Vettel a fost exclus din calificări şi va pleca de pe ultima poziţie în Abu Dhabi!

de Daniel Popescu
Sambata, 03.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel va pleca ultimul în cursa de la Abu Dhabi pentru că a rămas cu mai puţin de un litru de combustibil în rezervorul monopostului Red Bull la finalul calificărilor.

Esential 13 puncte este avansul lui Vettel in clasamentul general cu trei curse inainte de final
3 este pozitia pe care trebuie sa termine Alonso in Abu Dhabi pentru a deveni noul lider al clasamentului general
Sebastian Vettel riscă să piardă poziţia de lider în clasamentul general după Marele Premiu din Abu Dhabi în ciuda unui avans de 13 puncte în faţa lui Fernando Alonso şi a locului trei ocupat în calificările de sâmbătă.

Pilotul echipei Red Bull Racing a oprit monopostul RB8 pe circuit imediat după efectuarea ultimului tur rapid de circuit, în condiţiile în care regulamentul tehnic prevede că monopostul trebuie adus de pilot până la boxe şi să mai aibă cel puţin un litri de combustibil în rezervor.

Iniţial, oficialii Red Bull Racing şi ai furnizorului de motoare Renault au reuşit să-i convingă pe comisarii de cursă că Vettel a oprit monopostul pe circuit din motive tehnice şi au scăpat astfel de orice sancţiune, însă problemele au apărut la inspecţia tehnică efectuată în parc ferme.

Oficialii FIA au luat monstre de combustibil şi au constatat că Vettel avea mai puţin de litru de carburant în rezervor, lucru interzis de regulament şi penalizat cu excluderea din calificări.

Comisarii de cursă au decis însă să-i permită lui Vettel să ia startul în cursa de la Abu Dhabi de pe ultima poziţie a grilei de start.

În urma acestei decizii, cu excepţia lui Lewis Hamilton şi Mark Webber, care au ocupat primele două locuri în calificări, toţi ceilalţi piloţi vor câştiga câte o poziţie pe grila de start, Alonso fiind de departe cel mai avantaj de situaţia creată. Pilotul Scuderiei Ferrari va lua startul de pe locul şase şi are oportunitatea să reducă diferenţa de 13 puncte dintre cei doi, iar în cazul în care va termina pe podium el va deveni noul lider al clasamentului general.

O pedeapsă similară cu cea a lui Vettel a primit şi Lewis Hamilton după calificările de la Barcelona, care a oprit de asemenea monopostul pe pista imediat după ultimul tur rapid.

Via FIA

Comentarii (40)

  • Hell Yeah!!!Era si timpul ca micul Seb sa mai piarda ca parca Fortuna prea il iubeste
    43 18
  • Vettel va pleca de pe linia boxele din cate am inteles eu.
    23 7
  • Si mai bine daca pleaca de pe linia boxelor,macar asa nu poate castiga locuri pana in prima curba :))
    27 5
  • Alonso pe 3, bun... dar ati uitat ceva... Conteaza unde va termina Vettel.
    De pe ultima pozitie poate ajunge in top 10. Nu zic ca va reusi, dar exista sanse. De la locul 10 se vor complica foarte mult lucrurile pentru el.
    Maine este ziua in care Vettel trebuie sa arate ca merita titlul. O cursa ratata maine, demonstreaza tuturor fanilor Formulei 1 ca Vettel mai trebuie sa invete.
    40 4
  • @Davidenko.

    Ai inteles gresit.

    Vettel va pleca de pe ultima pozitie, nu de pe linia boxelor.
    16 4
  • @fia1

    Alonso va pleca de pe 6. A castigat doar o pozitie prin descalificarea lui Vettel.
    16 3
  • Pe acest circuit se fac foarte greu depasiri,asa ca singura sansa este safety car intro pozitie favorabila.Asa ca trebuie sa invete de la Alonso si Piquet cum se face treaba.Oricum ,bucuria nebunilor.....acum se va vedea cit de buna este masina Red Bull.
    2 1
  • Cum am mai si spus, F1 ramane imposibila si imprevizibila :).
    1 0
  • Vettel pleaca de la boxe. Uite aici:
    Therefore Sebastian will start from the pit lane for tomorrow’s race. sursa http://www.formula1.com/news/headlines/2012/11/14018.html

    Claculele sint inutile pana la finalul cursei. Vettel poate termina in puncte desi va fi foarte greu. Depinde si unde poate sa termine. Asta desigur daca va reusi sa termine cursa. Au avut destul de multe probleme in Abu Dhabi si el dar si Mark vineri si sambata.
    Desigur e de vazut daca Alonso poate ajunge pe locul 3 de pe 6.
    Nu au aratat bine pana acum masinile Ferrari. Ba din contra.
    Maldonado, Raikkonen si Button au fost cu cca 0,3 secunde mai rapizi pe un tur de pista fata de Alonso iar Rosberg e la fel de aproape de el. Nu e deloc sigur ca poate urca Alonso pe podium.
    Oricum cursa asta este relansata.
    Daca se va relansa si campionatul vom vedea doar dupa cursa.
    22 2
  • in comunicatul FIA scrie ca va pleca de pe ultima pozitie, inn schimb cei de la RBR au ales sa plece de pe linia boxelor, probabil vor sa munceasca la masina sau vor sa evite un acrosaj la start
    0 0
  • Aceeasi sursa spune si altceva, dupa cum spui si tu pe threadul cu calificarile. :)

    "The Stewards determine that this is a breach of Article 6.6.2 of the FIA Formula One Technical Regulations and the Competitor is accordingly excluded from the results of the Qualifying Session. The Competitor is however allowed to start the race from the back of the grid."
    http://www.formula1.com/news/headlines/2012/11/14018.html

    O sa vedem maine ce si cum va fi.
    9 0
  • Baritiu
    Vettel pleaca din pit lane, este decizia lui Newey ca sa poata sa-i schimbe cutia de viteze.Alonso poate reduce din handicap dar, nu are monopost de podium in abu dhabi.Insa sanse sunt, cu un pilotaj ca in India.
    14 3
  • Mersi, Baritiu. Atunci se explica.
    10 0
  • baburika
    azi in lumea crestina a fost sambata mortilor si s-au impartit pomeni ceea ce a capatat Alonso nu-i pomana,sau este?
    11 27
  • Pomana sau nu aici nu e vina lui Alonso ca Red Bull nu ia bagat suficient combustibil in rezervor lui Vettel.
    3 0
  • acum sa vedem e vettel un schumacher :)
    17 3
  • @Sorin Blaj
    Eu faceam referire la ce spuneau cei de la automarket cu pronosticurile cursei de maine, si anume podiumul lui Alonso pentru a deveni liderul clasamentului general...
    Oricum, merci pentru informatie. Nu stiu cum ti-ai dat seama ca eu nici acum n-am reusit :D
    5 1
  • mobius
    Ar fi grozav daca Alonso nu va fi acrosat la start si obligat sa abandoneze. Il are in fata pe Maldonado iar in spate, este adevarat la ceva distanta, pe Grosjan. Ma ingrijoreaza afirmatia lui Vettel "cursa este lunga si se poate intampla orice", care se refera in acest caz la adversarul sau direct. Oare o fi stiind ceva? Daca totul decurge normal, Alonso prinde podiumul, l-ar fi prins oricum, numai ca in aceasta situatie este greu de crezut ca Vettel va mai fi in fata sa. Daca la sfarsitul cursei de maine Alonso va fi din nou lider, se va putea spune ca a avut ceva noroc, dar in nici un caz ca Vettel a avut ghinion. Ii doresc sa aiba succes.
    19 4
  • .......
    Si uite cum mai ia milogu' un titlu....
    1 5
  • baburika
    Ce vina are Alonso ca cei de la RBR au gresit dozajul ?
    In monopostul lui Vettel Alonso baga combustibil ? Da, e un noroc cand se strica masina adversarului, da, e noroc cand adversarul tau direct este scos din cursa de catre un alt pilot. Ceea ce nu se pune problema aici. Daca ar sapa un pic mai tare pe linga monoposturile RBR ar mai avea de descoperit cateva componente la limita regulamentului.
    PS: Ce nevinovat era A.Newey dupa incheierea calificarilor de azi: nu stia de ce mecanicul de la Renault i-a cerut lui Seb sa opreasca masina. Desigur nici Seb nu stia ce s-a intimplat. Ca sa nu mai amintesc cum au incercat sa abureasca oficialii FIA despre cauzele de forta majora pentru care nu a ajuns Seb la boxe. toate miciuni doar,doar scapa de belea.
    28 2
  • baburika
    desigur,e absolut regulamentar,nu e contestat de nimeni,e meritul lui,dar in aceste conditii e straniu sa-l socotesti la fel de "dublu campion" ca Hakkinen de exemplu
    1 6
  • FIA ar trebui sa fie cea care impune regulile si dreptatea in F1.
    In societate daca ai mintit chiar daca erai vinovat, pedeapsa iti este marita. In F1 toata echipa RBR minte, este gasita vinovata... oare n-ar trebui si o regula impotriva minciunilor? Nu de alta, dar nu e frumos. Stiu ca e utopie, dar o zic de farmecul discutiei :))
    Si sa fim seriosi... RBR n-a gresit doza, ci au pus intentionat mai putin. Probabil se asteptau ca Vettel sa faca un singur tur, dar Vettel a facut 2 tururi in Q3, daca nu ma insel. Iar de aici poate ca s-a ivit problema. Au fost increzatori in Vettel, si au pierdut...
    Pana la urma Vettel va pleca de pe linia boxelor sau de pe ultima pozitie?
    11 6
  • cosmin
    din comentariile de pe aici reiese ca alonso ia pus benzina in rezervor la vettel sau poate io extraso intrun monent de neatentie daca o gresit trebuie sa plateasca sau regulamentul pt uni se aplica si pt alti (rbr )nu
    14 2
  • Fan Ferrari
    Asa e, Alonso e vinovat de distrugerea Turnurilor Gemene si de criza economica.Tot el l-a adus la putere si pe Basescu:))))...cam asta se intampla in viziunea fanilor Red Cows.Stiti ceva?Muriti de ciuda!Ha!
    8 1
  • CARE ESTE ORA DE DESFASURARE FRATILOR
    1 3
  • CAND INCEPE CURSA LA ABU ?
    1 3
  • @baburika
    acum imi dau seama de ce fanii Ferrari sunt furiosi pe Vettel si Hamilton,deoarece au castigat campionate,maturand pe jos cu Ferrari,desi Ferrari a cistigat intotdeauna la fel de transant,ceea ce nu e cazul cu Alonso, care castiga campionate doar atunci cand adversarii lui sunt penalizati
    3 17
  • faceti spume fani vettel
    Urla frustrarea in unii, sigur ca da, strugurii sunt cam acri pentru Vettel si echipa lui de inapti...Ne place sa vedem Ferrari in fata mai ales cand adversarii se fac de KKo.Sansa micutilor fani anti-alonso este sa mai dea din gurita pana fac spume..cu asta vor ramane pana la urma;).Incercati alt sport, acela unde se scuipa seminte, ca numai la asta sunteti buni.
    5 3
  • Horatiu
    Pe Hamilton nu e nimeni furios, dimpotriva.Apreciez ca este, afisat, de partea lui Alonso pe care l-a declarat cel mai bun pilot, deci, micutilor, ciucu' mic!
    6 1
  • andrei -8
    Pt.baburka
    Pomana ,nu mi se pare a fii un pacat ,dar hotia care a facuto RBR inpreuna cu Vettel cam a un pacat suna, daca tot vorbesti de sarbatori crestine. Cea ce afacut cei de la RBR , au facuto INTNTIONAT.
    6 1
  • O sansa pt alonso dar cred ca vettel termina in primii 6. Are cu ce.
    7 15
  • Baritiu
    Abu Dhabi este un circuit unde nu se poate depasi decat cu DRS.Primii 10 au masini bune in regim de cursa. Sanse infime sa castige chiar un singur punct.
    4 1
  • E doar vina celor de la Red Bull. Alonso poate sa II multumeasca lui Hamilton si celor de la McLaren. Ei au dominat calificarile si au pus presiune pe Red Bull, care in incercarea de a il ajuta pe Vettel sa obtina pole-ul, i-au pus minimul de carburant.
    15 1
  • bogdan
    Suuublima decizie!!! Stiti ca vettel va avea de furca plecand din coada plutonului! acum sa vedem cum se va simti cand ii va ciupi un Kobayashi sau oricine alcnv pneul spate...sunt curios daca va obosi numai de cate ori va face semne din maini, nemultumit fiind datorita traficului! :)) Hai Alonso!
    3 3
  • klausnake
    @danoe
    Cand a maturat Hamilton pe jos cu Ferrari,prietene?
    Atunci cand singurul lui titlu i-a fost facut cadou de catre altcineva si avea cu o cursa castigata mai putin decat Massa?
    Esti "jenibil",sincer!
    P.S. Sunt fan Ferrari,oarecum,in sensul ca e echipa cu care tin de cand eram un pusti,cand citeam de F1 prin colectia de reviste "Autoturism" a tatalui meu si vedeam de 2-3 ori pe an ceva imagini de cateva minute,prin cine stie ce emisiune de stiri;in rest,iubesc F1 si tot ceea ce inseamna ea,cu bune sau rele,mai putin tot felul de rautaciosi de astia ca tine sau ceilalti de pe aici...
    4 0
  • pt.aurel si AUREL si altii care inca nu stiu cand e cursa
    E in meniu pe pagina in dreapta (cu negru)

    Următoarea cursă Emiratele Arabe Emiratele Arabe
    VINERI, 02 Noiembrie
    Antr. lib. 1 1.Hamilton 2.Button 3.Vettel
    Antr. lib. 2 1.Vettel 2.Hamilton 3.Button
    SÂMBĂTĂ, 03 Noiembrie
    Antr. lib. 3 1.Hamilton 2.Button 3.Vettel
    Calificari 1.Hamilton 2.Webber 3.Vettel
    DUMINICĂ, 04 Noiembrie
    Cursa 15:00
    1 0
  • Dragi compatrioti,nu sunt fan nici Alonso nici Vettel ,mi-a placut si inca imi place Ferrari si MSch,chiar daca nu a mai facut fata schimbarilor petrecute in lipsa lui din F1.Daca veti citi pe anumite site-uri cu ceva timp in urma veti vedea cat de mult timp petrecea Schumacher in uzina celor de la Bridgestone si cat contribuia la dezvoltarea monopostului.Parerea mea este ca Vettel este fabricat sa fie campion - nu este meritul lui,este meritul inginerilor care ii pun la dispozitie tehnica.Aduceti-va aminte cand a fost presat de Button de pe locul 2: a rezistat 2-3 tururi dupa care a cedat si a gresit.La fel s-a intamplat si cu Bute,dupa cum spunea Doroftei - a avut numai adversari contrafacuti pana cand a dat peste Froch. Azi dimineata s-a vazut ca ii era teama de rus si de-abia in ultima repriza a reusit sa castige meciul.Despre Alonso -merita sa castige campionatul.A scos din Ferrari-ul asta cam tot ce se putea si ceva in plus.E meritul lui.Acum ii doresc cel putin un loc 3.Mai sunt multe de spus dar ma opresc aici.
    Sa ne bucuram de F1 atat cat ne este permis de Bernie.A zis ca mai sta in F1inca 4 ani
    6 2
  • GrosJan
    au si iesit profitorii care considera ca de abandonurile lui Vettel depind si valoarea lui Alonso si a lui Vettel. Ce mai are de invatat Vettel daca abandoneaza maine? Cum se pune mai mult combustibil in rezervor?
    Daca va lua Alo titlul va fi doar inca unul la pomanagism viteza intr-un campionat in care s-a tarat, a fost favorizat si nu a aratat nimic. Tipic.
    1 8
  • RBR au trisat nonstop de 3 Ani ...ieri au fost prinsi cu minciuna!
    6 3
  • AndreiF1
    Din pacate pentru Alonso campionatul s-a terminat. Masina construita de Ferrari este nu doar execrabila ci din pacate extraordinar de execrabila. 2010, 2011, 2012, 3 ani ratati degeaba. Poate este timpul sa se opreasca aici. Nu se merita in a pilota pentru o echipa ca Ferrari, nu se merita in a lupta pentru ei. Din pacate nu se merita nici a fi fan Ferrari, bataia de joc constanta fata de masina, fata de strategie, fata de tot ce tine de Formula 1, din pacate nu are cum sa aduca rezultate pozitive. Pentru a castiga in Formula 1 trebuie multa munca, multa pasiune si putine comentarii. Iar baietii de la Ferrari stau bine doar la declaratii goale, la strategie sunt praf, la constructia monopostului sunt praf, in schimb sunt primii care declara ca fac nu stiu cate chestii si nimic. Personal, este timpul ca atat Domenicalli si Di Monte sa se retraga, se pare ca au imbratanit si fac numai greseli.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru