Vettel: "Nu ne-a fost teamă de modificarea monopostului"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 10.06.2012
Sebastian Vettel susţine că nu s-a temut niciodată că Red Bull nu va mai obţine rezultate după ce a fost obligată de FIA să modifice două componente ale monopostului.

Sebastian Vettel a obţinut sâmbătă al doilea pole position din acest sezon şi a fost cu trei zecimi de secundă mai rapid decât Lewis Hamilton.

Performanţa a venit pe fondul numeroaselor controverse cu privire la legalitatea monopostului Red Bull, în urma cărora FIA a obligat campioana mondială să modifice podeaua şi sistemul de răcire pentru frâne.

Totuşi, dublul campion mondial afirmă că pole position-ul obţinut la Montreal nu constituie o surpriză, întrucât nu s-a temut de o pierdere la nivel de performanţă.

"Am schimbat monopostul, a trebuit să închidem găurile, dar monopostul a părut să lucreze destul de bine şi fără găuri. Gaura din podea nu face diferenţa. Este păcat pentru ce s-a întâmplat şi păcat pentru ce s-a declarat. Nu ne-am temut niciodată pentru performanţă, nu ne-a fost teamă că va avea un impact major asupra performanţei. A fost o zi bună chiar şi fără gaură", a declarat germanul.

Şeful Christian Horner susţine că Red Bull a acceptat fără emoţii deciziile FIA, însă crede că într-un sezon atât de echilibrat că 2012 este vital ca inginerii să forţeze limitele regulamentului pentru ultimul strop de performanţă.

"Natura Formulei 1 este să forţezi limitele şi să fii inovativ şi asta ne vom strădui să facem în continuare.

Charlie Whiting (n.r - directorul de curse al FIA) face o treabă bună pentru că ascultă opinii echilibrate şi nu avem absolut nicio plângere cu privire la modul în care FIA a abordat aceste problele în privinţa monopostului nostru", a precizat britanicul.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru