Vettel, precaut în privinţa şanselor la titlu. Alonso crede că a revenit în luptă

de Daniel Popescu
Luni, 26.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel preferă să rămână precaut în privinţa şanselor la titlu mondial, iar Fernando Alonso consideră că a revenit în lupta pentru trofeu după rezultatele din Belgia.

Esential 46 de puncte este avansul lui Vettel in clasamentul general in fata lui Alonso
63 de puncte are de recuperat Raikkonen pentru a-l ajunge pe Vettel
8 curse au mai ramas pana la finalul sezonului
Sebastian Vettel şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general după victoria înregistrată în Marele Premiu al Belgiei, având acum un avans de 46 de puncte în faţa lui Fernando Alonso.

Cu toate acestea, pilotul echipei Red Bull rămâne precaut în privinţa şanselor la titlul mondial şi afirmă că inclusiv Kimi Raikkonen, aflat la 63 de puncte în spate, poate câştiga trofeul în acest an.

"În ceea ce priveşte campionatul, mai este mult până departe. Sunt mai mult de 63 de puncte care pot fi câştigate în acest an. Este păcat pentru Raikkonen, dar astfel de lucruri se pot întâmpla", a declarat germanul.

De altfel, şi Alonso este încrezător în şansele pe care le are în lupta pentru titlul mondial, în primul rând datorită progreselor înregistrate în ultimele curse de monopostul Ferrari.

"Am câştigat două dintre primele cinci curse şi puteam lupta pentru podium tot timpul.

Apoi am mers înapoi, am pierdut direcţia, dar am analizat şi acum se pare că furnizăm rezultatele aşteptate. Încă trebuie să recuperăm ceva poziţii şi să luptăm pentru pole positionuri, dar campionatul este foarte lung. Dacă ai un monopost competitiv şi câştigi şase curse consecutive poţi recupera rapid. Vom afla dacă suntem în măsură să facem asta", a declarat el. 

Comentarii (32)

  • ciupica
    saracul Alonso.... uitati ce freaza explodata are. Parca nu a mai dormit de 3 zile si s-a hranit doar cu vin rosu. L-a pus rusoaica la munca din greu. Ce sa mai lupte si la titlu...
    12 22
  • da, nu ar strica virgula ca alonso sa apeleze cu incredere la sepcuta dupa cursa
    6 10
  • Cred ca Alonso spune asta doar pentru fani....practic nu mai are sanse la titlu. Un lucru e cert, Vettel o sa fie campion la Interlagos.
    16 7
  • JugaruGabi
    Unde a revenit Alonso???
    Cum sa revii in lupta pentru titlu daca adversarul tau direct castiga cursa si tu iesi dupa el???
    15 6
  • Cu siguranta Vettel va fi don nou campion. E enervant de bun. :))
    18 14
  • nu-i dati campionatul lui Vettel asa cum au dat comentatorii pole-ul lui Di Resta

    sunt "n" cazuri in care totul s-a rasturnat in 2 curse ...
    vezi ultima oara 2010 sau 2007 ...

    Vettel va fi campion dupa steagul cu patrele din Interlagos sau dc matematic nu-l mai poate ajunge nimeni ... deocamdata nu e cazul

    singura diferenta este ca ceilalti (Alonos. Kimi, Hamilton) au nevoie si de mult noroc ca sa ia titlul ... dar nu se stie niciodata

    Forza Rosa!
    18 4
  • Uitati domnilor de ce unii raman toata viata sa dea comentarii pe site-uri, iar altii ajung campioni mondiali. Pentru ca au curajul sa creada in sansa lor chiar si atunci cand au cele mai mici sanse de a obtine un trofeu.
    Cred ca monopostul Ferrari va fi foarte rapid pe circuitele din Asia, la temperaturi ridicate. Iar Massa daca nu aduce puncte echipei, macar sa mai incurce niste piloti pe circuit. Sa nu fie chiar degeaba la Ferrari...
    20 4
  • modre, normal ca spune asta pentru fani , dar nu ar spune-o daca nu ar avea cateva sanse. Alonso poate lupta inca pentru titlu .Mai sunt 8 curse .Tot asa spune-a lumea si anul trecut despre Alonso .
    5 0
  • ferr@@
    stai linistit man, nu curajul si credinta ci talentul si sansa.
    6 1
  • ciupica
    @ioanalexandra
    sedeam aici si imi imaginam cum spui asta cu ceva intonatie "e enervant de bun" ...
    sa pun si un ah?
    7 3
  • Roland
    Concluziile la sfarsit se trag, dar nu am asteptari inalte de la indivizi care navigheaza doar pe Dambovita si mananca seminte prin Vitan si confunda galeria de la Steaua cu sporturile cu motor. Alonso spune ca a revenit in lupta. Nu a spus mai mult. Ceea ce e corect si s-a vazut pe pista. Omul asta nu a exagerat niciodata in declaratii. A spus ca masina e performanta si poate face o cursa buna la Spa si exact asta a facut. Sunt fan Ferrari dintotdeauna dar Alonso imi place si am devenit fan de cand e la Ferrari. Pacat ca nu a avut masina potrivita pentru a-l concura pe Newey. Fara Newey Vettel ar fi un anonim. Timpul o va demonstra.
    11 3
  • @ciupica, nu-i influenta libidoul, las-o in aia mamii ei. ;)
    6 4
  • Parul lui Alfonso e parfum pe langa fata debila a championului energizat vitzel
    9 5
  • citat BBC sports,
    adevărul crunt:

    Înainte de Marele Premiu al Belgiei, se vorbea despre modul în care Hamilton a ajuns o amenințare serioasă pentru poziția lui Vettel în fruntea clasamentului. După cursă, se pare că doar o serie catastrofală de ghinioane poate preveni germanul să castige al patrulea titlu.
    13 1
  • GrosJean
    Mai bine un vicecampion laudat de multi piloti F1 profesionisti si de valoare decat un vitel parvenit. "Nu haina face pe om ci omul face haina", in cazul nostru nu masina trebuie sa faca campionul ci campionul trebuie sa faca masina. Si uite cum inginerii de la RB cand lucreaza pentru imbunatatirea monopostului practic muncesc pentru a face un vitel campion, pe cand Alonso munceste, razbate si reuseste sa scoata totul din rabla disponibila. Alonso chiar si de e in pierdere continua sa lupte si sa munceasca, pe cand vitelul cum simte ca pierde striga in casti "...so, do something!!!". Deci?
    13 7
  • @GrosJean
    de unde stii? Daca vine vitelu la ferrari si iese pe dos? Daca vitelu scoate "totul din masina" (cam cat alonso) plus inca ceva? Cam ca la interlagos 2012. Alonso mergea la maxim iar Massa chiar depasise maximul o_O
    5 10
  • GrosJean
    "Daca vitelu scoate "totul din masina" (cam cat alonso) plus inca ceva?"- de-ar face asta n-ar apela la ingineri tipand in casti "...so, do something", insa pe tine baiete te orbeste orgoliul.
    11 3
  • mirel_f1
    Stati linistiti Vettel o sa iasa campion si anul asta cu Redbull merg cel mai bine se vede asta cel putin an Belgia la start a trecut de Hamillton fara nici o problema ,
    4 2
  • @GrosJean
    Stai linistit, Alonso e facut pentru locul 2, pana si un debutant ca Hamilton la batut cu masina identica.Ca sa mai castige vreo cursa , are nevoie de vreo 15 sec avans sau toti pilotii sa se dea la o parte , cum face Masa.
    3 12
  • Drumes
    Deocamdata championu la energizante daca nu are masina plange. E drept ca acu nenea Newey(saruta-i-ar mana) i-a facut supermasina. Ca sa nu mai planga. Despre barbatie nu e vorba acolo e Webber care si pentru vitel. Alonso a declarat de curand ca nu deranjat ca vetel sa-i fie coechipier. Vetel dimpotriva, el nu-l vrea pe spaniol ca deh, e mai barbat ca el...pai sa vina la Ferrari sa vedem care unde e. Alonso da, duminica toti s-au dat la o parte ca sa ajunga in p2.Sau Hamy s-a dat la o parte sa castige vetel...mai stii
    9 2
  • altJan
    si alonso a tipat la echipa sa faca ceva cand nu reusea sa treaca de fisichella. La ferrari nu mai trebuie sa tipe ca aia isi fac treaba chiar fac ceva. La randul lui nu prea face, se ruga Monte de el sa-si arate odata presupusul talent in care au investit orbeste
    4 4
  • drumetule
    lasa-ne mai omule ideile astea. Ca ala e mai barbat ca alalalt deci mai bun pilot. Ai gresit blogul. Incearca pe la matrimoniale
    4 4
  • @ferr@@ Degeaba ai talent si sansa daca nu ai caracterul de a-ti impune anumite lucruri, de a te controla, de a spera, de a fi puternic, de a intelege mereu si mereu care-ti sunt sansele si sa profiti de fiecare ocazie. Asta tine mai mult de psihic, de caracter, de inconstienta fiecaruia.
    Unii renunta dupa prima infrangere, altii au curajul de a lupta pana la capat cu orice risc. Astia sunt marii campioni. E mai usor sa fii cel mai rapid. N-ai nicio problema. E mult mai greu sa vii din spate cu a 2-a sau a 3-a masina cand trebuie sa fortezi, sa conduci la limita si sa nu gresesti, sa-ti mentii ritmul si sa speri mereu ca-l vei prinde pe cel mai rapid chiar daca ai o masina mai lenta.
    Cam asta face Alonso cursa de cursa... Cam asta a facut in 2010 si in 2012. Titlurile sunt doar pentru statistici. Stilul de pilotaj si comportamentul pilotilor, atitudinea lor raman in memoriile fanilor.
    1 3
  • cam pe unde integrezi in povestea ta ordinele de echipa, sabotarea coechipierului sau chiar a sportului precum s-a intamplat la Singapore 2008?
    Sa profiti de orice ocazie legala, regulamentara e una, e ok, si cu totul ALTCEVA e sa trisezi ca porcu!!
    Cand trisezi ca porcu te amagesti cu victoria si cu "valoarea" ta
    2 0
  • caracter
    daca Alonso admitea ca in dese cazuri a fost batut de Hamilton, de un debutant si l-ar fi felicitat in loc sa inventeze povesti si sa livreze gogosi la fani ai putea spune ca Alonso are caracter.
    Nu stie sa piarda, nu stie sa-si joace CORECT sansa pana la capat. Vrea titluri cu orice pret, alearga dupa statistici.
    2 3
  • sa fii cel mai talental cel mai laudat cel mai barbat si sa ti o iei de la un vitelus.nasol tare.noroc ca i Newey pe acolo care o mai scos campioni mondiali precum raikkonen,coulthard,liuzzi,klien,webber.asadar si prin urmare,sa bem un redbull dupa o inghetata ferrari un corn mclaren si niste bomboane mercedes.cativa de pe aici sinteti prostovani rau.hai pa.
    1 4
  • @ciupica
    Nu-i nici un "ah!" :)) Pur si simplu nu-l suport.
    0 0
  • ciupica
    @ioana
    ei lasa ca asa e dragostea cu nabadai. "Nu-l suport", "ma enerveaza", e enervant ... de bun. :)
    2 0
  • todtmonte
    sunt multi p'acilea care nu-l suporta ca le pune idolul la respect, dar nu ar recunoaste ca e bun nici cand li se da cu rezultatele peste ochi.
    2 0
  • neutru
    pt fanii vitelu'....eu cred ca in subconstientul vostru stiti ca germanu e vai de carnatu lui fara masina....si mai stiti ca Ham, Kimi, Alonso, Webber si... ca piloti sunt mai buni decat copilu la litru(vitelu). Amagitiva in continuare si nu utati ca meritele apartin echipei Red Bull si Renaul ...va pup
    5 2
  • Singaporezul
    Sa vina Vettel la Ferrari si multi baietei de aici se vor transforma in fetite,asa cum este marmota de alonso acum.
    1 0
  • @GrosJean
    Alonso nu munceste,critica echipa ca nu`i face un monopost bun (:|
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru