Vettel: "Pneurile supersoft s-au degradat prea repede în Australia"

de Daniel Popescu
Luni, 18.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a nominalizat pneurile supersoft ca principala explicaţie pentru locul trei ocupat în Australia după ce plecase din pole position.

Sebastian Vettel era considerat principalul favorit la victorie în Marele Premiu al Australiei după ce a dominat antrenamentele şi a ocupat prima poziţie pe grila de start.

Totuşi, el a pierdut o poziţie în faţa lui Fernando Alonso la una dintre intrările la boxe, iar Kimi Raikkonen s-a poziţionat de asemenea în faţa lui datorită unei strategii cu numai două opriri la boxe.

Chiar dacă admite că şi-ar fi dorit victoria, pilotul Red Bull Racing susţine că este mulţumit de rezultat şi sugerează că una dintre explicaţiile pentru regres este degradarea rapidă a pneurilor.

Urmareste Automarket
"Putem fi mulţumiţi.
Este evident că voiam mai mult, când pleci din pole position vrei să câştigi. Nu sunt îngrijorat, trebuie să admitem că uneori alţi piloţi sunt mai rapizi. Am fost în al treilea cel mai rapid monopost. După un start bun şi două-trei tururi, pneurile au început să se degradeze. Nu am putut merge la fel de mult ca ceilalţi. Ştiam că Fernando ne-a depăşit la start, dar nu am ştiut de unde a apărut celelalt monopost (n.r - Raikkonen). Nu l-am văzut deloc şi a fost o surpriză"
, a declarat el.

Vettel a petrecut numeroase tururi în spatele lui Adrian Sutil fără să reuşească să-l depăşească, însă germanul nu crede că acest lucru a influenţat rezultatul final.

"Nu ne-a ajutat în acel stadiu al cursei, dar este destul de simplu. Dacă am fi avut un ritm bun, l-am fi depăşit. Luând în considerare toate tururile, nu cred că asta a făcut diferenţa", a mai precizat el.

Comentarii (4)

  • Normal din cauza temepraturii scazute si neadegvate pneurilor ssoft.
    6 0
  • E si normal , oamenii Webber nici nu mai ajunge sa se plinga de pneuri , ca pina acolo mai e masina care are defectiuni de fiecare data, toate starturile ratate.
    La Vettel cel mai fiabil monopost in 2011 2012 si la Webber un monopost mediocru...
    Sunt prea multe coincidente si putin imi e greata de RBR
    17 7
  • Daca Vettel se plinge de pneurile supersoft ce sa mai spuna Button care le-a schimbat dupa 3 ture ? In cursa asta s-a vazut prostia celor de la RBR de a ascunde potentialul monopostului in teste. Nu au dus monopostul la limita mai multe ture la rand, pe cale de consecinta nu au stiut cum sa gestioneze pneurile. Dupa primul tur Vettel avea un avans de 2 secunde fata de cele doua Ferrari dupa care a fost ajuns din urma in urmatoarele 3-4 ture.
    E totusi ciudat cum pe medium nu a putu sa-l depaseasca pe Sutil in al doilea stint desi pneurile lui erau mai noi.
    4 2
  • Dorele,da-i cu lamie tata ca trece greata...
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru