Vettel: “Ploaia este cel mai important adversar in Spania”

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.05.2010
Sebastian Vettel spune ca absenta ploii este cruciala pentru a obtine un rezultat pozitiv in Marele Premiu al Spaniei.

Red Bull Racing a obtinut pole position-ul in toate cele patru Mari Premii desfasurate in prezent, insa austriecii nu au reusit sa fructifice aceste performante si in curse din cauza ploilor abundente.

Acesta este motivul pentru care Sebastian Vettel a admis ca o vreme buna este esentiala pentru ca Red Bull sa profite de superioritatea monopostului RB6 si sa obtina a doua victorie in acest sezon. Intrebat care este cel mai important rival in Spania, germanul a raspuns:

”Ploaia! Cred ca mai ales ultima cursa a fost haotica, asa ca incercam sa avem o cursa curata. Nu ne ajuta daca incepe sa ploua si daca se opreste la fiecare 5 minute. Chiar si atunci trebuie sa faci o treaba buna, iar ultima oara nu am obtinut ceea ce am vrut”, a comentat germanul, considerat unul dintre cei mai buni piloti pe ploaie din Formula 1.

Declaratiile sale vin in contextul in care prognozele meteo indica faptul ca ploaia si-ar putea face aparitia pe parcursul weekendului, insa datele sunt deocamdata destul de contradictorii.

Cu toate acestea, pilotul echipei Red Bull Racing a admis ca lupta in varful plutonului este foarte stransa alaturi de McLaren, Ferrari si Mercedes, motiv pentru care evita sa faca predictii concrete pentru acest weekend.

“McLaren, Ferrari si Mercedes par sa fie foarte puternice. A fost foarte strans. In unele curse am fost mai puternici decat ceilalti, in altele a fost mult mai echilibrat, iar uneori McLaren a fost cea mai puternica si rapida. Asa ca este dificil. Vom face un pas inainte aici, dar depinde cat de mare va fi pasul comparativ cu al altora. Daca gasesti o jumatate de secunda este grozav, dar daca ceilalti gasesc o secunda este un fleac”, a incheiat el.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • salutare
    sa vedeti ce plicticoasa va fi cursa daca va fi pe uscat,zic indigerent cine va pleca din pole!
    7 5
  • NeoGalaxy
    Siiiiiiiguuuuur!.
    7 5
  • guawar
    Ploaie!!
    Vrem ploaie!! :))
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru