Vettel: "Obiectivul meu este sa castig curse"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.02.2009
Sebastian Vettel isi propune sa obtina victorii in sezonul 2009 pentru noua sa echipa, Red Bull Racing.

Dupa victoria obtinuta anul trecut la Monza pentru Scuderia Toro Rosso, Sebastian Vettel s-a alaturat celor de la red Bull Racing pentru sezonul 2009.

Prezent la lansarea noului monopost RB5, tanarul pilot german a dezvaluit ca obiectivul sau principal in sezonul care va incepe in luna martie este sa repete performanta de anul trecut si sa obtina cel putin o victorie.

"Obiectivul este sa castig. Evident, nu este corect sa stau aici si sa spun ca voi castiga titlul mondial. Vreau asta, dar ramane de vazut", a declarat Vettel la Jerez. "Trebuie sa vedem cum ne descurcam, unde suntem comparativ cu ceilalalti".

"Cred ca noile reguli pot acorda o sansa echipelor ca a noastra de a micsora diferenta fata de plutonul fruntas, dar favoritii sunt Ferrari si McLaren, fara nicio indoiala. Daca ne descurcam extrem de bine vom fi in masura sa castigam puncte constant si poate sa luptam pentru ceva mai mult. Nu sunt genul care sa spun ca vom fi acolo. Prefer sa raman cu picioarele pe pamant si sa muncesc din greu.

Daca vom produce o surpriza cu atat mai bine".

Vettel a marturisit ca este inca intr-un proces de aclimatizare la noua sa echipa, insa considera ca este pregatit sa testeze noul RB5. "Am nevoie de timp, dar cred ca suntem intr-o pozitie buna sa incepem munca cu noua masina. Am putut folosi timpul anul trecut pentru a construi o relatie", a adaugat el. "Incep sa cunosc echipa mult mai bine si pe baietii care lucreaza cu mine. Toate aceste probleme ar trebui rezolvate acum pentru a ne concentra munca pe noua masina".

Vettel va testa pentru prima oara noul monopost in aceasta dimineata pe circuitul de la Jerez, motiv pentru care a admis ca este prea devreme sa caracterizeze noua masina. "Imi pot face o impresie mai buna dupa ce voi parcurge cateva tururi. Din exterior cred ca este o masina foarte draguta. Dar cel mai important lucru este viteza pe circuit pe care trebuie sa o demostram", a mai precizat Vettel.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru