Vettel: "Mă interesează cursa, nu punctul necesar pentru a deveni campion"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 08.10.2011
Sebastian Vettel susţine că se concentrează exclusiv asupra cursei în care va pleca din pole position şi nu asupra punctului de care mai are nevoie pentru a deveni campion.

Sebastian Vettel are nevoie de un singur punct în Marele Premiu al Japoniei pentru a cuceri al doilea titlu mondial consecutiv, însă insistă că se gândeşte la cursa în ansamblu.

Pilotul echipei Red Bull Racing va pleca duminică din pole position, însă consideră că accidentul pe care l-a avut vineri în antrenamente reprezintă o lecţie învăţată.

"În ceea ce priveşte punctul, nu mă concentrez cu adevărat pe asta. Vineri am învăţat o lecţie când nu am făcut o mare greşeală, dar nu m-am concentrat 100% şi am pierdut controlul monopostului. Mâine va fi o cursă lungă şi plină de provocări. Se pot întâmpla multe lucruri, iar DRS poate deschide câteva şanse (n.r - de depăşire), aşa că vom vedea. Am avut un monopost bun şi ar trebui să fie în regulă. Aştept cu nerăbdare cursa, nu punctul", a declarat germanul la conferinţa de presă de după calificări.

Vettel l-a învins în calificări pe Jenson Button pentru numai nouă miimi de secundă, iar pilotul echipei McLaren admite că nu putea scoate mai mult de la monopost.

"Am crezut că timpul din ultimul tur va fi suficient, dar a fost cu nouă miiimi de secundă mai slab, deci nu suficient de bun.

Am simţit că am scos tot ce era mai bun din monopost. Monopostul a fost un pic supravirator, dar poate am forţat eu prea mult. Este grozav să fim atât de aproape de Red Bull pe un circuit unde ei dominau atât de categoric", a precizat el.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • Oricate declaratii ar mai face si chiar daca va castiga,nu cred ca va mai fi in centrul atentiei.Campion,ipotetic vorbind,este de pe la jumatatea sezonului,cu multe curse inainte de aceasta,asa ca ceea ce este urmarit acum e locul 2 si poate spectacolul pe care il fac ceilalti in curse.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru