Vettel şi Button explică performanţele din calificări prin riscurile asumate

de Daniel Popescu
Sambata, 05.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel şi Jenson Button afirmă că şi-au asumat unele riscuri care în cele din urmă au dat roade după ce au ocupat locurile doi şi, respectiv, trei în calificările de la Silverstone.

Esential 2 este cel mai bun rezultat inregistrat de Sebastian Vettel in calificarile din 2014 (Malaysia si Marea Britanie)
3 este cea mai buna pozitie ocupata de Jenson Button pe grila de start in 2014
Calificările Marelui Premiu al Marii Britanii au produs numeroase surprize prin prisma vremii capricioase, ploaia răzleaţă bulversând complet strategiile piloţilor.

Sebastian Vettel a reuşit însă să-şi treacă în cont locul doi pe grila de start după ce a ieşit pe traseu cu pneuri slick în ultimele minute ale sesiunii, în ciuda faptului că nu se aştepta ca circuitul să fie suficient de uscat.

"Am abandonat primul tur din Q3 pentru că a fost imposibil să stabilesc un timp decent cu pneurile slick. Am rămas în garaj şi în cele din urmă am decis să ieşim cu pneuri slick,dar a fost greu de crezut că voi găsi zone uscate. Dar trebuie să-ţi asumi unele riscuri şi în cele din urmă a meritat.

Cred că Anglia este singura ţară unde ai parte de astfel de condiţii", a declarat pilotul echipei Red Bull.

▶ Calificări Silverstone: Rosberg în pole, Hamilton pe şase

Germanul va fi urmat pe grilă de Jenson Button, care concurează cu o cască roz în memoria tatălui său. Pilotul echipei McLaren este cunoscut pentru stilul său de pilotaj precaut, însă de data aceasta a simţit nevoia să fie mai agresiv şi şi-a asumat riscuri.

"Le-am spus tuturor că derapez pe liniile drepte şi mi-au spus că trebuie să forţez pentru că nu am nimic de pierdut şi că trebuie să risc pentru a obţine un rezultat bun. Aşa că am forţat. A fost un tur foarte agresiv, dar a funcţionat şi mulţumesc echipei pentru imbold. Să fiu pe locul trei în faţa propriilor suporteri înseamnă foarte mult", a explicat britanicul. 

▶ Avancronica Marelui Premiu al Marii Britanii

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru