Vettel: "Alonso a fost prea rapid, dar îl puteam ataca pe Hamilton"

de Daniel Popescu
Luni, 15.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a admis că nu ar fi putut lupta pentru victorie în China din cauza competitivităţii lui Fernando Alonso, însă crede că ar fi putut să atace locul trei al lui Lewis Hamilton.

Esential 3 puncte este avansul pe care il mai are Vettel in fruntea clasamentului general dupa cursa din China
Sebastian Vettel a optat pentru o strategie inedită în Marele Premiu al Chinei şi a preferat să înceapă cursa doar de pe locul nouă cu pneuri medium în loc să lupte pentru pole position.

În cele din urmă, pilotul echipei Red Bull Racing a terminat pe locul patru, însă afirmă că nu ar fi avut şanse să lupte pentru victorie cu Fernando Alonso.

"Strategia noastră a funcţionat. Ştiam că este crucial să avem circuitul liber la start, dar nu a fost aşa. Am fost în spatele lui Nico Rosberg şi asta a fost rău pentru pneuri. Dar nu cred că puteam lupta pentru victorie, Alonso a fost prea rapid aici. Dacă ne uitam la strategie, ei au început cu circuitul liber în faţă, eu nu. Nu dau vina pe nimeni, dar aşa se întâmplă când începi în spate. Trebuie să fim corecţi, Alonso a fost prea rapid.

dar dacă ne uităm la antrenamente, nu a fost chiar atât de departe. Dacă aveam mai multe tururi libere la început am fi putut avea o şansă", a declarat triplul campion mondial.

Prin strategia adoptată, Vettel a concurat cu pneuri soft în ultimele cinci tururi şi a fost la un pas să-l ajungă din urmă pe Hamilton, care concura pe finalul cursei cu cauciucuri medium. Germanul a lăsat să se înţeleagă că, dacă ar fi efectuat ultima oprire cu un tur mai devreme, ar fi putut lansa un atac pentru ultima treaptă a podiumului.

"Echipa mi-a spus că diferenţa (n.r - faţă de Hamilton) era mare, dar şi diferenţa faţă de monopostul din spate era mare, aşa că de ce să nu încerc? Când am ajuns prima oară pe linia dreaptă şi l-am văzut pe Hamilton în acul de păr am crezut că sunt prea departe, dar am avut o viteză mai bună datorită pneurilor. Este un pic dezamăgitor să pierd la final. Dacă mai erau câteva viraje aş fi putut să încerc ceva", a încheiat el.

Comentarii (25)

  • O lalaie cu probabilitatea "daca aveam mai multe tururui libere am fi putut avea o sansa", "daca mai erau cateva viraje as fi putut sa incerc ceva" si tot asa. Daca "ceva" atunci poate "ceva" nene insa-i cert ca la bordul unui Red Bull echipat cu pneuri medii si noi nu l-ai invins pe Hamilton la bordul unui Mercedes echipat cu pneuri soft si degradate.
    23 17
  • Hamilton avea medii degradate......
    26 1
  • ee prietene..acu intelegi de ce ai castigat 3 tituluri mondiale ?

    ca daca avea alonso o masina decenta ....acum aveai doar 1
    35 14
  • Ce mai delireaza fanii lui alonzito!!! Daca aveau alti doi piloti masini decente, alonzito nu mai avea niciun titlu pana acum!!!
    11 19
  • alonzito, hamonzito sau ori care alt zito, ar fi avut masina lui viţel, sigur nu mai era el triplu campion , mai gandestete TU
    15 6
  • Alti 2 piloti au avut masini decente si degeaba. Alonsito niciodata n-a avut o masina cum a avut sansa s-o aiba 3 ani la rand Vitzelsmith!
    13 7
  • Cristi
    @VJohann
    Da-mi voie sa te corectez:
    ...... vițelzito......
    9 6
  • vitzelulextrem
    Racerul "extrem" l-a decapitat pe un Webber caruia i s-a spus sa mearga la relanti in Malaezia dar cu Alonso nu s-a mai pus...ca deh, spaniolul nu e Webber.
    10 8
  • Vettel a avut soft-uri, nu medii.
    Hamilton a avut noroc. Se mai intampla. Fara acel monopost intarziat, Vettel ajungea pe trei. La randul sau Vettel a avut noroc cu abandonul lui Rosberg si cu evolutia slaba a lui Massa, care plecat de 5 s-a pierdut in pluton pentru ca nu e in stare sa depaseasca, chiar si cu un monopost rapid.
    Daca isi revine si Massa si Grosjean, atunci plecarile din pluton vor fi o mare provocare. Nu va mai fi atat de usor sa ajungi in top 5, asa cum a facut Vettel si Button.

    Dupa ce ca abia ai prins locul 4... sa mai si visezi la victorie dupa o cursa in care n-ai facut decat sa te uiti la pneuri... Mi se pare ca Sebi a baut un energizant inainte de a face declaratii. Sau a uitat ca n-a avut nicio sansa in fata lui Alonso? Chiar daca pleca si din pole, tot nu avea sanse.
    16 6
  • "Trebuie să fim corecţi, Alonso a fost prea rapid" Vettel - de 3 ani astept afirmatia asta :). sper ca o sa tina ceva vreme... traiasca tunelu' japonezilor ...
    17 8
  • BALATESCU
    MONOPOSTUL RED BULL A FOST FOARTE SLAB DACA AVEA VITELUL PNEURI MEDIUM GATA 7 SAU 8 !!!
    7 4
  • Maricel
    e situatia pe dos decat in 2011, cu ferrari cu cea mai buna masina nu RBR. Dar Vettel se tine destul de bine pana acum. DAca isi vor reveni cei de la RBR va avea vetel destule puncte stranse incat sa nu riste sa piarda titlul din cauza inceputului mai slab.
    7 4
  • Daca nu castiga si anul asta marmota campionatul(Ca ferrari IN regim de cursa are cel mai bun monopost,deocamdata) sa nu-i mai gasiti scuze ca nu are masina,ca e Domenicali slab si ca NIUEI AIDRIEAN e mai destept decat toti.DAR EU CRED CA ABANDONUL DIN CURSA DE LA SEPANG ISI VA PUNE AMPRENTA PE CAMPIONATUL ACESTA si cum am mai spus si inainte mamota nu va castiga nici un campionat cu FERRARI.NICIUNUL
    10 14
  • Au trecut abea 3 curse si deja unii vad Ferrari cea mai buna masina de pe grila de start.

    Nu uitati ce sa intamplat cu McLaren in 2012 a avut cea mai buna masina in aproape tot sezonul si pana la urma Ferrari a terminat la constructori in fata lor.

    RedBull a inceput ezitant si in sezonul trecut , iar pe final au spulberat concurenta. Totul se joaca .
    12 1
  • Eu as vrea dar Ferrari nu au o masina dominanta, cum a avut Red Bull anii trecuti. Cand voi vedea duble si Ferrari constanta in pole atunci da. Deocamdata tot Alonso face diferenta.
    7 0
  • Anul asta este foarte echilibrat, mai echilibrat ca 2012. 4 echipe cu masini f apropiate valoric. Sigur ca pt Alonso asta e mana cereasca.
    6 0
  • Ferrari este o mizerie de echipa la fel ca pilotul lor nr. 1. Niste persoane fara caracter, scuipatori de seminte agramati "sustin" moral (ca nu au bani nici sa intre in magazinul Ferrari sa cumpere un poster) aceasta echipa invechita in rele. Vettel se joaca cu Fernando, il "lauda" dar cand va conta il va face de rusine cum il face deja de 3 ani. Trisorul spaniol e la final de cariera, un anonim in istoria F1.
    3 8
  • Cand vreodata au facut italienii un lucru bun? Ei stiu sa faca lucruri frumoase, arta, pt. tehnica apeleaza la nemti. Daca vine Vettel sa ii stranga vreo 2 suruburi la masina lui Masa iar se face Fernando de ras.
    4 4
  • orez q lapte
    a castigat si Alfonzo o cursa si deja il vedeti campion ......... anu asta o sa termine pe 3 in spatele lui Kimi si a lui Vettel
    1 7
  • diferenta intre un lucru iesit din mana nemtilor si un lucru iesit din mana italienilor, este clar ca anul asta masina ferrari esti mai rapida si datorita tunelului de vant de la koln
    12 2
  • Marius60
    Asta e diferenta dintre un om de caracter (Vettel) care poata sa admita ca un alt pilot poate fi mai bun intr-o cursa si o paiata (Alonso) care anul trecut cand Vettel castiga cursa dupa cursa batea campii cu gratie despre Hamilton "rivalul" lui la "titlu".
    4 5
  • este*
    2 0
  • Ba, voi sunteti chiori si extremisti????? Exista vreun pilot in istoria de 63 de ani a F1 care sa fi castigat titluri mondiale fara o masina competitiva??? Nu-i mai antati voi prohodul lui Vettel si nu-i mai ridicati statui lu' Alonso, ca asa pilot cum il vedeti voi, deocamdata e pe 3 in clasamentul general. Daca era asa pilot de ce n-a luat campionate in 2008 sau 2009 cu Renault? De ce n-a fost in stare sa treaca de Petrov la Abu Dhabi?Ce, era Renault-ul mai rapid decat Ferrari? Toti sariti la gatul celor de la Red Bull ca-l favorizeaza pe Vettel, da' de Hockenheim 2010 va mai aduceti aminte, de magaria de la Austin de anul trecut va mai amintiti?? Nu mai pozati in crestini mai buni decat Sf. Petru, ca sunteti ipocriti. Marele Alonso a avut 40 de puncte avans si a pierdut campionatul in 5 etape, da' el e mai talentat decat Senna, Prost, Schumacher si Hakkinen la un loc, nu?
    4 7
  • @91schumi06 Esti frustrat, dar rau de tot. Ce ar fi sa bei o bere si sa te calmezi?
    Problema e ca in timp ce Ferrari recunoastea ordinele de echipa, baietii aia de la Red Bull pozau in sfinti. Sau ai uitat? Iar pe urma ce sa vezi - Surpriza! La Red Bull sunt si mai multe ordine decat la Ferrari. Cine erau ipocritii in toata situatia asta?
    Nu vad cine a spus ca nu conteaza masina... Iar Ferrari n-are cea mai buna masina. Sa castigi o cursa nu inseamna ca ai cea mai buna masina. Campionatul e lung... Dar, probabil ca in frustrarea ta, ti-ai dat si tu seama ca daca Alonso va avea un monopost competitiv, macar la fel de bun ca Red Bull, isi va invinge toti adversarii. :) Chestia era ca in timp ce Vettel a venit la Red Bull si a primit deja monopost de top, uite cum Alonso a lucrat cu intreaga echipa si a imbunatatit monopostul. Vezi vreo diferenta?
    Stiu ca-l urasti pe Alonso. E singurul pilot care i-a luat lui Schumacher doua titluri mondiale. Si te rog sa inveti sa numeri... Alonso a pierdut titlul in ultimele 9 curse ale anului, nu in ultimele 5, caci primul abandon l-a avut in Belgia. Iar fara aceste 2 abandonuri... Ah, dar astea sunt statistici. Are timp ca anul asta sa-si ia revansa. Si pe urma sa-l urasti si mai mult, pentru ca-i ia un titlu si lui Vettel :D
    6 1
  • ciprian
    bravo ferr
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru