Vettel, mustrat pentru blocarea lui Alonso, dar păstrează pole-ul

de Daniel Popescu
Sambata, 06.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a primit o mustrare scrisă pentru blocarea lui Fernando Alonso în calificări, însă îşi păstrează pole position-ul cucerit pe circuit.

Comisarii de cursă de la Marele Premiu al Japoniei au avut nevoie de aproape trei ore pentru a lua o decizie în privinţa incidentului dintre Sebastian Vettel şi Fernando Alonso din finalul sesiunii de calificări.

Subiectul a fost aparenta blocare a lui Alonso în ultima şicana a circuitului într-un tur rapid de pistă de către Vettel, în condiţiile în care în acel moment erau afişate şi steagurile galbene.

În cele din urmă, pilotul echipei Red Bull Racing a primit doar o mustrare scrisă după ce comisarii au ascultat opiniile ambilor piloţi şi au urmărit înregistrările video ale incidentului.

Prin urmare, Vettel îşi păstrează pole position-ul câştigat în calificări, element crucial în lupta pentru titlul mondial, în contextul în care germanul are de recuperat 29 de puncte în faţa lui Alonso, care va lua startul de pe locul şase al grilei.

Via FIA

Comentarii (11)

  • daca nu am avea experienta curselor trecute... s-ar deduce ca vettel va domina sfarsitul de sezon si va castiga din nou... ramane de vazut
    15 2
  • va dati sema ca cel mai probabil anul viitor adrian newey va face iar cea mai buna masina (odata cu stabilizarea regulamentului)? hamilton probabil nu are sanse nici anul asta nici anul viitor! alonso daca nu ia titlul acum... oare vettel va castiga 4 campionate la rand? sa speram ca va merge totusi la ferrari in 2014!
    10 6
  • ceasca
    sper doar sa "se ridice" unul din urmaritorii lui alonso care-o fi. Si sa se puna pe fabricat puncte en gros. Altfel, daca o cursa vettel, una ham si una raiko si alonso puncteaza mereu se trezeste iar alo cu un titlu cadou.
    14 10
  • mobius
    Pe langa faptul ca masina Ferrari, nu este cea mai buna, se incearca pe toate caile oprirea lui Alonso din cursa pentru titlu. Mi se pare cusuta cu ata alba situatia creata in ultimul sau tur cronometrat, iesirea in decor a lui Raikonen si incomodarea sa de catre Vettel. Pe de alta parte, am mai spus-o, mi se pare o gresala de strategie sa iesi in Q3 pentru un singur tur cronometrat. Este pentru a doua oara cand in ultimul si singurul tur cronometrat in care iese Alonso, se intampla ceva si acest tur nu poate fi finalizat. Nu stiu de ce se intampla astfel de greseli care in final l-ar putea lipsi pe Alonso de castigarea titlului. Parca echipa chiar isi doreste acest lucru, sau ii este impus din afara, altfel nu-mi explic repetarea la nesfarsit a acelora-si greseli. Mi se pare o lipsa totala de bun simt (sau poate, repet exista o impunere din afara), in loc sa faci tot ce se poate, cand ai la piloti un avans de 29 de puncte, pentru a castiga, sa iesi si sa declari ca nu-i poti asigura pilotului, monopostul capabil din punct de vedere tehnic.
    12 17
  • GrosJan
    ferrari e cea mai buna masina pentru campionat. e destul de rapida si fiabila; cea mai buna combinatie; daca nu e fiabila e = cu 0 nu aduce niciun punct in unele curse si asta conteaza. si uite asa se trezeste cu titlul unu care se taraste tot campionatu
    10 12
  • bbrunes
    Daca imi amintesc eu bine, astfel de situatii erau mereu pedepsite, mai ales in asemenea caz cand Vettel nu ar fi avut de castigat daca Alonso facea un tur cat de cat bun si obtinea o pozitie mult mai ok..
    7 8
  • cosmin
    daca la blocat trebuie sa fie penalizat vadca alti nu primesc mustrari ci penalizari daca a gresit trebuie sa plateasca sper sa nu se bucure de acest pol
    8 6
  • @cosmin
    Pai n-o sa se bucure ca in apropierea lui e Koba si Grosjean :)) Imi miroase a Shaorma, si nu stau langa Dristor, ci ma gandesc ce o sa fie Vettel maine intre Koba si Grosjean :D
    5 6
  • LORAND
    stiu ca o sa sara pe mine toti fanii lui vettel dar daca e lege sa fie pentru toti, unii primesc penaliyari si altii mustrari.
    5 7
  • nu prea l-a incurcat de vreme ce a dat doar un tur si s-a clasat destul de sus ... adica nu l-a costat secunde ...
    dar mustrarea lui vettel le va servi data viitoare ca sa-l ierte pe alonso de ceva mult mai grav
    7 5
  • Vettel asta,inca nu a aflat ca trebuie sa se dea la o parte cind apare Alonso.Ce gogoman,inca nu a discutat si el cu Massa cum vine chestia.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru