Vettel: “Locul 6 se poate dovedi decisiv pentru campionat”

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.04.2010
Sebastien Vettel considera ca locul 6 ocupat in China poate fi important in economia luptei pentru titlu, desi a plecat din pole position.

Sebastian Vettel era considerat principalul favorit la victorie in Marele Premiu al Chinei, in urma pole position-ului reusit sambata in calificari. Cu toate acestea, ploaia a produs un adevarat haos pe circuit, cu numeroase depasiri si schimbari de pneuri, iar pilotul echipei Red Bull a incheiat cursa doar pe locul 6.

Desi a sugerat ca este nemultumit de rezultat, germanul a incercat sa vada si partea plina a paharului. “Am inceput in pole position, dar nu am terminat acolo. Cred ca a fost o cursa foarte haotica si locul 6 poate fi foarte important. Evident, principalii nostri competitori au terminat in fata, iar asta nu este bine”, a declarat el.

Vettel a fost protagonistul unui incident in pitlane cu Lewis Hamilton, cei doi fiind mustrati de comisarii de cursa pentru pilotarea in conditii periculoase. Germanul sustine insa ca era deja in fata lui Hamilton cand pilotul echipei McLaren a incercat sa castige o pozitie chiar pe linia de iesire spre circuit.

“La pitstop eram in fata lui, nu stiu de ce a virat stanga si a vrut sa ma atinga.

Am sperat ca nu mi-a deteriorat pneurile din cauza asta. Nu inteleg de ce a facut asta, pentru ca eram putin in fata lui si oricum eram avantajat de pozitie”, a mai precizat el.

Via | Red Bull

Comentarii (6)

  • Seba vs mandea
    Cum nu stii, tocmai pentru ca erai in fata lui si mandea nu suporta asta. Daca poate lovi sub centura o face. Locul 6 nu-i rau, insa trebuie fructificate pole-urile.
    21 10
  • Vettel vs HamHam
    Hamilton mai are mult si bine pana cand o sa dovedeasca ca are caracter si joaca fair-play. S-a vazut clar cum incerca sa isi faca loc cu coatele sa iasa in fata, desi locul lui nu era acolo nici in 1000 de ani. De intrarea la boxe nici sa nu mai vorbesc...
    Deocamdata Hamilton e doar un grosolan care ocazional conduce bine, atat.
    23 10
  • mandea
    Ar trebui sa invete de la But cam ce inseamna cu-adevarat spirit britanic. Te impui, da' nu ca haplea. Ca in afara de cetatenie nu s-a legat nimic de el. Ba mai si musca mana care il hraneste.
    22 8
  • dar in final.. l a depasit in cursa.. asa ca.. shhhh!!!!
    5 11
  • Frustratilor!
    Voi ori va faceti, ori chiar sunteti!
    Voi ati vazut curse cu Senna-Mansel-Prost-Schumacher? Erau spectaculoase pentru ca nu erau atatea muieri in F1 ca azi. Lupta dintre cei 2 a fost spectaculoasa si fiecare si-a aparat pozitia incercand sa-l indimideze pe celalalt. De ce nu va uitati voi la balet?
    5 7
  • bobitza
    Despre gentlemen
    M. Schumacher a castigat un titlu mondial aruncandu-l pe D. Hill in afara circuitului de la Suzuka, in ultima etapa din acel an. A incercat aceeasi manevra ulterior (nereusita), pe acelasi circuit, cu Villeneuve. Fair-play-ul meu funciar a fost "deranjat" in ambele cazuri, dar inteleg ca, intr-adevar, F1 este un sport SI al nervilor tari.
    Btw, unele comentarii se apropie de fanatism, absolut impropriu formulei 1. Parerea mea...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru