Vettel, blocat involuntar de Massa în calificări, dar susţine că a fost greşeala lui

de Daniel Popescu
Sambata, 13.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a pierdut timp în ultimul tur rapid de calificări din cauza lui Felipe Massa, însă nu îl acuză de blocaj pe brazilian şi consideră că el este cel care a judecat greşit situaţia.

"Nu vreau să dau vina pe Massa, am crezut că va intra la boxe. Dacă este vina cuiva, atunci a fost greşeala mea.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel era considerat marele favorit al calificărilor din Coreea de Sud după ce a dominat autoritar antrenamentele de dimineaţă şi prima parte din Q3. În ultimul tur rapid de circuit, după ce coechipierul Mark Webber a reuşit să-l devanseze, germanul a pierdut timp preţios în startul ultimului tur de circuit din cauza prezenţei lui Felipe Massa chiar în faţa sa.

Totuşi, dublul campion mondial afirmă că brazilianul nu are nicio vină pentru acest incident şi că el este cel care a judecat în mod eronat situaţia.

"Nu vreau să dau vina pe Massa, am crezut că va intra la boxe. A rămas pe circuit şi a trebuit să frânez, astfel că al doilea tur nu a fost atât de bun. Nu a fost vina lui Massa. Ar fi trebuit să ştiu mai devreme. Dacă este vina cuiva, atunci a fost greşeala mea.

Nu-mi place să dau vina pe ceva sau pe cineva pentru un rezultat. Nu-mi plac astfel de discuţii. Au fost multe de acest gen în ultima perioadă, dar astfel de lucruri se pot întâmpla. Până la urmă sunt mulţumit de rezultat", a declarat pilotul echipei Red Bull, care va lua startul de pe locul doi al grilei.

Turul a fost foarte bun, cu excepţia virajului 15.

Mark Webber
Pilot Red Bull
La rândul său, Webber consideră că turul prin care a obţinut primul pole position "curat" din acest sezon a fost aproape perfect cu excepţia unei singure greşeli.

"Turul a fost foarte bun, cu excepţia virajului 15. Am intrat bine, dar ieşirea nu a fost grozavă. În afară de asta totul a funcţionat bine pentru că am abordat virajele 11 şi 12 cât de bine am putut. Dar a fost o sesiune dificilă pentru toţi, cu pneuri uzate, pneuri noi, iar Alonso a făcut un tur bun cu pneuri uzate. Aşa se întâmplă cu Pirelli", a precizat el.

Comentarii (2)

  • Daca era alfonzo,bocea 3 zile si cerea penalizarea lui Massa!!! :))
    3 0
  • rastafan2
    A vazut ca are cea mai tare masina si stie ca are sanse bune la victorie. Asa ca nu are rost sa se enerveze. La start cred ca va trece de webber.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru