat si fara acel steag rosu. trebuie sa recunosc ca si alonso a mers bine
    35 24
  • Bogdan
    Vettel este inuman de ... bun. A avut cea mai buna masina, cea mai buna echipa, cea mai buna strategie, cea mai buna strategie pentru cel mai bun loc.
    Alonso excelent.
    Multe lucruri au stat sub semnul sansei in aceasta cursa.
    25 18
  • salutare
    va reusi Vettel sa castige al 3-lea campionat la rand?Pentru ca acest campionat este castigat deja de el!
    Cursa,palpitanta,cu un rezultat imprevizibil dupa primele 20 de tururi!
    Ne vedem in Canada!
    28 4
  • hellboy
    O victorie nemeritata
    Pacat de cei 2 care au facut o cursa buna. Cel mai mult imi pare rau ca Button chiat merita mai mult.
    Felicitari Alonso, felctari Ferrari.
    PS. in conditii normale, pacaliciu de Ham-Ham era depasit cu un tur (de Alonso:D)
    27 31
  • ctlnmihai
    Vettel a câştigat Marele Premiu al statului Monaco!
    Când ești pe cale să câțtigi o cursă doar cu o singură oprire atunci nu mai e nimic de comentat.red Bull a reuțit și anul acesta o bijuterie de monopost..În rest felicitări Mclaren ,Button și fruntea sus Hamilton..Până acum ești singurul care a reușit să -i învingă pe cei de la Red Bull în concluzie o cursă palpitantă:)
    27 25
  • @hellboy
    "O victorie nemeritata"
    O victorie castigata e meritata.
    "PS. in conditii normale, pacaliciu de Ham-Ham era depasit cu un tur (de Alonso:D)"-asta daca te iei dupa "pacalicii" de comemtatori...ca au inceput sa delireze mai rau ca Miki.
    3 0
  • ctlnmihai
    Vettel a câştigat Marele Premiu al statului Monaco!
    câștigi*
    11 15
  • Nebunie de cursa
    O cursa nebuna. Ar fi fost mai interesant finalul fara steagul rosu, dar oricum, Vettel a condus excelent cu niste pneuri mai vechi de 50 de tururi, iar Alonso a impins Ferrari-ul la limita. Sincer ma asteptam la mai mult de la Button. A adevarat ca primul Safety Car nu l-a avantajat, dar totusi avea cele mai proaspete pneuri, parca trebuia sa forteze mai mult. A recuperat 15 secunde fata de primii doi in cateva tururi si in rest s-a multumit sa astepte... ceva.

    Hamilton, o cursa plina de evenimente, dar ma tem ca nu va scapa fara o penalizare pentru incidentul cu Maldonado. Webber cam tacut, dar o cursa oarecum salvata dupa depasirea lui Kobayashi. Pit stopul lui Red Bull, un adevarat fiasco si e adevarat ca Webber a iesit mai rau decat Vettel. Parca vad ca o sa se gaseasca careva sa zica ca au facut-o intentionat :)).

    Imi pare rau de Sutil si Maldonado, au avut o cursa foarte buna de care s-a ales prafu pe final.

    Per total, la mai mare la curse din-astea (minus masinile in parapet). Petrov e bine din ce am inteles, doar ceva julituri la picioare, dar fara picioare rupte sau ceva mai grav.
    25 3
  • hellboy
    Unde nu conteaza asa mult masina, conteaza norocul
    Vettel eun pilot fenomenal, dar Monaco merita un alt castigator, sau cel putin sa nu se fi intamplat evenimentul acela nefericit din final.
    Sunt sigur de faptul ca Button si Alonso incercau depasirea pt victorie.
    Felictari Alonso, Button si Kobayashi.
    19 14
  • Monaco
    sa scoata acest circuit din calendarul F1... se fac doar pagube! nu mi-a placut niciodata.
    Bai da ce m-am infuriat rau pe Ham-Ham... toate accidentele care au fost, au avut loc in urma depasirii lui Ham-Ham... parca ii jura (chiar si monop lui Schum). Imi continuie furia caci din cauza acestor accidente a castigat iar asta(deacum ma enerveaza acest Fetel), era sigur o victorie a lui Alonso sau a lui Button... Are noroc acest Vettel
    12 29
  • Monaco & Vettel
    Va intra la pauza de vara in avantaj clar, iar din toamna va numara bobocii :)) Cu siguranta rivalii nu au dormit, dar ce face Red Bull e momentan invincibil.
    O duminica frumoasa tuturor!
    22 3
  • Andrei Alexandru
    @Monaco
    Felicitari lui Vettel si Alonso. Primul a mers pur si simplu la perfectie, al doilea a condus mult peste ceea ce poate masina. Pacat de Sutil si de Koba, dar s-au scos cu ceva puncte. Singura pata urata a fost Hamilton cu mentalitatea lui de rinocer, care a si dus la abandonul catorva piloti (si Webber era s-o pateasca daca nu era Massa fair play).
    22 24
  • ctlnmihai
    Vettel a câştigat Marele Premiu al statului Monaco!
    reușit*
    9 13
  • chinesedemocracy86
    mda...
    ce il slaviti atat de mult nu stiu... este o mascarada ce s-a intamplat azi.. nu e normal sa se abata de la regulament si sa-i lase sa schimbe pneurile cand e cursa oprita.... Vettel n-avea cum sa reziste cu pneurile alea pana la final.. ar fi fost mancat cu fulgi cu tot de cei din spate.... bila neagra pentru organizatori
    2 3
  • mobius
    Monte Carlo
    Evident Vettel a fost favorizat la restart de decizia FIA de a se putea schimba pneurile, sunt profund dezamagit. Este din ce in ce mai clara sustinerea pe fata a lui Vettel de forul mondial. Asa se explica de ce monopostul Red Bull nu este mai amanuntit cercetat de FIA.
    24 19
  • Nemeritat
    Trebuia ca aceasta cursa sa se termine pe strategia initiala,nu sa le permita sa schimba cauciucurile,dar decat steag rosu si final in turul 72 merge si asa.Totul pentru Vettel.
    1 1
  • vettel,campion
    vettel greu de invins
    14 7
  • a avut si un noroc foarte mare Vettel, daca nu era accidentul lui petrov nu cred ca cistiga cursa
    14 14
  • Principaute du Monaco
    Super cursa!
    Keep on Flying Bulls
    15 9
  • chinesedemocracy86
    @mobius
    asa se explica si de ce Toro Rosso ii incurca pe adversari pe fatza si nu se iau masuri.... banii lui Matesichtz spun multe...
    4 1
  • ctlnmihai
    -
    Frustrări mari pe unii fani Ferrari...simt asta din nr. de voturi negative adresate la un comm care nu critică această echipă...
    15 18
  • chinesedemocracy86
    @ctinmihai
    nu nene.. nu-s fan ferrari... sunt fan Formula 1.. vreau sa vad competitie curata pe pista.. nu jocuri de culise... e o rusine ce s-a intamplat azi...
    4 1
  • Vettel aproape campion. O cursa fantastica pt Alonso, pacat de ultimele tururi. Doar steagul rosu a facut sa nu incerce un atac decisiv. Webber a incercat, dar atat poate anul asta. Hamilton si-a dezamagit fanii comportandu-se exact ca un debutant intr-o masina buna.
    20 20
  • important
    rezumat
    Weber este tinut de prost.
    21 15
  • De unde atata ura?
    Sunt unii care nici morti nu ar recunoaste abilitatile fantastice ale lui Vettel. A condus cu niste softuri mai vechi cu 15 tururi decat ale lui Alonso. Sa adaugam +DRS pentru Alonso si tot a reusit sa il tina in spate. Asta nu are nici o legatura cu norocul. Unii uita ca a pierdut 7-8 secunde la pit-stop, dar e frumos sa alegi bucatile care iti convin de care sa te legi.

    RBR nu a fost cea mai rapida masina la Monte Carlo clar, eu sincer cred ca era cursa lui Hamilton daca nu avea problemele din calificari, pentru ca mi s-a parut cel mai rapid in cea mai rapida masina.

    Oricum, asta a fost cea mai buna sansa a restul echipelor sa se apropie de RBR, daca nu au reusit aici nu vor avea nici o sansa pe circuitele cu viraje rapide. Cursa de la Montreal e Monte Carlo cu ditamai linia dreapta, sunt curios cum vor seta RBR-ul care nu a avut mai deloc viteza de top mare. Acolo ar mai fi ceva sanse pentru McLaren. In rest, daca nu se intampla ceva neasteptat, e sezonul lui Vettel si RBR.
    24 17
  • chinesedemocracy
    @b805516
    ori esti orb... ori spui ce-ti convine tie... e bun Vettel.. nu zic ca nu.. dar cu strategia care a avut-o de azi ajunsese in situatia in care sigur ar fi pierdut cursa.... l-a salvat steagul rosu in care a avut voie sa schimbe pneurile desi regulamentul in mod normal interzicea asta.. de ce dracu mai exista regulament daca se fac asemenea abateri de la el?
    3 2
  • Monaco&Vettel si zeitza Fortuna
    Nu pot sa inteleg care sunt argumentele celor care sustin ca aici Vettel a fost cel mai bun pilot iar RBR cea mai buna masina. Oameni buni cred ca e cazul sa fitzi cerebrali si fair play. Castigatorii morali ai cursei sunt Alonso si Button. Vettel nu a avut decat noroc cu carul. Fara steagul rosu Vettel nu era decat al-3-lea in conditiile in care cei 2 aveau cu 1 chiar 2 opriri in plus. Pana la staegul rosu s-a vazut valoare pilotilor. Asa ca nu mai fitzi carcotasi cand bravatzi cu Vettel (macar pentru cursa asta). Ata ete ... se va intoarce si norocul asta.
    23 15
  • Monaco
    Ham penibil
    Ham a scos din cursa 2 piloti! Inteleg ca e agresiv si se crede Senna dar sa fie chiar atat de prost..chiar nu i se atrage atentia, nu-i spune nimeni de la Mclaren? Cum naiba o fi vrut el sa-l depaseasca pe Massa in acel viraj, era un intreg sir de masini lipite in fata lui! Sau o fi crezut ca toata lumea e Button, si, de dragul lui se vor baga in parapet ca sa treaca. UNICUL! Pe Maldonado l-a luat ca si cum ar fi fost pe un excavator! Penalizarea nu ma incanta deloc atata vreme cat Massa a iesit din cursa intr-un moment cand putea puncta pentru Ferrari! Mizerabil!
    7 0
  • chinesedemocracy86
    podium
    nush care din voi ati observat ca felicitarile de la Button si Alonso pentru Vettel au fost foarte timide... iar Alonso era negru... sa nu ziceti ca asta se intampla tot timpul... in general sunt fair play si-si felicita adversarul.. dar aici nu a fost cazul....
    3 1
  • ...cadouri de la Mos Craciun (Charlie Whitting)
    e clar ca vettel nu castiga cursa pe pneurile din momentul de steag rosu... pe de-o parte a fost normal sa castige pentru ca redflag-ul s-a aratat in conditii absolut regulamentare si normal, conform regulamentului cursa trebuia sa se termine in acel moment... dar domnul whitting a incalcat grav de 2 ori regulamentul, prima fiind de inteles pentru spectaculozitatea finalului de cursa dar a 2-a impardonabila... oare s-a ramolit si whitting asta sau n-are sef si face ce-l taie capul???
    3 0
  • daca nu era steag rosu?
    ar fi cistigat pilotul Ferrari?ar fi fost o chestie de prost gust...
    14 10
  • RBR
    masina asta e impecabila, imi pare rau pentru Alo sau But dar uni au mancat ceva mai mult anul asta, poate in canada, in rest numai bine
    13 12
  • Interesanta cursa
    Vettel a fost bun dar nici pe departe omul cursei. A avut noroc tot weekendul exceptand pitstopul. Inclusiv Eddie Jordan a spus ca in momentul de fata e cel mai norocos om din lume. Button si Alonso au facut o cursa f frumoasa. Hamilton din pacate a facut f multe greseli, la fel de multe ca Di Resta care este debutant. Sper totusi ca in Canada cineva sa il opreasca pe Vettel. O zi buna
    2 0
  • Monaco 2011
    Felicitari Vettel! A mers foarte bine si a castigat pe merit.A fost si putin noroc, dar, tine de regula jocului. Fernando, Button, foarte bine dar, cu acea oprire si schimb de pneuri s-a terminat totul. Cursa, in ansamblu plina de tumult, interesanta. Vettel si-a cam adjudecat al doilea titlu, FIA ar face bine sa inceapa sezonul 2012 din...iulie 2011. Nu inteleg ce se intampla cu Webber. L-au tinut enorm la boxe. Poate ca au experimentat ceva nou, oricum Webber este un exceptional pilot de teste pentru Red Bull.
    11 12
  • Sunteti capabili si de niste comenturi ,argumentate preferabil, orice care seamana cu o discutie inteligenta.
    @ronin: Tocmai aia e, ca Vettel nu a avut cea mai buna masina aici. Alonso era de 10 tururi in spatelele lui Vettel si nu a reusit sa faca ceva. De unde certitudinea asta ca il depasea in ultimele 6? Va place sa dati niste verdicte absolute, de parca totul e alb sau negru. Si unde noroc, faptul ca RBR s-a adaptat perfect la modificarile survenite in cursa? Ca Vettel cu niste pneuri extrem de uzate nu numai ca nu a lovit parapetii, dar l-a tinut pe Alonso in spate. Poti sa il numesti cum vrei, numai noroc nu.

    In alta ordine de idei, Hamilton debiteaza o gramada de prostii in interviul de dupa briefingul cu stewarzii. Dupa cat de nervos arata, pare destul de sigura o penalizare.
    19 11
  • @postul de sus
    "Sunteti capabili si de niste comenturi ,argumentate preferabil, orice care seamana cu o discutie inteligenta."
    Ma refeream la beduinii cu voturi negative. Mi-am dat si eu unul ...hihi.
    15 6
  • @b805516
    Cine ti-a spus tie ca Vettel n-a avut cea mai buna masina? A, e parerea ta, am inteles.
    9 12
  • @diesel08
    Nu si aici, nu, nu au avut cea mai buna masina.
    12 13
  • Ham penibil
    Nenorocirea aia de ham scoate 2 piloti din cursa si nu pateste nimic! Agresivitatea lui este deja una de om prost si e periculoasa. Putea sa-l nenoroceasca pe Maldonado! Massa avea o cursa reusita pana sa vina prostu' lumii.UNICUL! In acel viraj, masinile insirate ca pe ata el voia sa depaseasca! Cat de prost trebe sa fii!
    29 21
  • ferrari
    ar fi meritat s-a castige Alonso. daca nu era steag rosu, termina pe locul 1.oricum bravo Alonso, esti cel mai bun, chiar daca nu ai o masina foarte buna
    1 1
  • frumoasa cursa si cu noroc pentru unii

    O cursa interesanta si palpitanta. Vettel cu noroc pe finalul cursei, dar e foarte clar ca la adevaratii campioni trage si norocul. Taurul este de departe campion, daca Vettel a reusit sa stea pe circuit atatea tururi fara schimb. Alonso si Button o cursa faina, deosebiti amandoi. La fel si Koba. Hami, pornit cu handicap a avut cel putin o depasire de mare campion, daca nu ma insel pe Shumi, dar a fortat prea mult contribuind astfel la partea urata a cursei. Daca nu provoca acele abandonuri sunt convins ca ar fi fost cel mai laudat.
    Per ansamblu o cursa palpitanta, in care si-a facut aparitia norocul pentru unii si ghinionul pentru altii.
    9 6
  • Vettel aduce aminte de Schumacher in anii sai buni. Castiga si cu o strategie gresita sau macar riscanta, nu tocmai potrivita. O singura oprire nu este strategia cea mai buna la Monaco in 2011. Cu doua opriri, scapa Vettel mult in fata.
    16 4
  • @b805516
    @b805516 cred ca u urmaresti formula 1 la tvrm , tocmai ce vorbeam de argumente. Cred ca daca tot esti fan F1 sti ce inseamna safety car si in functie de cat de mult sta pe traseu sti doar ca este o buna perioada cand pilotii sunt ajutatatzi in ceea ce priveste protejarea pneurilor, dar mai adaugam si un steag rosu cand banuiesc ca ai vazut ce a facut vettel ca si restul pilotilor. Un al-2 lea aspect este reprezentat de moral ...dupa ce vezi pt a 2a oara salvarea pe traseu , dupa nenorocirea din Q3...crezi ca mai ai moralul sa creezi tururi pushing-uri si tururi rapide? Urmareste pls timpii din ultimele 6 ture ca sa facicomparatia. Un alt punct de vedere....cred ca cei care au in cap ca strategia lui RBR pt Vettel a fost pt o singura oprire....sunt cu capul rau. Bravo lui Vettel ca a castigat dar asta nu inseamna ca tb sa spunem again, ca si aici a fost cel mai bun. Just luck luck luck!!!
    14 5
  • Alonso se bucura tare pentru un loc trei cateva curse in urma. Acum cu un loc doi este tare mohorat. Se pare ca locul doi nu-i face bine deloc. Poate si pentru ca a inteles ca Vettel nu poate fi batut indiferent de circuit. Cel putin nu batut de Alonso.
    13 16
  • ocelarii de culoare roz
    Accidentele de azi au fost de la blestemul lui Hamilto. Ieri a fost retrogradat in calificari, si asta i-a fost furia pu azi!
    Lunga cursa a avut Vettel cu Ham. Vettel a tinut suspansul in cursa, iar Ham era poznacul - a facut o casa in toata cursa. Pacat de Button, a fortat mult, strategia i-a fost buna dar s-a dat totul peste cap din cauza coiechipierului sau si totul a fost in zadar. De nu facea oprirea la boxe ramanea victoria a lui. Si Alonso a asteptat chemarea lui Vettel la boxe si totusi pacat ca n-a fortat mai mult, Vettel nu rezista (vedem cazurile de fata ale lui Ham). Apropo pentru sustinatorii RBRR, nu palavragiti de echipa asta ingenioasa ca au avut doar o sing oprire la bx, asta datorita intamplarilor si atit... Cursa de astazi a fost mult mai ingenioasa ca toata echipa, pentru ei, ea le-a oferit victoria si PUNCT!
    8 12
  • Red Bull este masina cea mai buna-peste tot- mai ales in 2011. La Monaco au ai pierdut din distanta, ceilalti sau apropiat dar in niciun caz nu e sub Mclaren sau Ferrari. Nici macar la egalitate. Poate Ferrari a mai redus din ecartul fata de Mclaren. Sunt povesti care spun ca Red Bull sta prost in virajele lente...S-a vazut astazi cum sta. Legendele trebuie tratate ca atare. A fost mai mult decat evident cum intra in viraje si mai ales cum iese. La fel de bine a mers si Webber. Pole-ul la fel, spune multe. Dar daca cineva vrea sa creada altceva inseamna ca ne uitam la alte curse.
    16 5
  • BIJUTERIA
    RED BULL ARE O BIJUTERIE.AU CE-A MAI BUNA EVACUARE DIN TOT CAMPIONATUL.SUNT FAVORITI LA TITLU,DAR CU O MASINA CA ASTA SI MALDONADO POATE FI CAMPION.OAMENI CURSEI AU FOST BUTTON SI ALONSO, BRAVO VOUA.Cand tot timpul castiga vettel, te plictisesti de formula 1
    1 1
  • Aparent pe forumul asta se poarta verdictele absolute. Primesti puncte in plus daca numesti un pilot (citez): "prost", "Ham-ham", "penibil" ,"rinocer" etc. Moderarea comentarilor inexistenta (sper ca castigati destul din reclamele alea).
    @ronin: da, ma uit la tvrm? :)). In fine, eu zic asa, "we agree to disagree", si o las asa.
    18 6
  • pt fani deghizati, emfazati, vexati.
    Da, am voie sa pun un adjectiv unui pilot! Si Ham este si penibil si prost. Asta este parerea mea. Daca tu ai alta ti-o poti exprima. Liber. Folosesc doar termeni pe care ii gasesti in DEX.Pricepesti, fanule hamilton?
    13 18
  • Monaco GP
    In primul rand, Hamilton nu a reusit o depasire in acul de par in primul tur in defavoarea lui Schumi, ci invers.
    In al doilea rand, o cursa mare pentru Vettel, ce a fost intarziat la prima oprire la boxe, mecanicii nescotand cauciucurile din protectiile termice decat in momentul in care mlasina cu nr 1 era pe cric
    Alonso-o noua cursa reusita, pe un traseu pe care si Massa mi s-a parut foarte rapid pe supersoft-uri
    Button-a incercat alta strategie, dar nu i se poate reprosa mare lucru
    Hamilton, in schimb a facut o cursa penibila, trebuia penalizat pentru incidentul cu Massa.
    Webber- cu toata intarzierea de la prima oprire, nu cred ca putea mai mult.
    O mentiune speciala pentru cele 2 depasiri in acul de par Loews facute de Schmacher in detrimentul lui Hamilton, respectiv, Rosberg(alt pilot cu o evolutie sub asteptari).
    Urmeaza o cursa la fel de imprevizibila la Montreal, unde Mclaren au o sansa buna, dar per ansamblu, RBR si Vettel par deja scapati in castigatori
    10 5
  • bunica
    noroc cu steagu rosu
    a picat exact la timp ! alonso nu prea se dadea la vettel iar steagul l-a salvat de ridicol
    12 10
  • @Andrei Alexandru
    "Felicitari lui Vettel si Alonso. Primul a mers pur si simplu la perfectie, al doilea a condus mult peste ceea ce poate masina." - de aici euforia pentru Alonso. O impresie gresita ce da nastere la o suita de sentimente inaltatoare....

    Nimeni nu merge mult peste ce poate masina. De fapt, nimeni nu merge nici macar putin peste ce poate masina. Pana aici ar trebui sa fie evident de ce - nonsens.
    Dar stai, poti spune cu foarte mic risc de a gresi ca nimeni nu merge fix cat poate masina. Ar insemna sa detina setarea perfecta si sa abordeze fiecare viraj perfect toata cursa...
    In sfarsit, abia poti afirma ca un pilot foarte bun se apropie rezonabil de potentialul masinii.
    Dar daca nu intelegi acestea inca de acum, vei merge la scoala si poate acolo, cine stie... poate ca nu esti retardat. Sau poate ca ai trecut deja pe la scoala si nu mai este nimic de facut ...
    8 7
  • Monaco
    http://formula1.automarket.ro/stiri/monaco-antrenamente-2-alonso-cel-mai-rapid-38275.html

    acum avem raspunsul in legatura cu cine este imbecil. Pai fiecare dintre voi care m-ati atacat injust, ca nu am si eu o privire fabuloasa spre F1 asa cum aveti voi ... Vettel a castigat si nu Alonso.
    4 12
  • Alo
    Alonso i-a batut pe cei de la meclaren..frumos..
    14 11
  • MONACO
    Mie nu mi-a placut deloc, cursa. Nu se poate depasii, daca incerci sa depasesti te lovesti de adversar sau de zidurile de protectie! Eu sunt convins ca pe un circuit normal Button ii depasea pe Vet si Alo. Aceasta cursa nu mi se pare deloc regina curselor de F1. Va rog sa nu ma injurati, e doar o parere.
    Sa auzim numai de bine.
    14 4
  • isi mai aduc si fanii Ferrari aminte de zilele de glorie ale echipei, la premiere cand se aude imnul Germaniei. Dar isi revin repede... nu urmeaza imnul Italiei.
    8 8
  • Felicitari Red Bull si Vettel!Brava!
    Vettel se indreapta triumfal spre un al 2-lea titlu! Asa dominare..nici Schumacher nu reusea. Fabulos si incantator! Webber, mare, mare pacat. Nu prea ia startul ca lumea. Anul asta oricum nu conteaza decat ca secund. Meclada..nu mai spun nimic. A spus-o cel mai bine pe circuit, mandea ham. Sa traiasca si sa ne incante tot asa. Unde e ala pe care il treceau nevoile acu' o saptamana?
    9 10
  • Neamtul asta dupa ce s-a tuns nu mai vrea sa greseasca. Nici monopostul nu vrea sa se strice. Nu mai e cazul sa lupti pentru campionat cu un monopost inferior .... deci pana la urma tine de cat noroc ai sau de cat ghinion au altii .... deci nu e vorba de cat de talentos esti ...
    6 4
  • hellboy
    Fanii Ferrari spera in continuare sa-l auda si azi chiar aveau sansa, dar la norocul lui Vettel....
    Oricum el e un pilot fenomenal, dar azi nu merita sa castige nici el, nici RBR.
    Ham-Ham a fost de asemenea norocos.... Lua si el un tur chiar de la Alonso.
    Arunci mai scriati voi astia care sunteti fani Ham de chestia ca a luat pacaliciu` un tur?
    P.S. oricum, daca ati fii fair, ati scrie si acum, ca in conditii normale, la fel ca in spania, lua un tur, deci nu va lamentati degeaba
    8 11
  • hellboy
    upsi, stai asa ca mi-am amintit. Alonso nu a avut parte de drive through in Spania. Si niciun incident. Atat a putut sau atat s-a putut. Adevarul e la mijloc.
    5 4
  • hellboy
    @hellboy de mai sus
    Te rog nu mai scrie cu numele meu, alege si tu unul....
    Nu-s fan Alonso, dar spaniolul nu a fost un pericol pt ceilalti participanti. El si-a facut-o, asa ca nu are nici o scuza.
    5 0
  • Ferrari
    @hellboy
    Nu are sens, astia cu mintile odihnite, gen NGK, monaco, ctInmihai trebuie lasati fara replica. Sa vb singuri aici. La noapte se vor juca cu voturile. Atat le-a mai ramas...si desigur, gargara de site.
    2 0
  • UNICUL
    pilotaj a la ham
    Nu inteleg, UNICUL n-a reusit sa-l depaseasca pe Maldonado? UNICUL? Ce-a facut? Aaaa...l-a scos in decor, inteleg. Dar pe Massa? Si pe el? Asta da pilotaj.
    3 0
  • @b805516
    RBR nu avut cea mai rapida masina dar a vut poleul si fastest lap in cursa(Webber).Cum naiba vine asta?
    Oricum,raman la parerea ca orice era posibil daca nu se schimbau pneurile inainte de restart.Nu trebuia umblat la mashina in nici un fel,cum parcau pe grila, asa sa plece din nou in cursa.
    Asa,din cel mai avantajat(pentru ca avea cele mai proaspete gume),avantaj castigat PE PISTA, Button a devenit cel mai dezavantajat(pentru ca a ramas cu ele iar Alonso si Vettel cu supersoft),DAR NU PE PISTA,ci printr-o decizie a nustiu cui....
    Raman la parerea ca RBR si mai ales Vettel sunt ajutati.Nu zic ca Vettel ar fi un pilot prost,dar am impresia ca exista altii mai capabili la ora asta.
    P.S. Cate ghinioane are Webber sezonul asta....si cat de bine merg toate pentru Vettel....incredibil...aproape ireal...
    9 5
  • Ronin
    Pe ce loc era Vettel inainte de steagul rosu?

    Restul sunt povesti de adormit copii, dar vad ca multora inca va plac.

    Grow up!
    6 7
  • RTL a insistat mult pe momentul in care Alonso a sters glisiera metalica cu pneul dreapta spate,incident minor,care se putea lasa cu urmari,nici nu vreau sa ma gindesc,dar,a intirziat mult atacul decisiv asupra lui Vettel
    1 0
  • care e sensul unei curse de F1
    Schimbul de pneuri sub steag rosu trebuia interzis. O interpretare a regulamentului ad-hoc convenabila pt Red Bull. A compromis munca si strategiile unor echipe. Vettel era clar dezavantajat de pneurile mai vechi. Unde e grija FIA pentru spectacol? Se pare ca Red Bull pe langa faptul ca mai are o echipa cu care "colaboreaza" strans cand au nevoie, mai au si pe FIA alaturi. L-au tinut pe Webber peste 10 sec la boxe. Eu cred in coincidente, dar cand ajung regula atunci lucrurile se schimba.
    4 0
  • ia vezi!
    anul trecut mai ca deseori taurasii aveau cate o cearta intre ei. Webber ii era primul adversar al lui Vettel... si iata ca in acest an vedem o schimbare radicala din partea lui Webber, cu parere de rau negativa - nu apuca nici macar un podium si cea mai "frumoasa" surpriza i-a fost facuta chiar la inceputul sezonului si chiar la el acasa unde avea atatea sperante si iata ca echipa i-a oferit-o. Nu numai mie mi se pare suspecta situatia lui Webber... Nu spun ca Vettel nu poate, sau ca ar fi un pilot slab, chiar ma gandesc ca poate mai mult ca Webber, insa nu in aceasta masura, diferenta intre ei e prea mare. Sa ne mai gandim inca ceva, anul trecut Ferrari, MLaren erau mai bune ca in acest an si totusi Webber era in fata lui Alonso, Hamilton, iar acum monoposturile lor sunt mai slabe si e in urma lor.....
    4 3
  • @bunica
    nu prea inteleg,pe cine a salvat steagul de ridicol?
    0 0
  • ctlnmihai
    1.RBR & 2.hamilton
    Au cel mai bun monopost asta contează cel mai mult.coroborat cu faptul că Webber nu face mai nimic din niște motive știute numai de el ,asta explică dominația lui Vettel.. 2.Hamilton penalizat cu 20 de secunde dar păstrează locul 6 ..Un rezultat bun mai ales după peripețiile din cursă..
    3 5
  • desigur
    @danoe
    pe Alonso!
    daca te faci ca nu intelegi devi mai special?
    0 2
  • @Sorin Blaj
    @Sorin Blaj
    Vaiiiii.. @Sorin Blaj, imi cer scuze pentru remarcile mele atat de obiective . Nu doresc sa-mi pierd timpul prin atzi face o culturalizarea in ceea ce priveste forumurile revistelor de specialitate sau al televiziunilor cu profil auto unde comenteaza oameni din f1. Sub nici o forma nu i-am negat valoarea mentorului tau ...u vad ca ai inteles cu totul altceva. Ma mir totusi cum de nu mi-ai argumentat ca , cursa era deja castigata de vettel pt ca avea polle-ul sau ca ai avut o intrevedere cu mama omida acum ceva ani si atzi avut impreuna o revelatie. A fi suporter, sau fan nu inseamna a fi fanatic lipsit de chestia aceea care se numeste BRAIN!!! Chiar mentorul tau vettel a recunoscut ca a avut mare noroc in cursa intr-un interviu ...deci...
    Din alt punct de vedere ...in ceea ce priveste maturizarea mea...multumesc lui Dumnezeu caci nu iti seman . In rest nu-ti recomand decat finalul unui comment dragutz al lui
    NGK
    la 29.05.2011, 18:25...vad ca tzi se potriveste si tie.
    4 6
  • lewwis
    Brain-damage.Again!
    A inceput lewis s-o izbeasca daca nu in garduri atunci in cine s-o nimeri. Deh, acuma sunt de vina colegii de trafic, e cu nervii la pamant si deprimat pe echipa trebuie inteles. Incepe sa-in injure pe toti. Trebuie facuta competitia suprema doar cu El, singur. Va vine sau nu sa credeti dar chiar si asa va depasi..Se plange prin presa ca ar fi defavorizat din cauza c-ar fi..negru. Creierasul lui micut nu prinde esenta. Indiferent de culoarea pielii in F1 trebuie sa respecti niste reguli si mai ales sa pilotezi fara sa-i rupi pe ceilalti.
    4 1
  • Bogdan
    - In urma acrosajului cu Pastor Maldonado, pe care l-a scos din cursa - Hamilton a fost penalizat in clasamentul final al cursei cu 20 de secunde. Dar asta nu l-a afectat cu nimic, el pastrandu-si pozitia in clasament.
    Dupa mintea mea, avand in vedere ca a recidivat si ca l-a scos pe baiatul ala din cursa ... cred ca merita o pedeapsa mai mare
    - Schumacher a avut probleme la start din cauza sistemului care asigura asistenta la plecarea de pe loc a monoposturilor. Apoi, in primul viraj, a pierdut un element al eleronului fata. In momentul in care a abandonat se pregatea sa intre la boxe pentru al doilea - si probabil ultimul - schimb de pneuri. Nu a mai apucat sa intre pe linia boxelor din cauza unui incendiu la masina
    6 1
  • INTREBARE
    NU AM VAZUT FINALUL CURSEI
    Alonso a facut al doilea schimb de pneuri imediat dupa accidentul lui Masa . Sa inteleg ca pana la final nu a mai facut schimb ? Cand a fost accidentul cu Petrov, steaguri rosii am inteles ca Vettel a intrat la boxe , Alonso daca nu intra la boxe nu trebuia sa fie in locul lui Vettel ? Daca Alonso a intrat la boxe odata cu Vettel inseamna ca a facut 3 opriri si nu 2. LAMURITI- MA.
    0 0
  • Ham a terminat pe aceeasi pozitie pe care s-a clasat Alonso anul trecut numai ca Alonso a plecat de pe 24 iar Ham de pe 9. Button e cel mai mare pomanagiu pe care il cunosc exact opusul lui Ham. Sa recuperezi tu 17 sec in spatele lui Alonso si sa nu incerci nimic? Titlurile nu se se castiga mergand la pomana. Ham a fost catastrofa a fost evident ca a stricat cursa mai multor piloti. Mie imi da impresia ca nu gandeste deloc sau nu s-a maturizat suficient. Vettel deocamdata nu are rival. Lupta se va da pt loc 2. La echipe va fi fi Mclaren iar la piloti nu se stie. Atata timp cat Massa e ca si inexistent Ferrari trebuie sa aiba grija la locul 3 in campionat.
    6 9
  • Octave
    Despre jocuri ...
    Vettel nu a intrat la boxe ... a fost ajutat in alt fel de catre organizatori sa-si schimbe pneurile . Din pacate pentru Button si pentru spectacol !
    1 0
  • Octave
    Pt dmd
    Daca dupa modul in care a recuperat Button tu il numesti pomanagiu .. insemna ca nu stii sa apreciezi stilul adevarat de pilotaj !

    Ce vroiai sa faca sa forteze un acrosaj in momentul in care absolut nimeni nu stia exact daca Vettel intra sau nu la schimb?? Dupa aia ziceai de el exact ce ai zis de Hamilton ... Deci hotaraste-te !
    1 0
  • Andrei Alexandru
    @NGK
    Din pacate limitele intelectului tau se vad in fiecare post. Esti foarte limitat amice in a inteles cat de mult conteaza pilotul si cat de mult conteaza masina. Daca ai avea o masina si varsta carnetului ai stii macar cum sta treaba cu pilotajul de zii si ai putea extrapola pe baza celor date, cum se poate pilota o masina de Formula 1. Din pacate, in loc sa te informezi despre cum se schimba comportamentul unei masini in functie de setarile pe un anumit circuit, si astfel sa intelegi cum se comporta o masina de Formula 1, tu nu faci decat sa ne "bucuri" in fiecare post cu impotenta intelectuala cu care te mandesti in fiecare post. Din pacate se observa in fiecare post al tau ca singura chestie la care te pricepi este ca nu te pricepi la nimic. Ti se potriveste apelativul retardat si te mandresti cu acest lucru. Sincere felicitari!

    Stii prostul nu este prost destul daca nu este si fudul... iar tu esti fudul in fiecare post iar de prostie... esti infinit de prost amice.
    4 6
  • Indy 500
    Incredibil sfarsit de cursa in indy 500 ...
    3 0
  • salutare
    da...incredibil!sa te izbesti cu masina in ultima curba si sa termini pe 2 totusi!Pacat de Hildebrand,ca era un rookie!
    3 0
  • @Andrei Alexandru
    ... esti fara speranta. Primul pas spre indreptare este sa recunosti ca ai gresit. Dar e un pas pe care nu il vei face niciodata. Din ambitie si poate alte cateva, nu conteaza. Auzi la el - setari, extrapolari, depasirea limitei masinii .... incredibil.
    1 3
  • Incompetenta
    nu ma pot abtine sanu observ incompetenta celor de la AUTO_CANCAN si impartialitaea celor dela DIGI..."Britanicul a reuşit o depăşire spectaculoasă în primul tur în acul de păr în defavoarea lui Michael Schumacher,"
    ASTIA AU VAZUT ALTA CURSA
    CEI DE LA DIGI PLANGEAU CA NU A DEPASIT "Alonso" si mare problema vezi doamne ca VETTTEL s-ar putea sa depasesca recordurile lu SENA...mare plangere si nu realizare.....incompetenta totala.
    1 0
  • Andrei Alexandru
    @NGK
    As minti daca as spune ca ma asteptam sa recunosti ca nu stii nimic despre Formula 1. Esti prea ignorant si din pacate... iti place asa.
    3 1
  • gigilica
    Daniel Popescu
    te rog sa revezi cursa, depasirea spectaculoasa in acul de par a fost a lui Schumacher in detrimentul lui Hamilton, acesta din urma l-a depasit pe Schumacer, mult mai tarziu, in virajul dupa linia de start.
    4 1
  • auzi!?...
    veti vedea ce declaratii de baiat obraznic face Hamilton... se pare ca vor fi afisate si aici, miine...
    2 2
  • @Andrei Alexandru
    Nici cele mai avansate cunostinte in F1 nu pot sustine ce lalaiai tu. Limitei ii spune asa cu un motiv. Hai sa nu ne amagim cu nivelul "cunostintelor" intr-ale F1. Dar tu ca fan oricum esti la nivelul 'habarnam'.
    3 4
  • Ronin
    Nu pot sa ma lupt cu incapacitatea ta de a intelege lucruri simple.

    Totusi, in cazul tau fac un efort suplimentar. Eu ma refeream la acest post: "Vettel nu a avut decat noroc cu carul. Fara steagul rosu Vettel nu era decat al-3-lea in conditiile in care cei 2 aveau cu 1 chiar 2 opriri in plus. Pana la steagul rosu s-a vazut valoare pilotilor. Asa ca nu mai fitzi carcotasi cand bravatzi cu Vettel (macar pentru cursa asta). Ata ete ... se va intoarce si norocul asta."

    Alonso a avut 11 tururi in care sa-l depaseasca pe Vettel si n-a facut-o. Daca tu crezi ca ar fi facut-o in ultimele 9, este problema ta directa si personala si pot s-o respect, dar sa nu crezi ca Vettel s-ar fi dat la o parte. Asa cum bine spui, valoarea se dovedeste pe pista, iar pe pista, pana la steagul rosu, Vettel a fost in fata lui Alonso. Restul sunt vorbe, iar faptul ca stii sa jignesti iti arata nivelul de inteligenta, unul mult superior. :) Sincer, nu ma pot lupta cu asa ceva. Ma dau batut. :)

    In alta ordine de idei, nu sunt fan Vettel.

    Dar cred ca deja ti-am dat prea multa atentie.
    1 6
  • conferinta de presa & primul interviu Hammilton
    LINK-URI pt cei care nu au vazut conferintza de presa & primul interviu la cald al lui Hammilton
    http://fia.com/en-GB/mediacentre/pressreleases/f1releases/2011/Pages/f1-conf-mco4.aspx

    http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/formula_one/13588664.stm

    prima declaratie David Coulthard: "It was a fascinating race until the safety car. We were deprived of a grandstand finish. But this place never lacks drama."

    prima declaratie Eddie Jordan: "This had drama from the very start. Today was a remarkable day. Sebastian Vettel is the luckiest man on the planet. Everything is falling into place for him."
    5 1
  • @ Sorin Blaj
    @ Sorin Blaj
    Ca sa inchei dialogul ... caci ma simt dator sa te fac sa intelegi unele lucruri .....1. RBR printr-o declaratie a lui Christian Horner a admis ca pneurile lui vettel nu ar mai fi rezistat mai mult de 3 tururi intr-o declaratie oficiala. 2. Am postat link-urile unde poti gasi declaratiile lui Button si Alonso in care se explica intentiile lor inainte de red flag . 3. team radio-ul lui Alonso cu boxele in care i se atrage atentia sa mai reziste in spatele lui vettel cateva tururi si apoi sa atace. Completez si intaresc cele spuse cu declaratia lui Ted Kravitz: "I've been down to McLaren and they think that in about two or three laps time, Vettel will hit the cliff and he will be two or three seconds slower per lap." ....

    Asa ca ...pls ...go to sleep .
    8 1
  • @Sorin Blaj
    declaratie live in turul 64 David Coulthard: "Vettel is running out of rubber on those tyres and as he loses that traction''

    asta ca o completare si sa intelegi ca poate e cazul sa comentezi in gand .... sorry for you quod erat demonstrandum
    8 1
  • statedan
    "Britanicul, Hamilton, a reuşit o depăşire spectaculoasă în primul tur în acul de păr în defavoarea lui Michael Schumacher" - acolo a fost depasit de Schumacher!
    5 0
  • che sera, sera
    Cate dispute a starnit acest GP...

    1. Cand Button ii lua lui Vettel 2 secunde pe tur, credeati ca in turul 72 va fi tot in spatele lui? Sincer.
    2. E adevarat ca la Monte Carlo trebuie sa te astept tot timpul la un safety car? Aveti idee care este media intrarilor de SC din ultimii ani pe acest circuit? E aproape o certitudine ca, mai devreme sau mai tarziu, intra SC-ul.
    3. "In 3 tururi se duc pneurile". Asa cred ca spuneau din turul 50 al cursei.

    Dincolo de abilitatile de pilot, strategia este foarte importanta. Vettel si echipa lui au avut ghinion cand SC a intrat exact dupa a doua oprire a lui Button si brusc, Seb avea o oprire in minus, dar Jenson era foarte aproape in spatele lui. Au schimbat strategia din mers, au riscat si, in cele din urma, au castigat. Bravo lor! Le-a iesit! Si pentru mine asta a insemnat spectacol. Putin probabil sa iasa si a doua oara, dar... pentru moment... Bravo lor!
    2 2
  • @ ronin
    in turul 64 se spunea ca ramane fara gume. exact. si in turul 72 era inca bine mersi. de ce crezi ca nu mai rezista inca 6?

    oricum a scos omul din pneurile astea ce nimeni nu credea ca se poate. la fel si Kobi.
    1 2
  • MATADOR
    Experti in F1
    Am citit cateva comenturi pe aici...Sunt 2-3 experti in ale magiei formulei 1 care nu se pot abtine sa nu isi scoata ochii , la fel ca pe stadion , la un meci cu injuraturi si seminte...Ca Vettel e norocos , ca Alonso e rapid , ca Hamilton a gresit...etc. Totul s-ar rezuma la anvelope...Deci va rog sa va aduceti aminte cate tururi s-au spus ca se fac cu super-soft si cate s-au facut, cate tururi cu soft si cate s-au facut...Probabil ca Vettel termina cursa cu acele softuri , insa ceea ce s-a vazut direct pe pista este ca Alonso nu a incercat , vizibil , decat o singura data sa-l depaseasca. Sa nu uitam ca atat Alonso cat si Button aveau anvelopele mult mai fresh decat ale germanului ....si au facut trenuletul in spatele lui neputand sa-l depaseasca . O zi buna!
    2 5
  • Marina
    de bun simt
    Cine a urmarit cat de cat cursele din acest an a observat ca strategia s-a schimbat mult fata de 2010. Daca vrei sa ataci decisiv n-o faci in turul 50 ci o faci in ultimele 5-8 tururi cand cel din fata are pneurile aproape moarte. Alonso si Button cu siguranta ar fi incercat si sunt convins cu succes. Doar ca FIA anulat sansa spectacolului din ultimele tururi. Putea foarte bine sa inchida cursa sub steag rosu. Lui Button i-au "anulat" progresia cursei si lui Vettel i-au dat o gura de oxigen nesperat scotandu-l din coltii lui Alonso. Strategia lui Alonso, era sa atace pe final de cursa indiferent de risc. Or fi stiut ceva d-nii de la FIA..Motivatia cum ca oricum ar fi oprit la boxe sa schimbe sub safety car nu tine. Niciunul din cei 3 nu ar fi riscat o intrare la boxe sa schimbe fiind imposibila recuperarea a 21 sec in 7-8 tururi la Monaco. A fost mai mult decat noroc pentru Vettel...
    4 0
  • @f1-zone
    lewis intr-adevar cu maldonado, tot respectul pt stewarzi acolo a meritat drive-through. Dar nemernicul ala de Massa i-a ruinat cursa lui Lewis in calificari. Daca nu ii compromitea acel tur lui Lewis era in prima linie. Un nesimtit care de cand s-a lovit la cap se msica ca o martoaga inconstienta pe circuit. S-a vazut clar ca l-a obstructionar pe Lewis in acel tur in Q3, alfel obtinea un timp bun. Si nimic, nu s-a dat contra lui Massa. In alte situatiii la Monaco pentru acelasi gen de pilotaj in anii anteriori s-au dat penalizari de 5 pozitii pe grila de start. Un infect ferarristi frustrat pt titlul din 2008. Ce bine ca a castigat Vettel, sa nu mai aiba nemernicii astia de la Ferrari nici o sansa. Mai spurcat ca Massa asta nu exista. Si in australia a schimbat trasa de 2-3 in fata lui Button si nimic nu s-a dat. Locul lui ii in GP2, are sechele saracu nu mai e ce a fost. Putea foarte bine sa lase spatiu, nu sa inchida pentru ca lewis deja intrase pe interior in acea sicana, identica fiind situatia cu rosberg si schumacher. Oricum nici unu nu are sange in bilute ca Lewis sa incerci ce a facut el aici. O doza de nebunie si curaj suprem, este inegalabil. Si baieti... La barcelona si monaco in regim de cursa Mclaren a fost per total mai rapida decat Red Bull indiferent cat negati. Canada ii specialitatea lui lewis. 3 pole si 2 victorii.
    2 12
  • *misca *obstructionat *ferarristi
    ...
    2 5
  • Andrei Alexandru
    @Mclaren_Mircea_1984
    Iar ai inceput sa debitezi nu mai prostii... Nu mai ai medicamente sau s-a intamplat ceva cu doctorul tau? Hamilton a fost doar un animal cursa asta, un rinocer mai exact. Nu stiu exact cat curaj dar prostie curata cu sigurata a fost o gramada. Le-a ruinat cursele lui Massa si Maldonado, si daca nu era Massa atent le putea ruina cursele si lui Webber si Alguersuari. Noroc ca nimeni nu a mai incercat rahaturile facute de Hamilton ca poate ruina cursele si altora. Si de rapiditate nu negam nimic. La Monte Carlo McLaren au pierdut un loc iar la Barcelona nu au castigat ----> viteza fara control este inutila daca nu stiai. In Canada iti spun eu, tot Vettel are prima sansa si probabil va si castiga acolo. Esti un gunoi pustiule si orice faci si spui tot nu inveti nimic.
    6 3
  • Hamilton
    bilute, curse de f1 si hamy
    L-a impins pe Massa in masina din fata, acolo era un trenulet. Trebuia sa fii complet idiot sa te gandesti ca vei depasi fara sa acrosezi pe cineva sau sa provoci un incident. Dar Hamy nu poate fi acuzat ca are creier, sau ca bucatica pe care o poarta sub sapca e si functionala. E doar de decor. Sa aiba pe ce sa agate cercelusi si barbita de metrosexual. Dar are instincte...I-a distrus cursa lui Massa, sa nu mai vorbim de Maldonado. Exact acelasi comportament. Da, Hamy are sange doar in bilute, ca in creierasul ala mic nu mai circula nimic. Totul a coborat la subsol, in bilutele cu care si gandeste din cand in cand..
    7 1
  • ayrton4ever
    Mclaren-mircea
    Ai grija sa nu-ti plezneasca vreo vena :)) Tu te stresezi tot si suferi in timp ce Hamilton deja a uitat si o smotoceste pe Nicole....and btw..... se scrie "nicio" sansa...nu "nici o"
    5 1
  • Vettel a piltat bine in toate cursele, fara exceptie. Dar a avut si noroc micile ghinioane l-au cuprins doar pe Webber. La Monaco, safety car-ul a tinut cu el. Mai sunt curse. Asa am o presimtire ca odata cu cresterea presiunii din partea Mclaren si Ferrari, Vettel o va gafa original. Desi sunt fan Ferrari, pe de-o parte imi pare rau ca in spatele lui Vettel nu s-a aflat Hamilton. Pariez ca avea soarta lui Maldonado si sunt sigur ca nu i-ar fi stricat o lectie care sa-l aduca cu picioarele pe pamant si sa relansaze lupta pt titlu. In conditiile de fata, inca 2 curse cu Vettel invingator si ...gata campionatul.
    6 3
  • hellboy
    @McLaren_Mircea_1984
    Prietene, inteleg ca esti mare fan al pacaliciului, dar de la fi fan, pana la a fi unu care e obsedat de pacalici e cale lunga.
    Se pare ca ai avut suficient carburant pana sa ajungi acolo.
    Massa e cel nesimtit pt faptul ca Ham al tau n`are creier si pt faptul ca el si-o face cu mana lui?
    Deaia sunteti voi frustrati ca a fost pe buna dreptate penalizat pacaliciu?
    Sunt fan Schumi, dar recunosc ca si neamtul a facut multe tampenii, pentru care a fost penalizat, dar cand unul face tampenii pe circuit si vine altu` si incearca sa il scuze, imi aduce aminte de boc al nostru si de base.
    Mai lasati si voi etnobotanicele si judecati ceva mai obiectiv.
    1 1
  • Va certati ca orbii....vad ca nimeni nu comenteaza decizia comisarilor de a permite schimbarea gumelor dupa fluturarea drapelelor rosii (cand, in mod normal, cursa ar fi trebuit sa se termine - asta fiind alta decizie ciudata....).
    1 0
  • hellboy
    Referitor la cei care sustin ca Vettel ii tinea in spate pe Alonso si pe Button
    Aveti ochelari de cal?
    Cei 2 asteptau sa vada daca il mai tin gumele. Daca nu intra in urmatoarele 2 ture, tinand cont ca ambii piloti erau mult mai rapizi, incepeau atacurile. Vettel e pilot bun, dar era in inferioritate si sunt sigur ca ambii treceau de el.
    Oricum vad ca aici sunt ''fani'' gen stadion de la care sincer nu ma astept sa inteleaga prea multe, pentru ca ei o tin una si buna.
    Saracu` Ham ca a fost penalizat degeaba, altfel castiga din nou si ii mai dadea cel putin un tur lui Alonso.
    Data trecuta l-ati criticat mult pe spaniol, dar acum vad ca ii luati apararea drastic pacaliciului.....
    3 1
  • dmd
    Vettel e cu piciorele pe pamant,spre deosebire de alonso care viseaza curse castigate,in timp ce Vettel chiar le castiga.Daca tu te bucuri daca Hamilton ar intra in Vettel ca sa-i dea o lectie?!!!,inseamna ca JORJE a avut dreptate,sti tu chestia cu "nuca",alaturi de alti doi baieti cu "reputatie"pe AM.
    0 0
  • hellboy
    @marius_kji
    Alonso are masina lui Vettel? E bun Vettel, asta e indiscutabil, dar ceilalti nu au masina lui. Pana nici saracul Webber nu se poate pune cu el.
    Macar sa nu sustina RBR ca la ei pilotii sunt egali. Chiar si TorroRosso, tot pt RBR munceste.
    Sincer, eu unu nu m-as bucura ca pacaliciu sa il scoata afara din cursa nici pe Vettel, nici pe altul, in concluzie, sa se lupte pe circuit, dar fara acrosari.
    Dmd.... nu ai cu cine: ei stiu una si buna!!
    Degeaba scrii corect din punct de vedere logic, ca ei inteleg exact pe dos.
    Oricum, scria cineva pe mai sus ca se voteaza singuri...
    Eu unu m-as bucura sa vad la tot ceea ce postez down nu mare ci pe minus daca se poate, dar sa ma apuc sa votez eu... inseamna ca sunt un copil.
    Spor la voturi sa aveti
    1 1
  • Terrah
    IwtOsoNAsqaxC
    Felt so hopeless looking for answers to my qusetinos...until now.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru