Vettel: "Este special că am bătut recordul, dar nu există niciun secret"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 27.11.2011
Sebastian Vettel a admis că este ceva special să doboare recordul de pole position-uri stabilit de Nigel Mansell în sezonul 1992, dar insista că nu există niciun secret pentru performanţă.

Sebastian Vettel a obţinut sâmbătă al 15-lea pole position din acest sezon, ocazie cu care a depăşit recordul de 14 pole-uri într-un an stabilit de Nigel Mansell în urmă cu aproape două decenii.

Pilotul echipei Red Bull Racing a admis că este o performanţă specială, însă nu a uitat să precizeze că Mansell a obţinut 14 pole-uri în numai 16 curse, pe când el a avut la dispoziţie 19 Mari Premii.

"S-a vorbit destul de mult înainte de calificări, iar în acest weekend totul s-a desfăşurat în jurul acestui record. Cel mai bun lucru a fost să nu mă gândesc la asta. A fost emoţionant când am trecut linia de sosire, pentru că ştiam că am dat totul. Apoi a trebuit să aştept destul de mult pentru a vedea dacă timpul este suficient de bun sau nu, dar am început să aud în cască: inginerul mi-a spus că Jenson Button este pe 2, apoi Mark Webber pe 2, deci am luat pole-ul. Maeştrii în acest domeniu au avut nevoie de mai puţin curse, dar asta este ceva special pentru mine.

Sunt fericit să fiu aici", a declarat el la conferinţa de presă.

Vettel şi Red Bull au dominat calificările într-o manieră categorică în acest sezon, singurii care l-au învins pe german fiind coechipierul său Mark Webber şi Lewis Hamilton. Totuşi, el insistă că lucrurile nu sunt atât de uşoare precum par la prima vedere.

"Nu este uşor, toate circuitele sunt diferite şi uneori nu sunt mulţumit. În acest an am fost capabil să dau totul într-un singur tur sau în finalul Q3. Nu există niciun secret. La ultima ieşire pe traseu ştii că nu mai este o sesiune de antrenamente. Eşti entuziasmat şi nervos. Este grozav să construieşti turul şi după ceea este ca o goană", mai precizat el.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • Laurentiu
    rezumat calificari 2011
    ..constanta lui vettel din acest sezon reda seriozitatea echipei autriece
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru